Problemy z BT w Mio A201

• 301 Odpowiedzi
  • 50976 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Europejski helpdesk
« Odpowiedź #150 dnia: Marzec 29, 2006, 14:31:40 »
Przed przegladaniem tego watku i zakonczonych sukcesem prac nad polaczeniem, wyslalem zgoszenie do helpdesku Mio. Ponizej odpowiedz.

Thanks for contacting Mio Technology Support.

The patch for the European A201 isn’t released yet. You probably downloaded the patch from an American site. That’s why you have still problem with the Bluetooth connection. Keep on checking our web site for possible information about the patch.

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #151 dnia: Marzec 30, 2006, 10:15:57 »
Cytat: "Rafciq"

Daj znać czy się udało.

No i po mimo wielu prób z K700i nie udało mi sie nawiazc polczenia :( Uzywam krty HEYAH i w apn wpisalem "heyah.pl" gdyz tak podno na stronce www.heyah.pl.

A i nadal mi sie automatycznie tworzy DUN Connection z info coś tam BT na COM7.

Juz nie kumam.

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #152 dnia: Marzec 30, 2006, 19:14:48 »
Cytat: "jaszczur"
Witam. Czy jest ktos, kto uruchomił połacząnie z internetem przy pomocy telefonu SE K700i a MIO A201? Ja już nie mam siły. Oczywiście upgrade w MIO jest zrobiony, ale ja non stop nie moge sie połaczyć. Kasuje połaczenie DUN, ale ono przy próbie wywołania Dial-up powrca. Ratunku.
Kontaktowałem sie z dystrybutorem, to twierdzi ze nie musi działć poprawnie ze wszystkimi modelmi, a o zwrocie kasy, albo wymianie w zasdzie nie mam co marzyć bo sprzęt juz mam 3 miesiące.

Witaj,
Na początku coś wyjaśnię. BlueSoleil Podczas połączenia z usługą Dial-Up Networking w np. telefonie tworzy w systemie "DUN Connection" i jest to całkiem normalny objaw. Nie należy zmieniać tego połączenia ani próbować przez nie inicjować połączenia z telefonem. Zawsze gdy będziesz chciał połączyć się via GPRS prze telefon korzystaj z BlueSoleil.
A teraz od początku.
1. Idź do "Start/Settings/Connections/Connections/Manage existing connections" i usuń "DUN Connection" jeżeli takie jest. Następnie zamknij wszystko.
2. Uruchom BlueSoleil. Dotknij w ikonę aplikacji w prawym dolnym rogu i wybierz z menu Bluetoorh Manager.
3. Wybierz "Explore a Bluetooth Device" i poczekaj aż pokaże się Twój telefon na liście. Oczywiście Bluetooth w telefonie jest włączony.
4. Jeżeli jeszcze nie parowałeś telefonu z MIO to dobrze jeżeli to zrobisz dotykając ikonę telefonu i wybierając "Pair Device" jeżeli tak to patrz punkt 5.
5. Dotknij ikonę telefonu i wybierz "Browse Service" następnie na liście usług dotknij "Dial-up Networking" i wybierz "Create Shortcut". Następnie cofnij się na samą górę czyli dwa razy przyciśnij strzałkę.
6. Wybierz "My Shortcuts" na liście skrótów powinieneś mieć "Dial-up via" i nazwa twojego telefonu. Dotknij tej pozycji i wybierz "Property" następnie "Advanced..". W polu "Phone number:" wpisujesz *99***1# następnie wybierasz "Advanced...". Wybierz "Call Options" i odznacz "Wait for dial tone before dialing" a w "Extra dial-string modem commands" wpisz +cgdcont=1,"ip","erainternet" jeżeli jesteś w abonentem ERY w przeciwnym przypadku wpis erainternet zamień na nazwę APN-u Twojego operatora.
7. Zamknij wszystko wybierając trzy razy OK..

Teraz możesz wywołać połączenie pukając na "Dial-up via" i nazwa twojego telefonu.
Wywoływanie połączenia z "Start/Settings/Connections/Connections/Manage existing connections" będzie kończyło się błędem zawsze należy korzystać z BlueSoleil.

Daj znać czy się udało.

Pozdrawiam

To ja mam pytanie mam tel w erze i necik dziala, ale jest co chwilke okienko dun conecction i chce jakiegos uzytkownika i haslo. jak dam cancel to dalej chodzi tylko wkurza mnie pojawianie sie tego okna mozna to jakos zrobic by sie nie pojawilo

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #153 dnia: Marzec 30, 2006, 19:37:46 »
Cytat: "AdamRogalski"
Cytat: "jaszczur"
Witam. Czy jest ktos, kto uruchomił połacząnie z internetem przy pomocy telefonu SE K700i a MIO A201? Ja już nie mam siły. Oczywiście upgrade w MIO jest zrobiony, ale ja non stop nie moge sie połaczyć. Kasuje połaczenie DUN, ale ono przy próbie wywołania Dial-up powrca. Ratunku.
Kontaktowałem sie z dystrybutorem, to twierdzi ze nie musi działć poprawnie ze wszystkimi modelmi, a o zwrocie kasy, albo wymianie w zasdzie nie mam co marzyć bo sprzęt juz mam 3 miesiące.

Witaj,
Na początku coś wyjaśnię. BlueSoleil Podczas połączenia z usługą Dial-Up Networking w np. telefonie tworzy w systemie "DUN Connection" i jest to całkiem normalny objaw. Nie należy zmieniać tego połączenia ani próbować przez nie inicjować połączenia z telefonem. Zawsze gdy będziesz chciał połączyć się via GPRS prze telefon korzystaj z BlueSoleil.
A teraz od początku.
1. Idź do "Start/Settings/Connections/Connections/Manage existing connections" i usuń "DUN Connection" jeżeli takie jest. Następnie zamknij wszystko.
2. Uruchom BlueSoleil. Dotknij w ikonę aplikacji w prawym dolnym rogu i wybierz z menu Bluetoorh Manager.
3. Wybierz "Explore a Bluetooth Device" i poczekaj aż pokaże się Twój telefon na liście. Oczywiście Bluetooth w telefonie jest włączony.
4. Jeżeli jeszcze nie parowałeś telefonu z MIO to dobrze jeżeli to zrobisz dotykając ikonę telefonu i wybierając "Pair Device" jeżeli tak to patrz punkt 5.
5. Dotknij ikonę telefonu i wybierz "Browse Service" następnie na liście usług dotknij "Dial-up Networking" i wybierz "Create Shortcut". Następnie cofnij się na samą górę czyli dwa razy przyciśnij strzałkę.
6. Wybierz "My Shortcuts" na liście skrótów powinieneś mieć "Dial-up via" i nazwa twojego telefonu. Dotknij tej pozycji i wybierz "Property" następnie "Advanced..". W polu "Phone number:" wpisujesz *99***1# następnie wybierasz "Advanced...". Wybierz "Call Options" i odznacz "Wait for dial tone before dialing" a w "Extra dial-string modem commands" wpisz +cgdcont=1,"ip","erainternet" jeżeli jesteś w abonentem ERY w przeciwnym przypadku wpis erainternet zamień na nazwę APN-u Twojego operatora.
7. Zamknij wszystko wybierając trzy razy OK..

Teraz możesz wywołać połączenie pukając na "Dial-up via" i nazwa twojego telefonu.
Wywoływanie połączenia z "Start/Settings/Connections/Connections/Manage existing connections" będzie kończyło się błędem zawsze należy korzystać z BlueSoleil.

Daj znać czy się udało.

Pozdrawiam

To ja mam pytanie mam tel w erze i necik dziala, ale jest co chwilke okienko dun conecction i chce jakiegos uzytkownika i haslo. jak dam cancel to dalej chodzi tylko wkurza mnie pojawianie sie tego okna mozna to jakos zrobic by sie nie pojawilo

Jako login i hasło wpisz erainternet i zaznacz zapamiętywanie hasła.

Pozdrawiam

rozwiazanie Mio 201
« Odpowiedź #154 dnia: Marzec 30, 2006, 23:41:45 »
jest rozwiazanie
wyslanie do firmy mio lub dystrybutora ze jest problem ze  sprzetem i jezeli firma nie zamierza zrobic nic w tej materi urzadzenie bedzie zwrocone jak produkt wadliwy. porawka /patch nic nie zmienia nadal sa problemy z polaczeniem wiec albo panowie w serwisie mio wezmo sie do roboty albo zegnaj mio witaj fs lub inny bardziej dopasowany pda. ten sprzet nie kosztuje  2zl nie ma sie co rozczulac.  :evil:

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #155 dnia: Kwiecień 02, 2006, 14:14:07 »
i jeszcze raz ..... (mio juz update bluetooth)
uruchumienie BT wpisanie nr *99***1# i bez dodatkowych wpisow, restart jeden drugi itd......  dziala (dwa dni testow)
instalacja programow min backup menager, spb pocket plus, spd diary, auto mapa 9.3, tomtom 5.21 i jeszcze pare dodatkow,
no a teraz przechodze do instalcji a raczej uaktualnienia na PL lokalizacje
IWPRO_PL_Mio_90_03163.exe  no i zegnaj polaczenie z BT GPRS. Moze wlasnie tutaj jest przyczyna w BT ? co wy na to?   :idea:

*

Offline manyg1

• *
  • 86
  • Sprzęt: HTC TyTN
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #156 dnia: Kwiecień 02, 2006, 15:09:50 »
Napewno. Miałem taki sam problem po wgraniu tej lokalizacji.

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #157 dnia: Kwiecień 02, 2006, 15:14:54 »
A ja nie używam tej lokalizacji, a problem mam nadal. Wydaje mi się jadnak, że u mnie pojawił się po HR dopiero po wgraniu AM (a przedtem instalowałem inne programy m.in. TT 5.21, SPB backup, Wisbar i oczywiście dokonywałem SR).

*

Offline SEm

• 5
    • www.obornik.art.pl
Konfiguracja dostępu do Internetu GPRS BT SE K750i MIO A201
« Odpowiedź #158 dnia: Kwiecień 02, 2006, 21:37:37 »
Udało się po nierównej walce:
1. załadowałem odpowiednie ustawienia do telefonu za pomowca zdalnej konfiguracje ze stron plusa : http://www.plusgsm.pl/uslugi/internet_i_transmisja_danych/wap/konfiguracja_zdalna/
2. sprawdziłem czy z telefonu mam dostęp do internetu
3. sprawdziłem czy mam łatę do BT dla MIO
4. ustanowiłem połączenie BT telefon Mio
5. sprawdziłem czy jest transmisja po BT
6. w Mio usunąłem DUN w Connections
7. utworzyłem nowe połączenie w Menu/Settings/Connections może się nazywać jakkolwiek z ustawieniami:
- wybrałem modem zainstalowany z telefonu IVT BT Modem VCOM7
- ustawiłem numery dostępowe dla połączenia poprzez GPRS:
dla telefonów marki Sony Ericsson *99***(numer CID)#,
gdzie numer CID to numer konta danych utworzonego w aparacie dla punktu dostępu (APN): www.plusgsm.pl lub "internet" Numerem CID mogą być cyfry od 1 do 5. - numer CID uzyskałem z telefonu menu/ustawienia/łączność/ komunikacja danych/konta danych/INTERNET_GPRS/więcej/informacje okoncie (w moim przypadku było to 3 więc dlatego nie działało po numerze z *99***1#)
- ustawiłem Baud rate 14400
- User name: puste, Password: puste
- Finish
8. uruchamiam i działa

*

Offline Grabus

• *
  • 70
  • Sprzęt: iPhone 3GS (16GB)
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #159 dnia: Kwiecień 05, 2006, 13:11:27 »
Jakbym nie kombinował zawsze efekt jest taki sam. Po tapnięciu na skrócie w "My shortcuts" Dial-up via 6310i... na komórce wyświetla się komunikat, że nawiązano połączenie, na palmie ikonka BlueSoil robi się zielona oraz wyskakuje taki oto komunikat:

Sorka, że zdjątko, ale nie chciałem zawalać palma jakimś softem do robienia SSów po to tylko, żeby zrobić jeden screenshot.

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #160 dnia: Kwiecień 05, 2006, 14:48:01 »
zauważyłem jeszcze drobną rzecz, musze po 2 czy 3 połączeniach z internetem wyłączyć i ponownie włączyć motorole v3 bo nie chce połączyć z netem. Na stronie ery piszą że niektóre tel. trzeba co jakiś czas restartować bo blokują połączenie gprs.

*

Offline misiekwaw

• 13
  • Sprzęt: HTC Desire
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #161 dnia: Kwiecień 05, 2006, 14:49:39 »
U mnie upgrade zadziałał dopiero po hard resecie :roll: Zrobiłem upgrade i nic się nie zmieniło. Dopiero jak zrobiłem hard reset i zainstalowałem wszystko od nowa to jest OK 8) Resetowany juz kilkanaście razy i wciąż działa :mrgreen:

*

Offline Dufus

• *
  • 64
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #162 dnia: Kwiecień 06, 2006, 20:24:15 »
Witam.

Krótko, A-201 z zainstalowaną poprawką + Samsung SGH D600E i wszystko działa OK. Fakt, połączenie można wywoływać tylko z Bluetooth Manager, w inny sposób się nie łączy.

pozdrawiam.

*

Offline newposen

• 15
  • Sprzęt: HTC Diamond
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #163 dnia: Kwiecień 07, 2006, 11:03:38 »
Witam, od wczoraj mam A201 (kupiony w Agito) - chyba już poprawiony bo jak skonfigurowałem internet według powyższych instrukcji to wszystko działa aż miło ;) (tel. SE T630).
Mam pytanko do speców- w laptopie uzywam blueconnecta (Merlin 740) jeśli przełoże kartę SIM do telefonu po to by łaczyć się z internetem z Mio to będę surfował w ramach abonamentu blueconnect?
Telefon mam skonfigurowany automatycznie ze strony ery-przy zmianie kart sim ustawienia pewnie zostają. Logiczne wydawało by się że z kartą bluconnect z pda via telefon powinienem śmigać w ramach abonamentu ale wolę spytać żeby nie mieć niespodzianki na fakturze.
Pzdr

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #164 dnia: Kwiecień 07, 2006, 11:17:05 »
newposen
tez mi sie wydaje ze nie powinno byc roznicy co robi za modem czy karta czy telefon ale zadzwon do BOK'u i zapytaj

*

Offline newposen

• 15
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #165 dnia: Kwiecień 07, 2006, 11:26:40 »
Na infolinię blueconnect dzwoniłem, potwierdzają że w ramach abo  :D  chociaż biorąc pod uwagę jakie tam blondi pracują to róznie może być  :wink:
Więc doświadczenia i sugestie forumowiczów mile widziane  :)

*

Offline Grabus

• *
  • 70
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #166 dnia: Kwiecień 07, 2006, 11:29:06 »
newposen
Piszesz, że palma masz od wczoraj i wszystko śmiga, ale problemy zazwyczaj zaczynały się po jakimś czasie (instalacja paru programów + soft resety), więc wróć za jakiś czas, kiedy już nieco 'pogrubisz' palma i troche go poresetujesz, i napisz czy nadal GPRS działa przez BT.

Ja też mam A201 ze sklepu Agito, również z wgraną już poprawką, ale GPRS przez BT niestety nie działa.

*

Offline newposen

• 15
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #167 dnia: Kwiecień 07, 2006, 11:31:29 »
Proszę nie zabijać początkowego entuzjazmu  :twisted:  pażywiom uwidim innego wyjścia nie ma  :wink:

*

Offline meff

• 11
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #168 dnia: Kwiecień 07, 2006, 17:53:02 »
Witam serdecznie  :D

Rowniez kupilem A201 (Agito) wiec patch jak sprawdzilem mam wgrany
ale do swietego spokoju zrobilem HR .
Poczatki fajne wszystko dziala BT rowniez  instalacja SPB TT5.1 itp..
 po drodze soft resety i nadal dziala  8)   nic nie ustawialem w connection
zadne tam wpisy od chinczykow .... blebleble
No i przyszedl czas na AM XL3.9.3  softreset i D.... :cry:
grzebie i grzebie od 2 dni i nic  BT i ActiveSync nie dziala  HR odpada..
ale tak pomyslalem czy moze komus udalo sie odpalic GPRS jesli na fonie wybierzemy polaczenie i sie polaczymy a potem jakos sie dostac z pocketa do fona przy aktywnym pol.
Co najsmiesniejsze to caly czas dziala HF przez BT mozna numerki wy bierac sygnalki puszczac itp..

troszke namieszalem ale wybaczcie to moj ONE Post .

*

Offline Grabus

• *
  • 70
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #169 dnia: Kwiecień 07, 2006, 18:43:20 »
Nic nie namieszałeś, wszystko jasne, przynajmniej dla mnie. Krótko mówiąc AutoMapa schrzaniła GPRS via BT w Twoim przypadku. Co za pech, akurat to na czym mi najbardziej zależy. Główny powód dla którego zaopatrzyłem się w pocketa. Grrr  :?

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #170 dnia: Kwiecień 09, 2006, 21:07:39 »
jesli moge to wg  nie problem polega w oprogramowaniu BT albo w samym ROM. nie ma znaczenia czy wgrasz porawke czy uaktulanienie czy jakis program zawsze efekt ten sam.... koniec polaczenia z GPRS. Ja osobiscie  wysylam pismo do serwisu MIO ze problem z BT nadal jest i jest nie rozwiazany, dodam  ze sprzet  fest fajny ale jak dalej mam tak byc to szkoda czasu i witaj np Asus. Brak polaczenia z gprs uniemozliwia w pelni korzystanie z Tomtoma juz nie wspomne o innych uslugach czyli produkt  nie pelnowartosciowy co oznacza zwrot ;-].  :shock:

*

Offline newposen

• 15
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #171 dnia: Kwiecień 10, 2006, 07:03:08 »
A ja z przyjemnością muszę odnotować że po wgraniu AM i kilku resetach GPRS via BT śmiga jak na początku czyli wsio ok ;)

*

Offline meff

• 11
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #172 dnia: Kwiecień 10, 2006, 17:19:38 »
Cytat: "newposen"
A ja z przyjemnością muszę odnotować że po wgraniu AM i kilku resetach GPRS via BT śmiga jak na początku czyli wsio ok ;)

widocznie chinczycy nie sa dla ciebie az.. tak zli  :)

a tak apropo jaka masz wersje (module versions) bluesoleil  :?:

Problem sam sobie rozwiazalem instalujac cicleBT   :lol:
lacznosc powrocila poprzez GPRS jak i ActivSync BT.
robie juz chyba 30 SR i nadal dziala :shock:  polecam @all
http://www.freewareppc.com/communication/ciclebt.shtml

*

Offline SEm

• 5
    • www.obornik.art.pl
MIO A201 - BT- GPRS
« Odpowiedź #173 dnia: Kwiecień 12, 2006, 22:15:10 »
Nie znalazłem skutecznej metody na stabilne połączenie do GPRS przez BT. Na czysty instaluję tylko program do backupu i po resecie BT – GPRS nie działa na 100% prób. Poddaje się i oddaje MIO do naprawy serwisowej, jesli mi go przyjmą, jeśli nie to będę walczył o zwrot kasy. To jakbyście kopuili telewizor i po każdym odłączeniu od prądu  musieli ustawić wszystkie kanału odnowa, tak nie może być!!!

*

Offline niezawodny

• 793
  • Sprzęt: SG Note II, Nokia E52
Re: MIO A201 - BT- GPRS
« Odpowiedź #174 dnia: Kwiecień 13, 2006, 16:56:32 »
Cytat: "SEm"
Nie znalazłem skutecznej metody na stabilne połączenie do GPRS przez BT. Na czysty instaluję tylko program do backupu i po resecie BT – GPRS nie działa na 100% prób. Poddaje się i oddaje MIO do naprawy serwisowej, jesli mi go przyjmą, jeśli nie to będę walczył o zwrot kasy. To jakbyście kopuili telewizor i po każdym odłączeniu od prądu  musieli ustawić wszystkie kanału odnowa, tak nie może być!!!

Też bym tak zrobił na twoim/waszym miejscu. Komunikacja przez BT to miała być ogromna zaleta MioA201, miała ale się z... Ale jeśli producent uzna (co jest bardzo realne) że jest konflikt z obcym oprogramowaniem to będzie miał prawo odmówić reklamacji i odeśle do Automapy czyli do św. Mikołaja...
Ja chciałem mieć to Mio ale poczytałem właśnie ten wątek przed zakupem i kupiłem to co widać, czego nie żałuję. Na przyszłość zdecydowanie polecam Asusa - wszystko śmiga aż miło a najlepiej WiFi - sam miód.

*

Offline Grabus

• *
  • 70
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #175 dnia: Kwiecień 13, 2006, 18:33:14 »
Ale nie masz zestawu głośnomówiącego w samochodzie :P

*

Offline niezawodny

• 793
  • Sprzęt: SG Note II, Nokia E52
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #176 dnia: Kwiecień 13, 2006, 22:29:30 »
Cytat: "Grabus"
Ale nie masz zestawu głośnomówiącego w samochodzie :P

No właśnie...Cóż nie można mieć wszystkiego...choć myślę że jest kwestią czasu jak pojawi się oprogramowanie które to zmieni bo o ile wiem ta funkcja ma charakter sotwearowy a nie sprzętowy. Faktem jest że MIO fajnie to wymyśliło :wink:

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #177 dnia: Kwiecień 19, 2006, 18:26:49 »
Mogę potwierdzić, iż przyczyną problemów z połączeniami po BT u osób korzystających z polskiej lokalizacji Interwrite 9.0 Pro jest właśnie ta aplikacja. Sam korzystam z najnowszej wersji datowanej na 18.04.2006 (v9.0 - 0.4.181). Problemu można się pozbyć wchodzac w ustawienia / ogólne / info o wersji. Należy zaznaczyć plik IVTDialorRes.dll i deaktywować go. Po tym nastąpi soft reset. Następnie należy usunąć w BT Manager ustawienia Dial-Up i sparowany telefon. Całą procedure konfiguracji połączenia z netem rozpocząc od nowa.
Jesli chodzi o AM to spróbujcie wyłączyć opcję "Próbuj ukrywać Bluetooth Browser w menu / gps / gps ustawienia. U mnie po wielu próbach i błędach takie rozwiązanie przynisło efekty. Po wielu soft resetach wszystko działa bez zarzutu. U kumpeli takie ustawienia też przybniosły efekty.

Re: MIO A201 - BT- GPRS
« Odpowiedź #178 dnia: Kwiecień 19, 2006, 21:47:32 »
Cytat: "niezawodny"
Cytat: "SEm"

Też bym tak zrobił na twoim/waszym miejscu. Komunikacja przez BT to miała być ogromna zaleta MioA201, miała ale się z... Ale jeśli producent uzna (co jest bardzo realne) że jest konflikt z obcym oprogramowaniem to będzie miał prawo odmówić reklamacji i odeśle do Automapy czyli do św. Mikołaja...
Ja chciałem mieć to Mio ale poczytałem właśnie ten wątek przed zakupem i kupiłem to co widać, czego nie żałuję. Na przyszłość zdecydowanie polecam Asusa - wszystko śmiga aż miło a najlepiej WiFi - sam miód.

ASUS jest fajnym sprzętem ale do czasu gdy bedziemy musieli go wysłać do serwisu :( Serwis niestety jest tragiczny :(

Co do problemów z BT to występuą one również po zainstalowaniu innego spolszczenia - SunnySoft. Także problem na pewno leży po stronie MIO.

*

Offline mrh

• 15
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #179 dnia: Kwiecień 19, 2006, 23:13:56 »
witam
u mnie po zaistalowaniu automapy, battery packa i doktopa wszystko sie posypało. żadne kombinacje nie pomagają, pozostaje zrobić wkrótce hard reset. mam fabrycznie wgraną łatę, na "świeżo" net via bt chodził ładnie ale to już tylko wspomnienie.. ciekawe kiedy mio wypuści jakąś sensowną poprawkę bo poza tym sprzęcik jest ok. pozdrawiam wszystkich walczących z bt!