Pierwsze Wrażenia Użytkowników Mio P550

• 9 Odpowiedzi
  • 2619 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 12, 2006, 16:55:17 »
Proszę o wpisywanie pierwszych wrażeń z użytkowania Mio p550 , które do rąk własnych dotarły już do pierwszych użytkowników :))

« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 12, 2006, 18:06:43 »
Witam,

Jeśli można to podłączę się do tematu ;-).

Dzisiaj próbowałem ustalić jak to jest ze spolszczeniem w Mio P550 ale niestety nie udało mi się dowiedzieć nic konkretnego.

Czy w P550 jest tłumaczenie w ROMie od Microsoftu czy od SunnySoft i czy w ogóle jest?

Chciałem dzisiaj zamówić P550 ale dostałem odpowiedź że dostępna jest wersja angielska z dołączonym osobno tłumaczeniem SunnySoft. Natomiast wersje polskie mają być w późniejszym terminie (niestety nie udało się ustalić jakie to będzie tłumaczenie).

Sam już nie wiem jak jest naprawdę. Jeśli ktoś wie to prosze mi to wyjaśnić.

Pozdrawiam,
Tapol

*

Offline dudi85

• **
  • 125
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 12, 2006, 21:05:44 »
radzix,
nie bede sie wypowiadal o twojej inteligencji bo mi szkoda gadac i zasmiecac forum.... jakbys troche popatrzyl to 3 posty nizej jest dokladnie taki sam temat jak twoj....

n/c

*

Offline dudi85

• **
  • 125
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 13, 2006, 19:44:01 »
mnie to nie urazilo tylko po co zasmiecac forum takimi samymi postami....

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 14, 2006, 14:58:00 »
wykonania twardego resetu
sposob pierwszy

Przełączamy urządzenie w tryb off, następnie w tyb on.
       W momencie pojawienia się ekranu powitalnego przytrzymujemy klawisz "kursora" w pozycji do góry.

sposob drugi

2. Uruchamiamy:
           Start / Settings /zakładka System / SysInfo /zakładka Clean Boot / klikamy Start / wpisujemy trzy razy "0"
 8)

apropos.............mio p550-jakas pomoc mle widziana
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 20, 2006, 01:45:37 »

witam,
jestem nowy i prosze o rade bo jestem na etapie zakupu i probuje wybrac dobra nawigacje lub dobrego palma.Jednymi ktore wybralem wedlug mnie wydaja mi sie ok sa: tom tom 700 i mio p550.
jesli wedlug was sa inne ktore zasluguja na uwage bede wam bardzo wdzieczny jesli podzielicie sie jakimis informacjami ze mna.
dziekuje bardzo i pozdrawiam.  :D

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 20, 2006, 10:26:57 »
TT700 i P550 to dwa zupełnie rózne urządzenia, Palmtop (P550) jest bardziej uniwersalny, możesz rózne softy w nim instalować, masz pocket office'a, możesz PDF poczytać Dvix i mp3 pooglądać. TT700 jest urzadzeniem dedykowanym do nawigacji, nie możesz do niego wgrać softów, które wgrasz na P550. Poza tym TT700 nie schowasz do kieszeni więc jest łatwiejszym łupem dla złodzieja.

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 21, 2006, 00:30:46 »
dzieki za porade napewno wezme t pod uwage.Wiesz jestem swiey w tyc sprawach dlatego chcialbm sie poradzic kogos kto juz mial z tym jakis kontakt.
czyli z tego wioskuje ze polecasz bardziej palma bo jest o wiele praktycznejszy niz TT.
jeszcze jedno pytanie jesli mam wybrac palma to jakiego A636N czy P550?

dzieki za jakie kolwiek rady.
pozdrawiam wszystkich!!!!

*

Offline mariazet

• 8
    • http://mariazet.aonet.pl
  • Sprzęt: Mio P550
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 20, 2006, 09:02:19 »
Witam. Jestem nowy i mam P550 od dwoch dni. Jest super, male problemy z wgraniem automapy ale po przeczytaniu kilku postow na tym forum udalo sie. Pieknie wyglada, dobrze sie trzyma w dloni. Bardzo mi sie podoba.

*

Offline andmisz

• 12
  • Sprzęt: Glofiish X600, SD 2GB
Palm MIO 550
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 24, 2006, 18:58:43 »
Witam wszystkich

Palma MIO 550 posiadam od niedawna lecz chyba przetrenowałem większość problemów z jego obsługą.
Nawet pomoc techniczna miała problemy by odpowiedzieć mi dlaczego nie mogę połaczyć się z kompem za pomocą kabla. Zaznaczam, iż inny działał bez problemu. Sprawdziłem na 4 komputerach z czystymi Windowsami i nie mogłem.
Postanowiłem zrobić twardy reset i od początku instalować wszystko.
Co się okazało?! Jeśli masz problem z zainstalowaniem i komunikacją za pomoca kabla zrób twardy reset i zainstaluj połączenie z kompem dopiero potem wgraj POLSKĄ LOKALIZACJĘ. Działa na 1000000%. Sprawdzałem i takie same problemy miałem przy MIO350 (sprzedaję te produkty).
Napewno jest szybki, ma dobrą baterię i ma prawie wszystko co mi jest potrzebne.
Generalnie polecam.

Pozdrawiam

Andy
Dopóki walczysz, jesteś zwyciężcą.