Pierwsze uruchomiene P550

• 2 Odpowiedzi
  • 825 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pierwsze uruchomiene P550
« dnia: Lipiec 17, 2008, 10:25:14 »
Witam, dzis zakupiłem palma P550M. Mam do Was pytanie przewertowałem trochę forum przed jego zadaniem. W instrukcji jest napisane ze przed pierwszym uruchomieniem należy baterie naładować, niestety po podłączeniu ładowarki do sieci nie zaświeciła mi się dioda ładowania. Dopiero po przestawieniu wyłącznika na ON zaświeciła się, ale oczywiści i PALM się uruchomił. Czy tak ma być. Po ustawieniu czasu i języka wyłączyłem go (uśpiłem) i tak się ładuje dalej. Czy dobrze zrobiłem ?  Ile tak ma się ładować, czy w czasie tego ładowania mogę się nim pobawić (wgrać np: Automapę) z podłączoną ładowarka ?. Palmtopa mam teraz w pracy i tu tez się ładuje, nie wiem czy zdąży do 15 sie naładować, co jeśli nie da rady, boję się zostawić go do jutra bez mojej nieobecności :(
Pozdrawiam

*

Offline Pecus

• **
  • 243
  • Sprzęt:
    Mio P550 + 2GB SD Card;
    Toshiba G900 + 2GB
Odp: Pierwsze uruchomiene P550
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 17, 2008, 10:32:15 »
Wylacznik, pod spodem odcina zasilanie CALKOWICIE, w zasadzie nigdy nie bedziesz go wylaczal, bo to rownoznaczne z soft resetem (niby nic sie nie stanie, ale system bedzie wstawal dosc dlugo). Dlatego tez nie ladowalo. PDA sie nie wylacza, tylko usypia wlasnie, jesli bys wylaczyl nie zadzialalyby Ci zadne przypomnienia, budziki, powiadomienia z terminarza itp.
P550 w trybie uspienia powinno Ci sie w max 2 godziny naladowac, a sadze ze w godzine nawet.

Odp: Pierwsze uruchomiene P550
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 17, 2008, 10:59:24 »
P550 w trybie uspienia powinno Ci sie w max 2 godziny naladowac, a sadze ze w godzine nawet.
Dzięki wielkie za szybką odpowiedź, tak też właśnie się stało, po 2,5 godzinie zgasła dioda ładowania, czy teraz go już odłączyć od ładowarki i można się bawić, czy lepiej wytrzymać go podłączonego do zasilania do godz 15 aż będę się zbierał do domu.