Panowie - prosba o pomoc P550 - rom z systemem

• 6 Odpowiedzi
  • 1137 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 12, 2006, 11:23:48 »
Panowie, czy jakis dobry czlek moze mnie poratowac romem dla P550?
Niefortunnie zrobilem low level format efekktem tego nierozsadnego posuniecie obecnie znajduje sie w glebokiej d...  :wkurzony:  i jestem  :terrified: delikatnie mowiac przerazony. Bardzo prosze o pomoc. Probowalem sie juz zabawiac z plikiem dump ale to raczej nie to. potrzebowalbym jakis obraz dysku lub cos  wten desen.

dzieki

Pozdrawiam

Pawel

*

Offline gog

• *
  • 79
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 12, 2006, 17:32:04 »
chętnie pomogę - lecz nie wiem czym zgrać flasha

*

Offline qkiss

• 18
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 12, 2006, 20:20:01 »
Mój palm wrócił dziś z serwisu po takim samym incydencie. Próbowałem wcześniej kilku sztuczek, ale się nie udało. Sugeruję więc oddanie do serwisu. Zgrany ROM w moim przypadku nie pomógł, a tylko pogorszył. Proponuję też w ogóle nie ruszać menu do podgrywania bootloadera, gdyż w moim przypadku palmtopa po prostu unieruchomiło na amen - nie mogłem już później wejść do tego niebieskiego menu, reset nie odpowiadał i nic nie dało się zrobić.
Co lepsze - w serwisie mają "narzędzie" (jak się wyrazili) do podgrania ROMu, ale firma Mio (czy Mitac) nie pozwoliła tego nikomu udostępniać (choć pewnie jest to jakiś zwykły dump). Cały tydzień prosiłem o nie, ale w końcu mi odmówili...

podziekowanie
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 13, 2006, 15:26:32 »
Witam ponownie.

Bardzo chcialem goraco podziekowac kolegom ktorzy zareagowali na moj post. Niestety nic sie z tym diabelstwem nie da zrobic a Comes bedzie mial kilkadziesiat zlotych wiecej na koncie. Ja osobiscie jestem rozczarowany supportem dla P550 i napewno niegdy wiecej zadnego Mitaca Mio czy innego takiego dranstwa w zyciu nie kupie za Chiny Ludowe i caly Tajwan

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 14, 2006, 12:33:05 »
Hmmm... Jeszcze nie nabyłem palma, ale startuję do MIO P550.

Co jest z tym level format? I jak przed tym się uchronić?

Czy faktycznie z tym modelem dać sobie spokój?
Praktycznie potrzebuję go tylko i wyłącznie do obsługi nawigacji w samochodzie.

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 14, 2006, 16:02:46 »
lowlevel format mozna wykonac wchodzac do menu serwisowego, specjalna kombinacja klawiszy przy uruchamianiu, do ktorego zaden normalny uzytkownik pda nie powinien wchodzic :-)

Dziwia mnie glosy na support mio gdy ktos sam sobie psuje sprzet uzywajac opcji, ktorych nie powinien dotykac.

*

Offline qkiss

• 18
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 14, 2006, 17:33:57 »
radekgers: Masz rację. Tylko gdyby Mio wypusciło spolszczenie już w pierwszej partii palmtopów to nie byłoby problemów. Ja swojego kupiłem o tydzień za szybko. Po tygodniu nie dość że cena spadła o 50 PLN to jeszcze dodali polonizację gratis. I o tą polonizację się rozbija cały temat, bo z tego co wiem nowszych romów jeszcze nie wypuścili, więc jaki jest sens kombinować cokolwiek z wgrywaniem tego samego softu...