Padniety P550 - czy to moze bateria???

• 3 Odpowiedzi
  • 995 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Padniety P550 - czy to moze bateria???
« dnia: Czerwiec 11, 2007, 23:27:32 »
Witam,

Mam problem z P550. Pozyczyłem sprzecik kumplowi na wyjazd wakacyjny i oczywiscie dostalem uszkodzony spowrotem :(. Z jego opowiadania wynika, ze bylo wszystko ok..mial go podlaczonego do ladowarki samochodowej caly czas, ale jak odlaczal to natychmiast pojawiala sie informacja, ze bateria jest slaba i zaraz padnie (wczesniej wszystko dzialalo!!!). Caly czas wiec jechal na ladowarce, az ekran zrobil sie bialy. Wtedy probowal fo zrestartowac, ale juz nie dalo rady. Po restarcie zapalaja sie jedynie diody i podswietlanie przyciskow, ekran jest czarny. Hard resetu nie mozna zrobic. Do menu serwisowego tez nie mozna wejsc. Poczatkowo zarowno jak byl podlaczony do ladowarki, jak i bez ladowarki po wlaczeniu zapalaly sie jedynie diody. Wymontowalem baterie, jeszcze raz ja zamontowalem i teraz diody zapalaja sie jedynie jak jest podlaczony do ladowarki...ekran nadal czarny...nic nie dziala... :( Czy to moze byc wina baterii?? Czy jest mozliwe, ze z uszkodzona bateria, ale na ladowarce, nie dziala poprawnie??
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 11, 2007, 23:29:06 wysłana przez FLiPeM »

Odp: Padniety P550 - czy to moze bateria???
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 13, 2007, 16:46:27 »
Wczoraj otworzyłem to mio...nic popalone nie jest.... nie wiem co z tym zrobic....serwis chyba pozostaje...a moze ktos chialby te zwloki kupic?? Teoretycznie jest jeszcze na gwarancji, ale po moim otwarciu juz raczej nie...w kazdym razie jak ktos bylby chetny, to sprzedam (moze byc np. przez allegro, jesli ktos chce, mam do niego wszystko co bylo w zestawie...czyli ladowarki, polska lokalizacje na plytce, mocowanie do auta, itd. )...moge przeslac zdjecia na maila....  moze jakies propozycje ceny?

*

Offline wibi

• *
  • 51
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 13, 2007, 23:13:22 »
Poszło za duże napięcie z ładowarki samochodowej i niestety coś się spaliło,szkoda bo to fajna zabawka.A ile byś za nia chciał?

*

Offline lepki

• 21
  • Kiedyś Mio 168 obecnie Mio P550
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 15, 2007, 22:54:56 »
  moze jakies propozycje ceny?

Ja mogę dać Ci góra 200zeta i tak nie wiem czy nie wtopię, prawdopodobnie padła płyta główna.