MIO 550 a internet

• 4 Odpowiedzi
  • 878 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MIO 550 a internet
« dnia: Luty 19, 2007, 22:05:25 »
Witam
zakupiłem kilka dni temu MIO 550.
Czy jest mozliwość w jakiś sposób połączyć sie z internetem przy uzyciu tego urządzenia? wiem ze jest wbudowane wifi jednak w moim miescie z hotspotami jest ciezko .
zalezy mi na stalym dostepie do internetu, np blueconnect albo iplus jednak obawiam ze ze mio 550 to zly wybór jesli o to chodzi.

jesli nie mio to jaki najlepiej wybrać PPC w cenie do 1400, głównie chodzi mi o nawigacje (oprogramowanie posiadam) i stały dostęp do internetu.

prosze o jakies porady, z gory dziekuje

*

Offline micra

• **
  • 180
  • Sprzęt: MIO P550
MIO 550 a internet
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 20, 2007, 07:59:40 »
By korzystać z BlueConnect lub iPlus lub czegokolwiek innego to musisz mieć telefon, który skomunikuje się z Twoim Mio przy pomocy BlueTooth. Zewnętrznej karty po USB nie podłączysz do MIO P550 - poszukaj dlaczego, odpowiedzi padły już wielokrotnie.

Zawsze możesz próbować wybrać urządzenie z modemem GSM - GPRS/UMTS, ale tu już nie zmieścisz się w kwocie 1400 zł, raczej bliżej 2000 zł.

PDA z ekranem QVGA nie nadają się do przeglądania Internetu, ad-hoc owszem, ale na dłuższą metę mają za mały ekran, choć o gustach się nie dyskutuje.

MIO 550 a internet
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 20, 2007, 09:02:55 »
Cytat: "micra"
By korzystać z BlueConnect lub iPlus lub czegokolwiek innego to musisz mieć telefon, który skomunikuje się z Twoim Mio przy pomocy BlueTooth.

czy sony ericsson k750i do tego sie nadaje? czy jest mozliwosc uruchomienia blueconnect lub tez iplus (kupując karte iplus simdata) w telefonie  i komunikacji z mio poprzez bluetooth ??

*

Offline Davegadget

• *
  • 64
  • Sprzęt: HTC TP2->Motorola Defy
MIO 550 a internet
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 20, 2007, 09:40:10 »
tak k750 nadaje sie jak najbardziej . Jak zreszta kazdy chyba telefon z bluetooth i Gprs na pokladzie. Musisz tylko odpowiednio skonfigurowac telefon i Mio. Ostrzegam jednak ze Gprs np w era jest fatalnie powolny. Ja mam dokaldnie taki sam zetsaw (mio+k750) i jestem bardzo niezadowolony  z szybkosci blueconnect przez GPRS w Erze. Juz lepiej uzywac przeggladarki opera mini na telefonie. Szybko sie otwieraja strony i sa dobrze czytelne.
Ewolucja: Compaq 3130->Mio P550->Asus A636N->Asus A696->Asus P750->Asus P565->HTC TP2->Motorola Defy (Microsoft zabil  WM Mobile)

MIO 550 a internet
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 20, 2007, 09:59:33 »
wlasnie połaczyłem sie mojego k750 z mio 550 i udało sie połaczyc, w telefonie mam heyah i dlatego od razu rozlaczylem sie bo w heyah kazde 50 lb to chyba 0,20 zl :) , teraz mam pytanie, gdzie jest najlepiej. blueconect czy iplus. chodzi mi o szybkosc.