Problem z ekranem MIO P550

• 3 Odpowiedzi
  • 749 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z ekranem MIO P550
« dnia: Listopad 11, 2007, 15:39:05 »
Na wstęp[ie pragne wszystkich przywitać bo to mój pierwszy post :)

Z góry przepraszam, jeżeli nie zamieszczam w odpowiednim dziale tematu ale sprawia mi trudność w rozeznaniu się na tym forum co i jak :/

problem dotyczy Mio p550 a konkretnie rozregulowanego ekranu... Jakiś czas temu nieopatrznie wypróbowując różne funkcje urządzenia w ustawieniach/zakładka system/ekran kliknąłem na "wyrównaj ekran". Pojawił się oczywiście krzyżyk itd no i od tego czasu jest problem bo pomimo późniejszych prób ponownego wyregulowania po jakimś czas- ekran się rozregulowuje...tzn np. zamiast kliknąć jw jeden z programów klika mi w program poniżej :( To tylko przykład bo odnosi się to do całości użytkowania wszystkich programów.

Dodam tylko, że mniej więcej niedługo po moim nieszczęsnym experymentowaniu ekran czasem przestawał nagle reagować na doknięcia rysika...(joystik działał) Oddałem Mio na gwarancji i tą usterkę mi usunęli(a przynajmniej na razie się nie powtórzyła. Ale za cholerę nie mogę zrozumieć czemu mi się po pewnym zasie rozregulowuje ekran jak dokonałem regulacji???!!! Może coś robię źle? trzymam rysik pośrodku krzyżyka. Może jest jakiś program, który wgrywa prawidłową "mapę ekranu", żeby reagowała adekwatnie do uderzenia rysikiem?

Help :(
Napisane: Listopad 11, 2007, 15:15:22
Jak rozumiem wątek powinienem zamieścić w: http://pdaclub.pl/forum/index.php?board=67.0 ?

:O

*

Offline Dr2

• *
  • 81
  • Sprzęt: Loox n560, mio P550
Odp: Problem z ekranem MIO P550
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 12, 2007, 12:44:31 »
Niestety nie ma chyba takiego programu.
Mozna albo wykonac ponownie kalibracje ekranu,
albo umiescic defaultowe wpisy w odpowiednim kluczu rejestru.
Drugie rozwiazanie raczej nie pomoze.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 12, 2007, 20:01:52 »
 :(

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 16, 2007, 23:57:29 »
Dzięki wielkie za pomoc. Czy są tu jakieś pkt pomógł? bardzo mi pomogłeś. Na razie po wpisaniu do rejestru jest ok. Mam nadzieję, że po pewnym czasie nie zacznie szaleć :/ Moje liczby były zupełnie inne...