problem z repllog.exe i odtważanie avi (mio p550m)

• 7 Odpowiedzi
  • 2405 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ogik

• 3
  • Sprzęt: MIO P550m  sdhc 4GB
problem z repllog.exe i odtważanie avi (mio p550m)
« dnia: Styczeń 28, 2009, 22:39:36 »
witam
od niedawna posiadam mio p550m i jestem z niego zadowolony ale... (jak to zwykle bywa musi być jakieś "ale" :( ) ...dzieje się z nim dziwna rzecz. Czasami (a raczej dość często) nie daje sie wzbudzić z uśpienia i trzeba go resetować (co za sobą niesie długie czekanie na uruchomienie i znikający skrót do automapy). zauważyłem, że gdy nie da się wzbudzić na czarnym, wygaszonym ekranie widać delikatną ramkę z powiadomieniem "nie można uruchomić repllog.exe" (widoczne jest to pod światło pod pewnym kątem) co to za plik i jak rozwiązać ten problem?   

Kolejnym problemem jest odtwarzanie niektórych plików avi. po zgraniu pliku na PDA pliki dostają ikonke "okienka" zamiast MPlayera i nie da się go odtworzyć. trzeba zainstalować jakiś inny odtwarzacz? a jak tak to jaki polecacie co by odtwarzał też inne pliki (mp4,wma itp.

z  góry dziękuję za porady i wskazówki 

*

Offline tom3sko

• 30
  • Sprzęt: MIO P550 karta 16 GB
Odp: problem z repllog.exe i odtważanie avi (mio p550m)
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 29, 2009, 11:03:23 »
kolego moj mio tez na poczatku mial grymasy, ale raczej byly one spowodowane moim nie doswiadczeniem w uzytkowaniu. W tej chwili nie mam z nim problemu, zrobilem twardy reset, wgralem sobie wszystko na nowo (sprawdzone programy bez zadnych niespodzianek), poustawialem po swojemu i do dzisiaj pieknie dziala.
A co do odtwarzacza fimow to uzywam core player-a.

*

Offline pawel300

• 22
  • Sprzęt: Mio P550m
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 29, 2009, 20:33:45 »
Co do odtwarzacza filmów to przez jakiś czas też używałem core playera, ale doszedłem do wniosku że źle wpływa na stabilność pracy systemu i spowalnia navi, no i później musiałem robić HR.
Teraz używam  TCPMP081pl i uważam że przy odpowiedniej konfiguracji jest to najlepszy odtwarzacz do filmów.
Filmy z rególy konweruje do mp4 lub avi w rozdzielczości 320x240, bo przy większej rozdzielczości mogą się zacinać. Co do odtwarzania muzyki to bardzo dobrze chodzi "Pocket Music 5".
Warto też mieć program do zamykania aplikacji, osobiście uzywam "Magic Button".
Jeśli chodzi o trochę rozrywki to polecam "Porta-Pinball" prosty zwykły fliper.
Pozdrawiam.

*

Offline ogik

• 3
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 29, 2009, 23:06:14 »
tom3sko na razie nie chce robić HR jeszcze się troszkę boje że coś sper.. znając moje możliwości :P poza tym gdzieś zapodziałem instalke do nawi a jest mi troche potrzebna a po resecie pewnie się skasuje bo jest zainstalowana w pamięci pda a nie na sd :( no ale wracając do tematu dzisiaj zauważyłem że błąd z repllog.exe wyskakuje tylko na uśpionym jak ponad 2 godz jest do niego podłączony kabel (ładowarka lub usb ) i nie ma znaczenia czy ładowarka jest włączona do sieci czy kabel usb jest podłączony do kompa wystarczy że wtyczka siedzi w PDA moze to jakaś wada urządzenia ?

problem z avi rozwiązany jak szukałem core playera znalazłem i zainstalowałem TCPMP v0,72 taką wersje znalazłem w sieci może to już staroć ale działa i jestem zadowolony :)

Pawel300 na czym polega ten "Magic Button" co no robi i z czym to sie je ?

a pojawił się nowy problem nie moge wyłączyć wi-fi :(

*

Offline pawel300

• 22
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 30, 2009, 01:21:04 »
Załącz sobie pda potem klikni start/ustawienia/system/pamięć/uruchomione programy i zabaczysz ile programów masz uruchomionych mimo to że je wyłączyłeś, te programy pracują w tle nawet gdy masz wyłączonego poda i czerpią ci aku, aby tego uniknąć trzeba właśnie zainstalować taki program który tego pilnuje i zamyka wszystkie uruchomione przez ciebie aplikacje. Po zainstalowaniu trzeba go skonfigurować jak zainstalujesz a będziesz miał jakis problem to pytaj. Mając taki program napewno zauważysz że po wyłączeniu poda aku dłużej trzyma no i jak załączysz jakiś program to system nie jest niepotrzebnie obciążony innymi aplikacjami i napewno chodzi stabilniej i szybciej.
Z pośród tych które miałem zainstalowane to "Magic Button" najlepiej mi sie sprawuje.

*

Offline tom3sko

• 30
  • Sprzęt: MIO P550 karta 16 GB
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 30, 2009, 05:41:41 »
@pawel300 przeczytaj sobie ten link

http://www.trendomierz.net/show/580188/tcpmp-umarl-krol-niech-zyje-krol.html

czyli to samo tylko w nowszej wersji ;)

@ogik, jak to nie mozesz wylaczyc  wi-fi ? Caly czas swieci Ci sie czerwona dioda na mio ?

start/ustawienia/ zkladka polaczenia / aplikacja wlan tool, wybierz usun

a nastepnie "wloz ponownie" zobaczymy czy cos ta operacja wskorasz.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2009, 05:53:42 wysłana przez tom3sko »

*

Offline ogik

• 3
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 30, 2009, 22:12:49 »
wi fi się wyłączyło najlepsze jest to, że dioda się nie świeciła a na ekranie było dostene :I no ale znikneło :)

zainstalowałem Magic Button macie może do tego spolszczenie bo na forum jest coś tylko post jest z 2007 r i chyba plik w linku już jest usunięty :(

*

Offline pawel300

• 22
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 30, 2009, 22:50:14 »
No cóż kolego, dla mnie TCMP nadal zostanie królem i nie zawsze to co nowe jest lepsze. Dla mnie jest to lepsze co się sprawdza w użytkowaniu, bo choć vista jest następcą xp, wywaliłem ją po dwóch dniach i nie chcę o niej słyszeć. To co pisze odnośnie mio to oczywiście są moje spostrzeżenia i opinie, którymi się dziele z innymi posiadaczami tych urządzeń, no i ciekaw jestem ich opini.
A jeśli chodzi o repllog.exe nie zauważyłem czegoś takiego, zdarza sie czasem że nie można go wybudzić, no to reset i po kłopocie.
Bardziej mnie ciekawi problem z komunikatem o niskim stanie aku, mając jeszcze połowa pojemności.
Być może trzeba zmienic jakiś wpis w rejestrach, ale na to pytanie jeszcze nie znalazłem odpowiedzi.
Pozdro.
Napisane: Styczeń 30, 2009, 22:22:42
Tu masz opis magic button