polaczenie z netem przez activesync

• 1 Odpowiedzi
  • 748 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 21, 2006, 19:03:22 »
witam,
bede wdzieczny jesli ktos pomoze...
mam mitac mio p550 z windows mobile 5.0, na stacjonarnym windows xp z zainstalowanym activesync w wersji 4.1.
od kilku dni mam problem z dostepem do netu przez activesync. palm po podlaczeniu do usb zglasza problem: "nie mozna uzyskac adresu ip przypisanego przez serwer. sprobuj pozniej lub wprowadz adres ip w ustawieniach sieciowych"
dodatkowo zauwazylem ze w mcafee personal firewall na dolnym pasku mam podane podwoje ip kompa (jedno to moje ip a drugie to 169.254.2.2 a w helpie do tegoz antyvira mam wyjasnienie:
"Your computer has multiple IP Addresses. This is due to there being multiple network adapter devices on your system.
The adapters may be physical or virtual. Examples of physical devices include network cards and modems. Examples of virtual adapters include VPN and PPPoE drivers"

jestem zupelnie bezradny. sytuacja jest o tyle smiesniejsza ze net na poczatku dzialal bez problemow a klopot pojawil sie jak wspomnialem wczesniej dopiero kilka dni temu.

przeszukiwalem forum z nadzieja na znalezienie odpowiedzi na problem, ale niestety...pomimo ze nawet podobny topic byl kiedys zalozony nie bylo rozwiazania...

bede wdzieczny za kazda informacje :)

« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 22, 2006, 18:15:45 »
Myśle że hard reset jest idealnym sposobem na tego typu problemy ;) szybko sprawnie i bez nerwow..