Problemy z BT w Mio A201

• 301 Odpowiedzi
  • 50943 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #120 dnia: Marzec 10, 2006, 09:03:08 »
Czesc,

No i niestety moj BT sie znowu skonczył.

Wgrałem patcha w zeszlym tygodniu, wygladalo ze wszystko jest OK. Dzisiaj probuje uruchomic polaczenie przez DUN i qpa. Tak jak wczesniej - przed patchem. Tez tak macie, czy tylko u mnie?

Ostatnio instalowałem i odinstalowywałem troche softu - ale to chyba nie powinno miec wplywu na BT?

Macie jakieś pomysły :?:

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #121 dnia: Marzec 10, 2006, 13:26:52 »
Po zainstalowaniu InterWrite czyli polskiej nakladki, polaczenia via BT via GPRS przestaja dzialac. Trzeba bedzie poczekac na poprawki producenta.

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #122 dnia: Marzec 15, 2006, 10:25:10 »
Cytat: "liosty"
Czesc,

No i niestety moj BT sie znowu skonczył.

Wgrałem patcha w zeszlym tygodniu, wygladalo ze wszystko jest OK. Dzisiaj probuje uruchomic polaczenie przez DUN i qpa. Tak jak wczesniej - przed patchem. Tez tak macie, czy tylko u mnie?

Ostatnio instalowałem i odinstalowywałem troche softu - ale to chyba nie powinno miec wplywu na BT?

Macie jakieś pomysły :?:

U mnie tak samo, zrobiłem soft reset i koniec z GPRS'em. Dodam że po wgraniu pacha i InterWrita wszystko działało. Wystarczył mały soft reset by wszystko diabli wzieli.
Nie chce mi się kolejny raz robić Hard Reset i wszystko ustawiać ponownie. Macie jakieś pomysły???

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #123 dnia: Marzec 15, 2006, 14:06:19 »
Właśnie miałem zamiar kupić Mio 201, ale im więcej czytam tym bardziej się zastanawiam :( Czy naprawdę to nieudany model i są z nim takie kłopoty ? czy warto go kupić a może jednak poczekać na coś innego ? Jestem całkowicie początkujący w PDA i głównie ma on służyć do nawigacji, choć nie tylko

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #124 dnia: Marzec 15, 2006, 19:00:23 »
Witam.
Ja również podpinam sie pod pytanie kolegi Krakus51.
I czy nie będzie problemów z nawigacja jak mam przednią szybę podgrzewaną bo wiem że takowe sie zdarzały(Ford Mondeo).

Pozdrawiam
Tomasz

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #125 dnia: Marzec 15, 2006, 20:06:05 »
zazwyczaj używam swojego PDA w dwóch autkach:
Ford Probe GT oraz Mazda 929 HD
nawet w bardzo ograniczonych warunkach widoczności (gęste zabudowania itd.) nie ma najmniejszych problemów z zasięgiem. Po wgraniu łatki od Mio nie mam problemów z żadnymi połączneniami przez Bluetooth

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #126 dnia: Marzec 15, 2006, 21:34:05 »
U mnie hard reset pomógł i na razie działa - zrobiłem kilka soft resetów i jest OK. Ale wydaje się, ze dzialanie BT nie jest stabilne :(

*

Offline StysieK

• *
  • 71
  • Sprzęt: HTC Desire
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #127 dnia: Marzec 16, 2006, 08:34:54 »
Cytat: "TomZ"
Witam.
Ja również podpinam sie pod pytanie kolegi Krakus51.
I czy nie będzie problemów z nawigacja jak mam przednią szybę podgrzewaną bo wiem że takowe sie zdarzały(Ford Mondeo).

Pozdrawiam
Tomasz

Nie bedzie...

Ja uzywam w  Fordzie Focusie z podgrzewaną przednią, PDA jest zamontowany nie na szybie, ale na uchwycie koło radia, i wszystko pieknie działa...

Ja kupiłem A201 dla GPS i nie narzekam.
BT tez dziala dobrze

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #128 dnia: Marzec 16, 2006, 10:18:17 »
Cytat: "zenith839"
Sprzęt: MiTAC Mio A201 + MMC 1GB Kingston + AMXL + TT5
Widzę że masz taki zestaw, czy TomTom 5 działa na Widows Mobile 5.0 ? Bo czytałem różne opinie. Czy będzie działać na tym sprzęcie i systemie Destinator PN ? Chyba jednak się na niego zdecyduję bo cena spadła juz do 1111zł. Może jeszcze spadnie :)

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #129 dnia: Marzec 16, 2006, 11:46:04 »
TTN5 dziala na WM5 po wgraniu upgrade'u 5.21

*

Offline manyg1

• *
  • 86
  • Sprzęt: HTC TyTN
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #130 dnia: Marzec 16, 2006, 12:01:45 »
Cytat: "Rafciq"
Po zainstalowaniu InterWrite czyli polskiej nakladki, polaczenia via BT via GPRS przestaja dzialac. Trzeba bedzie poczekac na poprawki producenta.

To prawda. U mnie było tak samo. Nie instalujcie tej nakładki a będzie OK.
Jakiego producenta kolega ma na myśli ? Nakładki czy PDA?

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #131 dnia: Marzec 16, 2006, 12:56:14 »
Cytat: "manyg1"
Cytat: "Rafciq"

To prawda. U mnie było tak samo. Nie instalujcie tej nakładki a będzie OK.
Jakiego producenta kolega ma na myśli ? Nakładki czy PDA?

Mam na mysli producenta InterWrite. Pakiet ten w aktualnej wersji bazuje na bibliotekach systemu z przed aktualizacji i to jest przyczynkiem do problemow.
Moze warto napisac do producenta?

Ja testowalem ta lokazacje systemu w wersji trial i zastanawiam sie nad zakupem (oczywiscie po usunieciu bledu).
Pozdrawiam.

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #132 dnia: Marzec 16, 2006, 14:43:15 »
Cytat: "Krakus51"
Cytat: "zenith839"
Sprzęt: MiTAC Mio A201 + MMC 1GB Kingston + AMXL + TT5
Widzę że masz taki zestaw, czy TomTom 5 działa na Widows Mobile 5.0 ? Bo czytałem różne opinie. Czy będzie działać na tym sprzęcie i systemie Destinator PN ? Chyba jednak się na niego zdecyduję bo cena spadła juz do 1111zł. Może jeszcze spadnie :)

Działa tylko trzeba pobra upgrade do wersji 5.21. TomTom Chodzi bez zarzutów. AutoMapa też mam wersję 3.9.3.0. Kolega ma A201 i Destinatora PN i też po wgraniu upgrade'a chodzi bez problemów. Muszę powiedziec że AM szybciej znajduje sygnał niż TT

*

Offline mar75

• 19
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #133 dnia: Marzec 17, 2006, 21:01:05 »
A u mnie po zainstalowaniu łatki dalej kupa. Cały czas nie mogę ustawić DUM  connection. Co to własciwie jest ten DUN ?

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #134 dnia: Marzec 21, 2006, 22:21:07 »
ciekawa sprawa po instalacji programu CicleBT_v1.2.0_freeware  jest mozliwosc polaczenia z GPRS oczywiscie  jest rooche z tym zabawy ale szansa na uruchomienie GPRS jest zaznaczam ze juz poinstalowalem programy i pozegnalem sie z GPRS.

oczywiscie serwis ma tu przed soba bojowe zadanie inaczej mimo tego ze sprze super beda zwroty z tytulu rekojmi. Pozdr fanow Mio 201. :roll:  :roll:

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #135 dnia: Marzec 23, 2006, 18:59:28 »
Witam. Czy jest ktos, kto uruchomił połacząnie z internetem przy pomocy telefonu SE K700i a MIO A201? Ja już nie mam siły. Oczywiście upgrade w MIO jest zrobiony, ale ja non stop nie moge sie połaczyć. Kasuje połaczenie DUN, ale ono przy próbie wywołania Dial-up powrca. Ratunku.
Kontaktowałem sie z dystrybutorem, to twierdzi ze nie musi działć poprawnie ze wszystkimi modelmi, a o zwrocie kasy, albo wymianie w zasdzie nie mam co marzyć bo sprzęt juz mam 3 miesiące.

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #136 dnia: Marzec 23, 2006, 19:20:36 »
Jedna ważna rzecz jeżeli chodzi o BT w połaczeniu z komórkami. Aby żadana usługa działała. Telefon musi ją udostępniać. A201 posiada taką funkcję w Bluesoleil dzięki której możemy zobaczyć z jakich usług telefonu możemy korzystać.

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #137 dnia: Marzec 23, 2006, 20:12:11 »
Cytat: "jaszczur"
Witam. Czy jest ktos, kto uruchomił połacząnie z internetem przy pomocy telefonu SE K700i a MIO A201?

Mnie sie udalo tez po dlugiej walce, ale dziala. Pytaj o co chcesz na gg - 489944

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #138 dnia: Marzec 23, 2006, 20:38:10 »
Cytat: "jaszczur"
Witam. Czy jest ktos, kto uruchomił połacząnie z internetem przy pomocy telefonu SE K700i a MIO A201? Ja już nie mam siły. Oczywiście upgrade w MIO jest zrobiony, ale ja non stop nie moge sie połaczyć. Kasuje połaczenie DUN, ale ono przy próbie wywołania Dial-up powrca. Ratunku.
Kontaktowałem sie z dystrybutorem, to twierdzi ze nie musi działć poprawnie ze wszystkimi modelmi, a o zwrocie kasy, albo wymianie w zasdzie nie mam co marzyć bo sprzęt juz mam 3 miesiące.

Witaj,
Na początku coś wyjaśnię. BlueSoleil Podczas połączenia z usługą Dial-Up Networking w np. telefonie tworzy w systemie "DUN Connection" i jest to całkiem normalny objaw. Nie należy zmieniać tego połączenia ani próbować przez nie inicjować połączenia z telefonem. Zawsze gdy będziesz chciał połączyć się via GPRS prze telefon korzystaj z BlueSoleil.
A teraz od początku.
1. Idź do "Start/Settings/Connections/Connections/Manage existing connections" i usuń "DUN Connection" jeżeli takie jest. Następnie zamknij wszystko.
2. Uruchom BlueSoleil. Dotknij w ikonę aplikacji w prawym dolnym rogu i wybierz z menu Bluetoorh Manager.
3. Wybierz "Explore a Bluetooth Device" i poczekaj aż pokaże się Twój telefon na liście. Oczywiście Bluetooth w telefonie jest włączony.
4. Jeżeli jeszcze nie parowałeś telefonu z MIO to dobrze jeżeli to zrobisz dotykając ikonę telefonu i wybierając "Pair Device" jeżeli tak to patrz punkt 5.
5. Dotknij ikonę telefonu i wybierz "Browse Service" następnie na liście usług dotknij "Dial-up Networking" i wybierz "Create Shortcut". Następnie cofnij się na samą górę czyli dwa razy przyciśnij strzałkę.
6. Wybierz "My Shortcuts" na liście skrótów powinieneś mieć "Dial-up via" i nazwa twojego telefonu. Dotknij tej pozycji i wybierz "Property" następnie "Advanced..". W polu "Phone number:" wpisujesz *99***1# następnie wybierasz "Advanced...". Wybierz "Call Options" i odznacz "Wait for dial tone before dialing" a w "Extra dial-string modem commands" wpisz +cgdcont=1,"ip","erainternet" jeżeli jesteś w abonentem ERY w przeciwnym przypadku wpis erainternet zamień na nazwę APN-u Twojego operatora.
7. Zamknij wszystko wybierając trzy razy OK..

Teraz możesz wywołać połączenie pukając na "Dial-up via" i nazwa twojego telefonu.
Wywoływanie połączenia z "Start/Settings/Connections/Connections/Manage existing connections" będzie kończyło się błędem zawsze należy korzystać z BlueSoleil.

Daj znać czy się udało.

Pozdrawiam

MIO A201
« Odpowiedź #139 dnia: Marzec 24, 2006, 14:25:31 »
LUDZIE !!! JESTEM KOMPLETNYM MUŁEM I LAIKIEM .CZY KTOŚ MÓGŁBY MI POMÓC W SYNCHRONIZACJI MIO Z TEL KOMÓRKOWYM ? MAM SIEMENSA M75 I CHCIAŁEM PRZEZ NIEGO MIEĆ NETA W PALMIE. ŁĄCZE SIĘ PRZEZ BT Z DIALEREM I NIC POZA TYM . AHA JESTEM W ORANGE .CHCIAŁBYM INSTRUKCJĘ POŁĄCZENIA I KONFIGURACJI OD A DO Z TAKI JESTEM CIEMNY A JESTEM KIEROWCĄ I BARDZO BY MI SIE PRZYDAŁ NET W MIO DO POCZTY E,MAIL I GG  ter-ros@wp.pl lub gg 7206615 POZDROWIENIA

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #140 dnia: Marzec 26, 2006, 13:10:58 »
U mnie BT działa jak chce, AM i HF jest dobrze ale dalej to już czarna magia , przeglądam forum  we wszystkie strony i za chiny ludowe nie moge wejść do internetu przez motorole V3. A może to telefon coś nie tak
Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktos poradziłby jak to zrobić.
Pozdrawiam

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #141 dnia: Marzec 27, 2006, 17:45:57 »
Kurka, no to wygląda na to że niezależnie czy łata jest wgrana czy nie to problem łącznia przez BlueTooth w Mio a201 występuje.

Mam łatę wgraną, wszelkie możliwe sposoby opisywne na tutejszym forum, na stronie chińczyków, a i tak po soft resecie nie chce mi się łączyć z siecią. Opadam z sił i chyba jutro odsyłam sprzęt bo cierpliwość tracę.

A jednak działa
« Odpowiedź #142 dnia: Marzec 27, 2006, 20:10:22 »
Na poczatek troche mojej historii: przypadek jak u wielu tutaj - nowy sprzet laczyl sie az milo, ale pozniej nagle przestal. Nawet instalacja patcha nie pomogla. Kombinowalem duzo, az tutaj cos dziwnego. Usunalem DUN Connection, restartowalem na miekko, ustawilem w BT managerze taj jak powyzej opis i smiga az milo. Po wszytkim zainstalowalem pare smieci, robilem miekki restart i smiga. Ustawienia w BT managerze mam tak jak ktos powyzej opisywal, z tym, ze moja sluchawka jest w +), wiec zamiast erainternet, wpisalem internet. Dodatkowo uaktywnilem w BT managerze wszytkie inne uslugi (po patchu byly 'stopped').
o ile dobrze pamietam procedura byla taka:
1. usunalem DUN w Connections
2. soft reset
3. BT manager, my shortkats > Dial-up >properties > Advanced *99***1# >Advanced > Baud rate 14400 > call options > odznaczony "wait..." i w "extra..." +cgdcont=1,"IP","internet".

Dziala www, e-mail, skype.

Przy okazji nie mam tez problemow z Dialerem.

Zycze wytrwalosci (jak juz prawie zrezygnowalem z tego, ze na moim MIO bede mogl korzystac z siatki via BT przez moja sluchawke).

Powodzenia,
=marek=

*

Offline mar75

• 19
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #143 dnia: Marzec 27, 2006, 20:30:50 »
Rafciq jesteś Wielki.

Dzięki - nareszcie działa

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #144 dnia: Marzec 27, 2006, 22:30:06 »
Rafciq dziekuje, narazie chodzi  z motorolą v3.

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #145 dnia: Marzec 28, 2006, 19:12:37 »
Witam

Ja zakupiłem (dzisiaj) MIO A201 wyprodukowane w marcu 2006 i jak narazie nie ma z nim żadnych problemów jeżeli chodzi o BT (bynajmniej jak narazie  :wink: ) Wszystko działa tak jak należy.

Pozdrawiam

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #146 dnia: Marzec 28, 2006, 21:15:58 »
@MOTOCHIC

To albo masz farta, albo jeszcze nie instalowałeś dodatkowych programów i nie robiłeś soft reset'u.

OT
Nie używaj słowa bynajmniej w znaczeniu słowa przynajmniej, bo to nie to samo.

Tu masz wytłumaczenie.

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #147 dnia: Marzec 28, 2006, 22:15:17 »
Cytat: "dwurazowy"

Nie używaj słowa bynajmniej w znaczeniu słowa przynajmniej, bo to nie to samo.

Czyżbyś się czepiał  :?:  :)

Soft reset robiłem i nadal działa tak jak należy. Co do programów to też już mam sporo poinstalowane.

Pozdrawiam

*

Offline Grabus

• *
  • 70
  • Sprzęt: iPhone 3GS (16GB)
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #148 dnia: Marzec 29, 2006, 02:05:13 »
mpiatek

Ja tez proboje sie laczyc z siecia Plus. Ale mi po probie polaczenia wyskakuje pytanie o nazwe uzytkownika i haslo, co tam nalezy wpisac?

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #149 dnia: Marzec 29, 2006, 14:27:54 »
Grabus:

Nic, po prostu kliknij OK.