połączenie MIO P550 z laptopem przez USB

• 6 Odpowiedzi
  • 1537 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rmams

• 20
« dnia: Sierpień 16, 2006, 21:34:39 »
Witam,
kupiłem MIO P550 jest to mój pierwszy Palmptop.
Problem mój polega na tym, że nie mogę skonfigurować mojego Laptopa z MIO poprze USB (laptop nie "widzi" PDA) myslałem, że to zła instalacja programu ActivSync 4.1, kolega wytlumaczył mi, ze to nie ma znaczenia.
Chciałbym dodać, że szukałem ma forum i w FAQ podobnego problemu ale nie znalazłem. Będę wdzięczny jeśli ktoś będzie mógł mi pomóc.

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 17, 2006, 16:15:21 »
A jak wgrałeś  ActivSync 4.1 ?
Masz na Laptopie Microsoft Outlook ?
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 17, 2006, 21:34:08 »
Witam
Zainstaluj ActivSync z płyty dołączonej do zestawu. To powinno rozwiązać problem.

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 18, 2006, 22:59:05 »
Mozliwe ze osobisty ogniomorek ci blokuje komunikacje. Ja tak mam - jak wlaczony comodo personal; firewall to z synchro nici. Odlacz komp od internetu, wylacz firewall'a i wtedy sproboj czy synchro pojdzie.

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 19, 2006, 00:31:20 »
Cytat: "bushido"
Mozliwe ze osobisty ogniomorek ci blokuje komunikacje. Ja tak mam - jak wlaczony comodo personal; firewall to z synchro nici. Odlacz komp od internetu, wylacz firewall'a i wtedy sproboj czy synchro pojdzie.

Albo jeszce lepiej zrób sobie regółke aby Ci nie blokował :P
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

*

Offline rmams

• 20
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 19, 2006, 14:43:55 »
Problem jest chyba w moim modelu MIO.
Activsynca oczywiscie wgrywałem ale bez rezultatu.
W celu sprawdzenia mojego PDA podłączyłem go do kompa u kolegi, który ma model MIO A201 (oczywiście on nie ma tego problemu) i również jego komp nie mógł sie skomunikować z moim PDA'em.
Jego A201 ma nakładkę eUtility umozliwiajacą przełączenie PDA w tryb pracy z Activsync lub połączenie karty w palmptopie jako zewnętrznego dysku u mine eUtility nie ma i może tu jest mój problem.

*

Offline rmams

• 20
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 22, 2006, 19:39:42 »
Udało mi się skomunikować mojego PDA z laptopem po ściagnięciu z sieci wersji 4.2 ActiveSync. Wczesniej wgrywałem wersję 4.1 dołączoną do MIO P550.