Zapytanie w sprawie p550 lub Asus 636N

• 5 Odpowiedzi
  • 887 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Arapaho

• **
  • 143
  • IF GOD MADE MOTORCYCLES, DEVIL WOULD MAKE THE VMAX
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII + Galaxy Note 10.1 + NR560BF
« dnia: Wrzesień 01, 2006, 20:38:02 »
Witam,

Pewnie za ten temat zostanę zbesztany z błotem i odesłany do wyszukiwarki, ale wierzcie mi, przejżałem 6 stron tematów dotyczących p550 i nadal nie wiem co mam zrobić. W tej sytuacji byłbym bardzo zobowiązany za wszelkie sugestie, gdyż czas mnie goni - mam klienta na swojego A201. Ale od początku:

Obecnie posiadam A201. W związku z tym, że często potrzebuję połączyć się z netem na mieście a problem z połączeniem GPRS poprzez bluetooth wciąż nie został w tym modelu rozwiązany doszedłem do wniosku, że muszę go wymienić. Akurat trafia mi się okazja jego sprzedania i teraz pytanie. Co warto bardziej kupić, Mio P550 czy ASUS 636N? Nie ukrywam, że cena gra rolę, ale z tego co czytałem, to co któryś model MIo ma jakiś problem a tego powoli już mam dosyć.
Czy wogóle wymieniać A201? Nie lepiej dokupić WLAN na SD? A jeśli wymieniać, to czy P550 czy ASUS 636N?????

Dodam, że PPC jest mi głównie potrzebny do ściągania i wysyłania poczty, oraz nawigacji satelitarnej. O dostępie do plików excel i word nie wspominam, bo w każdym handheldzie jest to możliwe.
BYŁO: Compaq ipaq 3650, 3950, Mio A201, Asus A636, Asus P535, HTC Diamond, Samsung GALAXY SII, jest Samsung ACE4 + Galaxy Note 10.1 + GALAXY S 10.5 oraz NR560BF

*

Offline Warmik

• 17
  • Sprzęt: Omnia i900 / HTC HD2 / SE X10
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 01, 2006, 20:41:05 »
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=41969
po twoim postem jest ten z linka
 :P  :D
Nowa żona - Nowy problem.

*

Offline Arapaho

• **
  • 143
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 01, 2006, 22:36:55 »
Wiem, widziałem, czytałem. Część opinii jest pozytywna, część negatywna. Jednak więkzość postów jest stara, dotyczyła modeli z pierwszych etapów produkcji. Czy teraz to się zmieniło? Jak narazie dochodzę do wniosku, że MIO ogólnie wypuzcza sprzęt nie sprawdzony i mało dopracowany, w każdym modelu są jakieś buble. Chociaż jeszcze wczoraj byłem zdecydowany na P550, to teraz sklaniał bym sie bardziej ku A636N. A może wogóle nie zmieniać A201?
BYŁO: Compaq ipaq 3650, 3950, Mio A201, Asus A636, Asus P535, HTC Diamond, Samsung GALAXY SII, jest Samsung ACE4 + Galaxy Note 10.1 + GALAXY S 10.5 oraz NR560BF

*

Offline Pecus

• **
  • 243
  • Sprzęt:
    Mio P550 + 2GB SD Card;
    Toshiba G900 + 2GB
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 01, 2006, 22:50:20 »
Ja uzywam juz prawie dwa miesiace i zadnych problemow nie mialem (przed zakupem troche poczytalem i od razu np. wylaczylem AS).
W tym czasie zawiesli mi sie moze 2 razy, a bardzo intensywnie uzytkuje go zastepujac wszystkie papierowe notatki, a takze troche nawiguje.

Dwa wspomniane zawieszenia po zrobieniu miekkiego resetu nie pozostawialy po sobie sladow, tak wiec nawet nie robilem nigdy twardego resetu.

W domu siec hodzi mi idelanie po WiFi a synchronizacja po BT. Czesto tez lacze sie przez BT i telefon po GPRS czy UMTS i tez nigdy nie mialem problemow (telefon SE K600i).

Jak ktos napisal, uzytkownicy, ktorzy nie maja problemow sie nie wypowiadaja, wiec widac wiecej tych z problemami. A dla niektorych podstawowym problemem jest brak wiedzy i nieczytanie instrukcji...

*

Offline Warmik

• 17
  • Sprzęt: Omnia i900 / HTC HD2 / SE X10
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 02, 2006, 08:01:32 »
Cytat: "Pecus"
Ja uzywam juz prawie dwa miesiace i zadnych problemow nie mialem (przed zakupem troche poczytalem i od razu np. wylaczylem AS).
W tym czasie zawiesli mi sie moze 2 razy, a bardzo intensywnie uzytkuje go zastepujac wszystkie papierowe notatki, a takze troche nawiguje.

Dwa wspomniane zawieszenia po zrobieniu miekkiego resetu nie pozostawialy po sobie sladow, tak wiec nawet nie robilem nigdy twardego resetu.

W domu siec hodzi mi idelanie po WiFi a synchronizacja po BT. Czesto tez lacze sie przez BT i telefon po GPRS czy UMTS i tez nigdy nie mialem problemow (telefon SE K600i).

Jak ktos napisal, uzytkownicy, ktorzy nie maja problemow sie nie wypowiadaja, wiec widac wiecej tych z problemami. A dla niektorych podstawowym problemem jest brak wiedzy i nieczytanie instrukcji...

Amen  ;)
Nowa żona - Nowy problem.

*

Offline Arapaho

• **
  • 143
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 05, 2006, 16:11:13 »
Poszedłem do sklepu, zapoznać się z obydwoma modelami z bliska.... No i od razu na samym starcie, sam wygląd p550 zniechęcił mnie do jego zakupu. Muszę przyznać, że na zdjęciach prezentuje się dużo lepiej. W związku z powyższym, oraz z oipiniami wyczytanymi na obydwu forach decyzja padła jednak na ASUSA.

(edit) Dodam tylko, że jestem wyjątkowo zadowolony z tej decyzji. Nic nie trzeba grzebać, ustawiać, wszystko działa za pierwszym uruchomieniem, nic się nie zawiesza....Przepaść między Asusem a MioA201 jest olbrzymia.... wyjątkowo trafna decyzja.

Pozdrawiam i dziękuję za wypowiedzi....
Arapaho