Cześć! Ja również mam Motorolę V600 w Plusie i te same problemy z łączeniem do internetu przez BT via GPRS.
Mam pytanie:
1) jak i gdzie instalujecie CicleBT v1.2 - kopiując te pliki na kartę SD czy do palmtopa?
Ściągasz CicleBT na PCta,
podłączasz kabelkiem mio do PCta,
zgrywasz plik CicleBT.cab activsync'em na palma,
uruchamiasz go na palmie - nastepuje instalacja, obojetnie czy na pokecie czy na SD (ja mam na SD).
To tyle w kwestii instalki CicleBT.
2) jak już skopiujecie pliki te jak się odpala instalację Cicla?
Instalowanie masz jak wyżej.
Uruchamianie CicleBT:
LOGO WINDOWS -> PROGRAMS -> CicleBT
3) O jakich "skrótach" mówicie i jak je zrobić (czytałem tego posta i niestety nie doczytałem się jak sie robi skróty, do czego (jakich programów) robi się te skróty i gdzie się je umieszcza)?
Przed ustanawianiem skrótu wyczyść w CONNECTIONS -> MANAGE EXISTING CONNECTION -> DUN CONNECTION
(to skasuj koniecznie jeśli jest u ciebie zanim zrobisz skrót).
Potem EXPLORE A BLOETOOTH -> parujesz Motkę -> BROWSE SERVICE -> DIAL-UP -> i w tym momencie przytrzymujesz rysik -> CREATE SHORTCUTS.
Nie uruchamiaj połączenia, cofnij się do głównego okna bluetooth i wejdz w MY SHORTCUTS -> DIAL-UP VIA MOTOROLA. Tylko w ten sposób łącz się z netem.
4) Czy przed instalacją tych dwóch programików konieczny jest hard reset?
Raczej zalecany. Zrób to raz i będziesz miał później spokój jak wszystko zadziała. Motorolkę też wyłącz i włącz zanim zaczniesz grzebać.
5) Czy trzeba usunąc z telefonu i palma sparowanie tych urządzeń?
Jak napisałem powyżej, najlepiej zrób harda (wiec i tak trzeba bedzie ponownie parować). Choć mówię tak dla pewności, byś może ten krok nie jest niezbędny.
6) NYGUS7: czy też masz taki objaw, że za każdym razem, gdy usiłujesz z Mio znaleźć w Bluesoleil swoją V600 to na telefonie musisz uruchamiać w opcjach BT "znajdź mnie"?
Tak. To dlatego że nie masz bluetootha w motce na stałe włączonego.
Jeśli chcesz miec na stałe to USTAWIENIA -> POŁĄCZENIE -> BLUETOOTH LINK -> USTAWIENIA -> ZASILANIE ->
WŁĄCZONE.
Teraz już nie będziesz musiał ciągle uruchamiać "znajdź mnie". Minusem jest to że motka krócej będzie trzymać na baterii przy stale włączonym bluetooth.
Też już mnie szlag trafia i właśnie miałem wysyłać sprzęt do Comesa, ale zajrzałem do tego posta i wstąpiła we mnie nadzieja na uruchomienie tego badziewnego BT (moim zdaniem zdjemowanie klapki z baterii nie jest rozwiązaniem, bo po jakimś czasie sama zacznie spadać!).
Jeśli wszystko robisz jak opisałem to połączenie powinno ruszyć. Mnie to też kosztowało masę walki, ale jednak się udało.
Aha, jeszcze dodam że miałem przypadek że w ten sposób przywróciłem połączenie z moją motką, po 2 tygodniach połączenie znów padło, ale CicleBT+BT_Fix znów je przywróciło. Więc sposób jest sprawdzony! To rozwiązanie powinni na stronach mio opublikować bo fabryczna łata błędu nie naprawia, przynajmniej u mnie.
Pozdrawiam i mam nadzieję że z problemem sobie poradziliśmy. Podziękowania dla Adamcccp.