Podwojne konto pocztowe

• 1 Odpowiedzi
  • 751 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Podwojne konto pocztowe
« dnia: Czerwiec 26, 2007, 00:39:41 »
Witam, mam problem po serwisie MIO 550. Urzadzenie wrocilo z naprawy, zrobilem HR, wrzucilem backup i wszystko gra oprocz tego ze outlook zapomnial ustawien konta pocztowego. Co smieszne to w kontach outlooka jest pusto natomiast stara nazwa konta jest wyswietlana na pulpicie.
Moge stworzyc nowe konto ale musi byc o innej nazwie, inaczej pyskuje ze ustawienia sa juz uzywane. Chcialbym wykasowac do zera informacje o stworzonych kiedys kontach. Gdzie tego szukac?

Odp: Podwojne konto pocztowe
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 05, 2007, 14:52:25 »
witam wszystkich forumowiczów ,to mój pierwszy pościk wiec nie krzyczcie jak cos namieszam:) choć to nie moj pierwszy dzien na tym forum,najczęściej znajdowałem odpowiedzi (po wytężonym szukaniu...:P) na moje problemy,lecz tym razem jest troche gorzej (uwierzcie mi że juz przeszukiwałem wpisując różne frazy : stracona poczta,usunięte konto,mail,outlook...itd itp ) noo dobra koniec tłumaczenia przechodzę do sedna sprawy

a wiec ja mam podobny problem jak kolega powyżej,a że p550 mam od tygodnia to jeszcze wszystkiego nie ogarnąłem...a wiec problem przedstawia się tak ,ze dzisiaj po włączeniu PCta z chęcią odebrania poczty natrafiłem na niespodzianke...otóż wykasowało mi wszystkie konta mailowe,ustawienia,zapisane maile,kontakty,po prostu outlook express został totalnie wyczyszczony.wkurzylem sie ale przypomnialo mi sie ze zrobilo mi sie tak przy pierwszym synchronizowaniu pda z kompem,tylko ze wtedy pomógł reset pcta ,jak odpalil windows na nowo bylo juz ok.teraz reset nie pomogł ,dopiero jak na nowo wpisalem (dobrze ze mialem zapisane) ustawienia kont pocztowych,odebraniu poczty i po kilku ponownych uruchomieniach outlooka cudownie ozdrowiał i nawet przywrócił zapisane maile...

stąd moje pytanie dlaczego tak sie dzieje i jak tego uniknąć w przyszłości?zakładam ze to ten kochany ActiveSync coś odwala...albo moze powiedzcie co zrobić zeby sie tak nie męczyć po takim "wyczyszczeniu" outlook express'a???????
aha jeszcze jedno ,ogólnie nie mam zainstalowanego zwyklego MS outlooka i nie próbowalem nawet synchronizować poczty,kontaktow,kalendarza itd,po prostu przed pierwszą synchronizacją odznaczyłem w ActiveSync chęć synchronizacji tych rzeczy. Choć w przyszłości bede to robił ,ale to po pokonaniu kolejnego problemu z podlączeniem do netu przez wifi noo ale nie bede tu już offtopicował i napisze to w innym miejscu