Witam , to Mój pierwszy post.

Mam następujący problem z ekranem dotykowym w MIO P550. Przeszukałem chyba całe forum i nie znalazłem nikogo, kto by miał podobny problem. Mianowicie, w moim MIO ekran czasami zachowuje sie tak jakby ktoś cały czas klikał lub przytrzymywał punkt blisko środka ekranu ( jeden konkretny punkt ). Pierwsze takie zdarzenia pojawiły sie przy długiej jeździe samochodem gdy MIO był cały czas za szybą na słońcu, nie wiem czy to ma jakiś związek, ale tak pisze na wszelki wypadek.

Punkt ten klika się też przy leciutkim naciśnięciu obudowy przy wyświetlaczu po prawej jego stronie, ale również podczas lekkiego kołysania całym urządzeniem na boki. Klika się również podczas używania suwaka sprzętowego po prawej stronie ekranu. A gdy mu przejdzie to można robić różne rzeczy i nic sie nie dzieje (choć z obawą musze stwierdzić, że ostatnie 2 dni ma tak prawie cały czas

)Zamieszczone zdjęcie przestawia efekt małego doświadczenia jakie przeprowadziłem robiąc w notatniku kropeczki tuż przy suwaku (owo samoistne kliknięcie spowodowało rysowanie się linii).
Mio nikomu nie upadł, nie był ściskany ani narażony na żadne uszkodzenia. Proszę pomóżcie !!! Co można zrobić?? Czym może to być spowodowane?? Liczę na jakieś porady, bo musze przyznać, że mnie juz brak pomysłów, czy konieczna będzie wizyta w serwisie??
PS. Dodam jeszcze, że jestem jego drugim właścicielem i ma założoną jakąś folie na wyświetlacz, ale nie mam pojęcia jaka to jest, podejrzewam ze jakaś chińszczyzna, czy to może mieć jakiś wpływ?? Przez 6 miesięcy było oki i nagle mu tak sie stało.
Pozdrawiam poul_angel