Problem z zegarkiem

• 4 Odpowiedzi
  • 676 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline KoziołekMatołek

• 18
  • Przesiadłem się z A701 na A702.
Problem z zegarkiem
« dnia: Sierpień 04, 2007, 23:40:59 »
Męczy mnie to już jakiś czas. W moim MIO A701 przestawia się zegarek. :mad:
Sam cofa się o godzinę. Jak ustawie go na właściwy czas to (dokładnie nie wiem po jakim czasie) po x czasie znowu się przestawia.
Co to może być ? :O
Kombinowałem już z ustawieniami regionalnymi i nic.
Jak np. wyłączę i włączę MIO to mam 100% pewności , że znowu zmieni mi godzinę.
O dziwo później on już się trzyma tej co sobie przestawił i już jej nie zmienia. W końcu ja się poddałem i przyzwyczaiłem się , że spoglądając na niego na godzinę musze sobie dodać 1 by mieć prawidłowy czas. Ale to jest uciążliwe bo błędna godzina jest także podawana w wielu programach jakie mam na nim zainstalowane.
Może ktoś miał taki przypadek i wie jak to naprawić ?

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Odp: Problem z zegarkiem
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 05, 2007, 14:00:27 »
Musiałeś pokiełbasić z ustawieniami regionalnymi. Innej opcji nie ma - sam z siebie się nie przestawi. Pamiętaj o strefie czasowej (GMT+1) i dokładnej dacie (czas zimowy/letni). Jak na start to dobrze ustawisz, to nie ma problemów.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 05, 2007, 20:41:49 »
Owszem dzieje sie cos takiego ale tylko wtedy jak uzywasz programu Phone City. Jak w tym programie ustawilem godzine to w systemie cofal mi o godzine. Dziwne to i nie uzywam tego programu.

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 07, 2007, 22:49:03 »
Tak sie zastanawiam, a może coś sie dzieje podczas synchornizacji z PC? Moze masz na PC inna godzine (-1) niz na PPC

*

Offline KoziołekMatołek

• 18
  • Przesiadłem się z A701 na A702.
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 09, 2007, 00:23:52 »
różnica z PC to pare minutek. Ale od kilku dni testuję czas na ustawieniu Visiting i o dziwo juz sie nie przestawia. W sumie nie ważne czemu tak się działo ale jest jak na razie OK. :grin: