Nie ma czego gratulowac bo jeszcze nie ma sprawdzonej metody na wgranie go z powrotem

A ja na swoim nie chcialbym tego eksperymentowac

Sciagnac:
http://home.tiscali.be/lataupe/RomUpdate_RD_R01.exehttp://rapidshare...... AAAAA!!! rozlaczylo mnie pod koniec wrzucania :/ link do romu umieszcze dzis okolo godziny 23:00... moze troche wczesniej...
W archiwum sa 3 pliki... nas na razie interesuje tylko i wylacznie Part02.raw! Part00 to chyba UBOOT, ktorego nieprawidlowe wgranie spowoduje prawdopodobnie wymiane plyty glownej przez serwis

Part01 to pewnie SPL ktory poki co rowniez nas zupelnie nie interesuje.
JESTEM PEWIEN TYLKO CO DO ZAWARTOŚCI PLIKU Part02.raw!
Upgrade przez USB:
Metoda łatwiejsza niz przez karte SD, ale nie jestem pewien czy program bedzie dzialal z P550, trzeba sprawdzic...
UPEWNIAMY SIE ZE PDA JEST ODLACZONY OD KOMPUTERA/USB
1. W activesyncu w ustawieniach polaczenia odznaczamy mozliwosc laczenia przez usb!
2. Uruchamiamy program RomUpdate
3. Klikamy 2 razy "Next"
4. Uruchamiamy menu serwisowe P550 (reset z przytrzymanym joystickiem w dol).
5. Wybieramy "0=Image Upgrade Tools"
6. Teraz "0=Image by USB" i klikamy joystickiem
7. Podlaczamy nasze P550 pod usb i po chwili w programie RomUpdate klikamy "Next"
8. Modlimy sie aby RomUpdate wykryl nasze mio i poprosil o wybranie pliku z romem... jesli tak sie stanie to wybieramy plik i czekamy.. jesli nie, pozostaje proba przed karte mmc/sd
Moze sie okazac ze program RomUpdate czyta tylko pliki .bin, wtedy trzeba poprostu zmienic rozszerzenie Part02.raw na .bin

to ten sam format, rozne rozszerzenia
Upgrade przez MMC/SD:
1. Karte MMC/SD formatujemy w FAT16 (jesli mio jest juz nie dzialajace to potrzebny jest czytnik, aparat cyfrowy, cokolwiek...)
2. Zmieniamy nazwe pliku Part02.raw na "WinCEIMG.bin" (wielkosc liter ma znaczenie)
3. Kopiujemy go na karte
4. Wybieramy z menu Image by MMC/SD i znow sie modlimy
UWAGA! NIE BIORĘ ŻADNEJ ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA WASZE PDA PO TEJ OPERACJI! NIE POLECAM, ABY PRÓBOWAŁ TEGO KTOŚ, KTO NIE MA PROBLEMÓW ZE SWOIM PDA! Jak ktoś ma już uszkodzony rom to i tak bardziej nie zaszkodzi, wiec WARTO SPRÓBOWAĆ 
NAPISZĘ TO JESZCZE RAZ: WYKONUJĄC POWYŻSZE RZECZY MOŻNA DOPROWADZIĆ SWOJE PDA DO STANU W KTÓRYM TYLKO SERWIS POMOŻE!