Problemy z BT w Mio A201

• 301 Odpowiedzi
  • 50878 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #270 dnia: Lipiec 02, 2006, 17:50:38 »
Witam
Fakt, watek przycichl, natomiast mi przy problemach pomaga wyjecie baterii. Zauwazylem jednak ze tylko takie wyjecie po ktorym mam date Oct 2005 i godzine 00:00. Bo mialem przypadek ze po wyjeciu i wlozeniu w sytuacji kiedy byla godzina jak przed wyjeciem polaczenie nie dzialalo.
Nie dzialalo rowniez w syt kiedy mialem zainstalowany programik BatMemTime.

Pozdrawiam

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #271 dnia: Lipiec 11, 2006, 15:39:33 »
Cytat: "nygus7"

Zwykle jak połączenie padło to nie było już szans na to aby je przywrócić. Czytałem jak koledzy z Nokiami sobie radzą, a mnie z moją Motorolą V600 tylko nerw łapał bo nic nie było w stanie przywrócić mi połączenia. Więc olałem sprawę, dałem 1100zł a na gadugadu po gprsie nie pogadam, Mio zrobił mnie w Xuja. Trudno.

Ale w wolnej chwili tknęło mnie aby jeszcze raz spróbować instrukcji od adamcccp:
1. wyłączyć i włączyć telefon (wcześniej tego nie robiłem)
2. uruchamiam CicleBT (koniecznie w wersji 1.2, wersja 2.0 nie działa)
3. uruchamiam BT_Fix
...czekasz chwilę, pocket sam się restartuje i połączenie DZIAŁA! Oczywiście uruchamiam przez "skróty", polskiej lokalizacji nie mam, numer to *99# (w plus gsm), bez żadnych "+cg...".

Programy:
CicleBT 1.2:  http://zwieracz.krap.pl/~krzysiu/mio/CicleBT_v1.2.CAB
BT_Fix:         http://zwieracz.krap.pl/~krzysiu/mio/bt_fix.exe

Dajcie znać czy zadziało u was również.  :proud::proud::proud::proud::proud:

Cześć! Ja również mam Motorolę V600 w Plusie i te same problemy z łączeniem do internetu przez BT via GPRS.
Mam pytanie:
1) jak i gdzie instalujecie CicleBT v1.2 - kopiując te pliki na kartę SD czy do palmtopa?
2) jak już skopiujecie pliki te jak się odpala instalację Cicla?
3) O jakich "skrótach" mówicie i jak je zrobić (czytałem tego posta i niestety nie doczytałem się jak sie robi skróty, do czego (jakich programów) robi się te skróty i gdzie się je umieszcza)?
4) Czy przed instalacją tych dwóch programików konieczny jest hard reset?
5) Czy trzeba usunąc z telefonu i palma sparowanie tych urządzeń?
6) NYGUS7: czy też masz taki objaw, że za każdym razem, gdy usiłujesz z Mio znaleźć w Bluesoleil swoją V600 to na telefonie musisz uruchamiać w opcjach BT "znajdź mnie"?

Też już mnie szlag trafia i właśnie miałem wysyłać sprzęt do Comesa, ale zajrzałem do tego posta i wstąpiła we mnie nadzieja na uruchomienie tego badziewnego BT (moim zdaniem zdjemowanie klapki z baterii nie jest rozwiązaniem, bo po jakimś czasie sama zacznie spadać!).

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #272 dnia: Lipiec 11, 2006, 16:44:35 »
Cytat: "robas1"
Cześć! Ja również mam Motorolę V600 w Plusie i te same problemy z łączeniem do internetu przez BT via GPRS.
Mam pytanie:
1) jak i gdzie instalujecie CicleBT v1.2 - kopiując te pliki na kartę SD czy do palmtopa?

Ściągasz CicleBT na PCta,
podłączasz kabelkiem mio do PCta,
zgrywasz plik CicleBT.cab activsync'em na palma,
uruchamiasz go na palmie - nastepuje instalacja, obojetnie czy na pokecie czy na SD (ja mam na SD).
To tyle w kwestii instalki CicleBT.

2) jak już skopiujecie pliki te jak się odpala instalację Cicla?

Instalowanie masz jak wyżej.
Uruchamianie CicleBT:
     LOGO WINDOWS -> PROGRAMS -> CicleBT

3) O jakich "skrótach" mówicie i jak je zrobić (czytałem tego posta i niestety nie doczytałem się jak sie robi skróty, do czego (jakich programów) robi się te skróty i gdzie się je umieszcza)?

Przed ustanawianiem skrótu wyczyść w CONNECTIONS -> MANAGE EXISTING CONNECTION -> DUN CONNECTION (to skasuj koniecznie jeśli jest u ciebie zanim zrobisz skrót).

Potem EXPLORE A BLOETOOTH -> parujesz Motkę -> BROWSE SERVICE -> DIAL-UP -> i w tym momencie przytrzymujesz rysik -> CREATE SHORTCUTS.
Nie uruchamiaj połączenia, cofnij się do głównego okna bluetooth i wejdz w MY SHORTCUTS ->  DIAL-UP VIA MOTOROLA. Tylko w ten sposób łącz się z netem.

4) Czy przed instalacją tych dwóch programików konieczny jest hard reset?

Raczej zalecany. Zrób to raz i będziesz miał później spokój jak wszystko zadziała. Motorolkę też wyłącz i włącz zanim zaczniesz grzebać.

5) Czy trzeba usunąc z telefonu i palma sparowanie tych urządzeń?

Jak napisałem powyżej, najlepiej zrób harda (wiec i tak trzeba bedzie ponownie parować). Choć mówię tak dla pewności, byś może ten krok nie jest niezbędny.

6) NYGUS7: czy też masz taki objaw, że za każdym razem, gdy usiłujesz z Mio znaleźć w Bluesoleil swoją V600 to na telefonie musisz uruchamiać w opcjach BT "znajdź mnie"?

Tak. To dlatego że nie masz bluetootha w motce na stałe włączonego.
Jeśli chcesz miec na stałe to USTAWIENIA -> POŁĄCZENIE -> BLUETOOTH LINK -> USTAWIENIA -> ZASILANIE -> WŁĄCZONE.
Teraz już nie będziesz musiał ciągle uruchamiać "znajdź mnie". Minusem jest to że motka krócej będzie trzymać na baterii przy stale włączonym bluetooth.

Też już mnie szlag trafia i właśnie miałem wysyłać sprzęt do Comesa, ale zajrzałem do tego posta i wstąpiła we mnie nadzieja na uruchomienie tego badziewnego BT (moim zdaniem zdjemowanie klapki z baterii nie jest rozwiązaniem, bo po jakimś czasie sama zacznie spadać!).

Jeśli wszystko robisz jak opisałem to połączenie powinno ruszyć. Mnie to też kosztowało masę walki, ale jednak się udało. ]:>

Aha, jeszcze dodam że miałem przypadek że w ten sposób przywróciłem połączenie z moją motką, po 2 tygodniach połączenie znów padło, ale CicleBT+BT_Fix znów je przywróciło. Więc sposób jest sprawdzony! To rozwiązanie powinni na stronach mio opublikować bo fabryczna łata błędu nie naprawia, przynajmniej u mnie.  :proud:

Pozdrawiam i mam nadzieję że z problemem sobie poradziliśmy. Podziękowania dla Adamcccp.  ;)

*

Offline Reper

• 21
instalacja CicleBT
« Odpowiedź #273 dnia: Lipiec 11, 2006, 21:01:40 »
Ściągnąłem archiwum CicleBT z wyżej podanego linku. Po rozpakowaniu mam pliki: 0CicleBT.001, CICLEB~2.000, VSD_CO~3.002, VSD_SE~1.003, VSD_SE~1.999. No i jak mam to zainstalować na palmie gdy nie ma tu pliku exe a widndows informuje mnie, że nie może otworzyć żadnego z tych plików. Może w tym archiwum nie ma wszystkich plików.

Re: instalacja CicleBT
« Odpowiedź #274 dnia: Lipiec 12, 2006, 00:50:22 »
Cytat: "Reper"
Ściągnąłem archiwum CicleBT z wyżej podanego linku. Po rozpakowaniu mam pliki: 0CicleBT.001, CICLEB~2.000, VSD_CO~3.002, VSD_SE~1.003, VSD_SE~1.999. No i jak mam to zainstalować na palmie gdy nie ma tu pliku exe a widndows informuje mnie, że nie może otworzyć żadnego z tych plików. Może w tym archiwum nie ma wszystkich plików.

Ups, mój błąd.
Jest to plik CAB - czyli przez ActiveSync zgrywasz go na palma i tam go uruchamiasz - wtedy następuje jego instalacja. Juz poprawiam w swoim powyzszym poscie.

Re: instalacja CicleBT
« Odpowiedź #275 dnia: Lipiec 12, 2006, 11:08:01 »
Cytat: nygus7

Ups, mój błąd.
Jest to plik CAB - czyli przez ActiveSync zgrywasz go na palma i tam go uruchamiasz - wtedy następuje jego instalacja. Juz poprawiam w swoim powyzszym poscie.

NYGUS7, rewelacja!!! Ruszyło. Zrobiłem tylko błąd przy instalacji CicleBT - rozpakowałem w desktopie, przekopiowałem do palmtopa takie rozpakowane pliki, później przekopiowałem BT_Fix i RUSZYŁO!!!. Jeszcze poprawię instalację Cicla i rewelacja.
WIELKIE dzięki. Nie wysyłam do serwisu.
Skrót sam się znalazł (z wcześniejszego "grzebania", a i Motorola sama się uruchamia - miałem wcześniej ustawione zasilanie na "włączone").

Jeszcze raz bardzo dziękuję!

*

Offline Reper

• 21
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #276 dnia: Lipiec 12, 2006, 17:53:28 »
Nie chciałbym niweczyć entuzjazmu kolegów ale coraz bardziej jestem przekonany, że te połączenia są sukcesami chwilowymi. W pewnym momencie połączenie BT GPRS przestaje działać i nie ma na to rady. Ja też miałem chwilowe sukcesy i nawet podawałem na tym forum "receptę" na skuteczną reanimację połączenia. Jednak po którymś miękkim resecie przestało działać i żadne ustawienia ani fixy nie są w stanie tego zmienić. Dzisiaj rozmawiałem z Comesem no i powidzieli mi, że właśnie dzisiaj otrzymali maila od Chińczyków, w którym tamci informują, że prawdopodobnie jest bład w BT Managerze i że zwrócili się do twórców tej części oprogrmowania aby zbadali i naprawili ewentualne błędy. Czy coś z tego będzie zobaczymy. Napewno dobrze, że wogóle coś w tej sprawie się dzieje.

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #277 dnia: Lipiec 13, 2006, 15:02:20 »
Nie chciałbym niweczyć entuzjazmu kolegów ale coraz bardziej jestem przekonany, że te połączenia są sukcesami chwilowymi. W pewnym momencie połączenie BT GPRS przestaje działać i nie ma na to rady. Ja też miałem chwilowe sukcesy i nawet podawałem na tym forum "receptę" na skuteczną reanimację połączenia. Jednak po którymś miękkim resecie przestało działać i żadne ustawienia ani fixy nie są w stanie tego zmienić.

Tak jak pisałem powyżej, połączenie które przywróciłem padło po kilku dniach (kochochany uknow reason  :S ). Więc znów odpaliłem CicleBT+Fix i z powrotem działa.
Kombinacja CicleBT+Fix zajmuje z resetem 30 sek, nie kasuje softu, więc uciążliwa nie jest. Ja już 3 pady połączenia odratowałem w ten sposób i za każdym razem odzyskiwałem połączenie z powodzeniem.  ;)

Dzisiaj rozmawiałem z Comesem no i powidzieli mi, że właśnie dzisiaj otrzymali maila od Chińczyków, w którym tamci informują, że prawdopodobnie jest bład w BT Managerze i że zwrócili się do twórców tej części oprogrmowania aby zbadali i naprawili ewentualne błędy. Czy coś z tego będzie zobaczymy. Napewno dobrze, że wogóle coś w tej sprawie się dzieje.

Wiadomo, najlepiej żeby fabryczenie sprzęt nie sprawiał problemów. Zobaczymy co cokolwiek producent zrobi. Mi osobiście się wydaje że ten temat zostanie przez MIO już olany, teraz mają modele 350 i 550. Oby tak się nie stało.

*

Offline endrius33

• *
  • 68
  • Sprzęt: Mio A201 + SD 4 GB + SE K510i
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #278 dnia: Lipiec 14, 2006, 08:55:49 »
Witam.
Mam pytanie. Po hard resecie paruje na nowo telefon (motorola v360)
Otwieram BT Menager -> My Shortcurt i pokazuje mi moj telefon (Moto: Hands-ferr Voice Gateway) Nastepbie jak przechodze do Dial-Up to Internet i innych wogole nie wykrywa mi mojego telefonu mimo, ze jest polaczony?
Czy to normalne ? Co mam ewentualnie zrobic aby w opcji Dial-Up to ineternet wykryl mi moj telefon?
Dzieki za wszelkie wskazowki

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #279 dnia: Lipiec 17, 2006, 11:53:02 »
nie ma sie co podniecac P550 mialem i sprzedalem. Owszem BT dziala ale GPS w prownaniu z A201 to masakra - jezeli ktos mial wczesniej A201

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #280 dnia: Lipiec 18, 2006, 12:37:54 »
Niestety mój optymizm również upadł. Jak pisałem wyżej BT zaczął działać po zainstalowaniu Cicla i BTFixa, ale przestał i teraz już nic nie pomaga. Wysyłam jednak do Comesa. Zobaczymy co poradzą.

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #281 dnia: Sierpień 08, 2006, 16:01:12 »
I niestety g.... pomogli. Serwis Orika trzymał go 2 tygodnie i po powrocie odpaliłem sprzęt. Na początku rewelacja! Działa!. 2 razy łączyłem i rozłączałem. Zainstalowałem AM i TT i... koniec!!! Przestało działać. Napisali mi, że z telefonem Nokia 6310i działa. A ja mam Motorolę V600 i co mam kupować starego złoma, bo im tylko działa z Nokią?!
A oprócz tego panowie z Oriki nie naprawili mi wypadającego rysika, twierdząc, że źle go wkładam do palmtopa (jakby to było możliwe!!!) bo wysłałem im zdjęcie z wyciągniętym rysikiem i zaznaczonym na nim pisakiem w jakiej pozycji wypada ze środka (bo wypada tylko w określonej pozycji - chociaż nie wygląda na uszkodzony)
Generalnie DUUUUŻy minus dla seriwsu ORIKA. ]:>

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #282 dnia: Sierpień 08, 2006, 17:36:40 »
Generalnie zrobili tak samo jak zemną. Twierdzą z im działa a ja jestem dureń i nieumiem obsługwać sprzętu. Stwierdzili m.in. ze telefon mam zeputy (SE 750i) . Tylko dlaczgo nie ma problemu ze współpraą z innymi PDA (Acer, Asus)itd.

Nic tyko do Federacji Konsumentów się udać. Ja tak zrobię, tylko sezon urlopowy w firme u mnie sie skończy.[/url]

*

Offline Reper

• 21
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #283 dnia: Sierpień 08, 2006, 23:04:24 »
Serwis mówi głupoty, że z Nokią 6310i wszystko działa. To dlaczego nie działa z moją Nokią 6310i. Mnie z kolei Comes pociesza, że problem został zgłoszony do Chińczyków i czekają na ich reakcję. Może warto zainteresować tą całą szopką Federację Konsumentów?

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #284 dnia: Sierpień 08, 2006, 23:30:55 »
Jak już wczesniej gdzieś pisałem, powiedzieli mi ze MIO działa bez problemu z dedykowanym oprogramowaniem. Jakim dedykowanym oprogramowaniem? A gdzie przed kupnem była informacja ze działa z dedykowanym oprogramowaniem. Mam całą korespondencje mailowa z firmą COMES, gdzie takie głupoty mi wypisywali. I przedstawie ją jak zajdzie taka potrzeba. Boja się komukolwiek przyznac reklamację bo cała rzesza ludzi mających problem poprostu zarzuci ich tym sprzetem, a czuje ze Chińczycy maja w dupie oddawać kasę Dystrybutorom. I tutaj naprawdopodobnie jest problem uznania reklamacji.

Chociaż też firma w której pracuje, tez miała kłopotyz  reklamacjami laptopów zakupionych w COMES. Kupują tylko wówczas, jak nigdzie  nie mozan dostać odpowiedniego sprzętu. Wola przepłacic niż kupić od COMES.
Ja też mam nauczkę i nie kupię juz sprzetu jezeli dowiem sie ze dystrybutorem jest COMES.
Pozdrawiam.

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #285 dnia: Sierpień 17, 2006, 21:39:43 »
Witam, udalo mi sie w końcu ustawić na moiom PDA Mio A201 neta ale teraz mam kolejny problem wszedłem sobie na google wyszukałem jednej żeczy i poszło 4 zł poprostu za nic. Moze wiecie gdzie mona mieć taniej neta lub może można jakiś pakiet sobie wykupić. Mam tela na karte w Orange  (POP)??

*

Offline shado

• **
  • 102
  • Sprzedam uszkodzone Mio A201 i pokrowiec, uchwyt
    • http://www.skocz.pl/deco/
  • Sprzęt: Mio A201 Kingston2GB AM4.0.1
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #286 dnia: Sierpień 19, 2006, 14:09:01 »
Jeśli mowa o serwisie ORIKA to jest to jedna wielka porażka!
Serwisują także Asusa. Ostatnio uszkodzili mi baterię w laptopie jak im wysłałem, bo nie działała nagrywarka. Powiedzieli mi, że takie rzeczy się zdarzają i zaoferowali mi nową baterię za 800zł!!!!!
Sprzedam uszkodzone Mio A201 i oryginalny skórzany pokrowiec oraz uchwyt samochodowy

Mio A201 i jego problem z BT - podsumowanie
« Odpowiedź #287 dnia: Wrzesień 17, 2006, 14:18:16 »
Witam wszystkich!
Nie wiecie może czy firma mio przygotowuje jakąś nową łatkę na BT w MIO a201. Jestem ciekaw bo poprzednia okazała sie fiaskiem, a przedstawione tutaj na forum rozwiązania też są raczej niezbyt skuteczne. Bezproblemowo działa mi jedynie DIALER. Synchronizacja przez BT już nie, tak samo Dial-up.
Udalo mi się raz ożywić te usługi przy pomocy CicleBT i BTfix i to bez HR, ale po pierwszym resecie już nie działały i teraz już nie umiem ich przywrócić. A nie chce robić za każdym razem HR bo nie chce mi się instalować wszystkich programów.
Ciekawe czy firma MIO juz odpuścila ten model, czy jeszcze pracuje nad jakąś łatką, żeby ten problem ostatecznie rozwiązać.

pozdrawiam

*

Offline manyg1

• *
  • 86
  • Sprzęt: HTC TyTN
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #288 dnia: Wrzesień 17, 2006, 22:48:05 »
Ja coś czuję, że jakby miała być kolejna łata to już by była. Chinole zwyczajnie wypieli się na problem i już. Jakbyśmy przycisneli Comes wszyscy to kasę by nam zwrócili.

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #289 dnia: Październik 06, 2006, 01:30:52 »
no to jak jest?
warto zakupic, cz nie?
moze ktos chce sprzedac...

A201
« Odpowiedź #290 dnia: Październik 28, 2006, 21:32:41 »
/serwisie ORIKA- jaja sobie panowie robicie z ludzi szkoda ze jeszcze nikt sprawy wam nie zalozyl, nie chce sie rozpisywac nad caloscia jedno jest pewne BT w A201 jest nie dopracowany a poducent nie kwapi sie do zrobienia porzadnej porawki, bo po co, olac ludzi i tyle, to samo gowniane  p550 ze  swym  GPS.

*

Donizz

GPRS via BT w Mio 201
« Odpowiedź #291 dnia: Listopad 04, 2006, 12:12:32 »
Mio 201 + nokia E50.

Prześledziłem wszystkie posty na tym topicu. Próbowałem wszystkiego. Udało mi się połączyć wg. instrukcji ze strony MIO (bez instalowania żadnych programów). Działało do pierwszego soft resetu (cóz za niespodzianka, nieprawdaż?). Później próbowałem wszystkiego (nawet pół butelki Jacka Danielsa doustnie) i nic...
Czy znajdzie się ktoś, kto będzie mi w stanie wyłożyć krok po kroku, jak przysłowiowej krowie na przysłowiowej granicy, co robić. Jakiś algorytm działania (akceptuję nawet egzorcyzmy jeśli okażą się skuteczne)...

Czekam na Waszą pomoc.... (w międzyczasie idę dokończyć Jacka)

*

Offline radzisz

• 29
  • Sprzęt: Galaxy S II
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #292 dnia: Listopad 28, 2006, 17:57:10 »
walczyłem z nokią 6230i i poległem ... połączyło kilka razy i dupa ... teraz mam livebox'a w domu i słuchajcie cud ... normalnie mio przez BT super fruwa po internecie :)
czasami nie chce się połączyć (tak +- 4 razy), soft resecik i już hula ... i tak już kilkadziesiąt razy połączyło się ...
może to jednak nie tylko wina mio, ale i naszych komórek  :surprised:
pozdrawiam
radzisz

ex HTC Polaris, ex MDA Compact IV, ex HTC HD2

tok postępowania z BT na mio a201
« Odpowiedź #293 dnia: Grudzień 07, 2006, 23:21:03 »
jak widać firma mio zupelnie zapomniala juz o modelu a201. reklamy na autobusach przedstawiaja nawet starsze modele tego producenta a o naszym a201 ani widu ani slychu.
tymczasem ja wpadlem ostatnio na taki tok postepowania tak aby wszystko hulalo jak nalezy. zauwazylem ze bt wysiada po instalacji niektorych programow lub po resecie. ja robie tak:
- zakladamy ze bt dziala (powiedzmy ze mamy czysty system po HR)
- wlaczam bluesoleil i daje turn bluetooth on - tak ma byc zawsze, jezeli chcemy go wylaczyc, to dajemy na ikonke bluesoleil a nastepnie EXIT
- przed instalacja programow zawsze wylaczamy bluesoleil czyli EXIT, NIE turn bluetooth off!!!!
- po instalacji programu wlaczam bluesoleil --> bt manager i sprawdzam czy dziala polaczenie diul up, jesli tak to znaczy ze instalowany program nic nam nie nabruzdzil, a jesli nie to znow wylaczam bluesoleil przez EXIT i robie soft reset
- po resecie uruchamiam bt managera i daje explore bt device, tam znajduje moj tel i wybieram polaczenie diul up (nie kasuje wczesniej skrotu w my shortcuts, byc moze przez shortcuts tez by juz dzialalo ale ja robie tak jak napisalem, bo tak zawsze mi dziaala)
- no polaczenia zostaje nawiazane
- polecam rowniez program spb backup ktory ma moj kolega - jak sie zrobi backup przy dzialajacym bt to jak sie zepsuje to mozna zrobic restore i bt znow dziala

generalnie to zauwazylem ze jezeli mamy ikonke bluesoleil w prawym dolnym rogu i instalujemy jakis program badz robimy resecik to jest duza szansa ze nam sie bt spier.... zespuje.

aha, i gdzies czytalem jeszcze ze moze to miec cos wspolnego z gpsem, i zalecano wylaczyc checkbox MANAGE GPS AUTOMATICALLY w ustawieniach gpsa. Tak tez zrobilem ale moze to nie miec zadnego znaczenia.

Pozdrawiam i zycze szczescia z a201

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #294 dnia: Grudzień 13, 2006, 10:47:11 »
Wyłączenie Automatycznego GPS nie daje kompletnie nic.
Szlak mnie już trafia z tym połączeniem...

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #295 dnia: Grudzień 25, 2006, 19:37:12 »
niech ktos sproboje zglosic sprawe do rzecznika praw konsumenta i wtedy wieksza grupa sprobojemy reklamowac sprzet niech naprawia albo wymieniaja na inne modele

chetnie wymienie sobie mio w ten sposob nowszy model :)

BT w MIO A201 - oddajemy
« Odpowiedź #296 dnia: Grudzień 27, 2006, 11:25:01 »
Dzwoniłem do sklepu, w którym zakupiłem sprzęt.
Kazali przynieś - wyślą do serwisu z dokładnym opisem. Jak wróci "naprawiony" to dostaną info że temat nie jest załatwiony. Wtedy wymiana na inny model albo zwrot kasy.
Wrzućmy im to na plecy niech dźwigają :)

powodzenia

chyba mam rozwiązanie
« Odpowiedź #297 dnia: Grudzień 28, 2006, 13:37:59 »
Mi to działa za każdym razem. Otóż wystarczy zdjąć na chwilę tylną klapkę (nawet baterii nie trzeba wyjmować) a jedynym warunkiem jest wyjęcie karty pamięci przed ta operacją.

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #298 dnia: Grudzień 29, 2006, 13:38:25 »
Testuje, testuje i.......

.....  nic tylko oddać to urządzenie. Masz fuksa że Ci to działa. Oby tak dalej.

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #299 dnia: Marzec 15, 2007, 14:25:43 »
no tak. ile można czekać na tę łatkę. Chińczycy po prostu mają całą sprawę gdzieś. Sprzedałem moje mio i teraz jestem szczęśliwym posiadaczem nokii e61. W przeciwieństwie do Mio wszystko tu działa. Więcej chińszczyzny nie kupię. Sprawdzał się tylko w nawigacji. Nic poza tym.