P560 SeaSGEE

• 5 Odpowiedzi
  • 4601 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lubkiewicz

• 20
  • Sprzęt: MIO™ DigiWalker P560
P560 SeaSGEE
« dnia: Czerwiec 19, 2008, 22:06:46 »
Witam,
posiadam Mio od Wtorku.
Skonfigurowałem go + pobrałem plik przez SeaSGEE (Wtorek).
Wczoraj tj Środa, po twardym resecie zaobserwowałem, że plik Ephemeris szybkiego pozycjonowania nie istnieje.
Wiadomo, że został utracony w skutek twardego resetu.
Zatem chciałem go pobrać i tu pojawił się problem...
Klikam w 'Pobieranie pliku' w SeaSGEE/Szybkie Pozycjonowanie i wyskakuje info:

Błąd: Nie można połączyć z Internetem!
Skonfiguruj połączenie.

Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 19, 2008, 23:22:34 wysłana przez lubkiewicz »

*

Offline cichyq

• **
  • 141
  • Sprzęt: HTC HD2; AM EU; HTC Sensation XE
Odp: P560 SeaSGEE
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 20, 2008, 10:11:02 »
No ale w czym chcesz zeby Ci pomoc ??
Przeciez wszystko ladnie Ci napisal o co mu chodzi :)

Wczesniej pewnie musiales tez konfigurowac polaczenie z internetem, to teraz zrob to samo i bedzie OK :)

Pozdrawiam.
Nie kłóć się z głupim, bo zniży cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

*

Offline lubkiewicz

• 20
  • Sprzęt: MIO™ DigiWalker P560
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 20, 2008, 12:06:44 »
Owszem, napisał o co mu chodzi.
Lecz cały knif polega na tym, że plik szybkiego pozycjonowania pobrałem zaraz po wyjęciu nowego Mio z opakowania.
Więc NIC nie konfigurowałem z połączeniem etc...
Nie wierzę, że takowy plik za pierwszym razem pobiera się bez konfigurowania czego kolwiek a następny poprzez jakąś specjalną konfigurację...
Proszę o pomoc, jak należy skonfigurować Mio aby plik Ephemeris pobierał się bez problemu.
Na pewno przyśpieszył by znalezienie pozycji w Auto Mapie - teraz zajmuje mi to 2 minuty!
Pozdrawiam.

/ problem rozwiązany w minutę po napisaniu postu.
podpiełem Mio przez usb do komputera stacjonarnego w celu podładowania beterii i dla zasady sprawdziłem SeaSGEE jeszcze raz.
- pobrało plik bez problemu.
zatem NIE potrzebna jest żadna konfiguracja Mio.
pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2008, 12:14:00 wysłana przez lubkiewicz »

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 22, 2008, 00:48:16 »
A mnie to całe SeaSGEE straszecznie wnerwia...  :mad: Po jaki plaster mi coś takiego? Przecież satelity GPS są właśnie geostacjonarne i ich ponowne "pozycjonowanie" co max. 72 h mija się z celem!!!
A konkretnie - zdaża mi się wyjeżdżać z moją 560-ką w dzikie ostępy nawet na dłuższe okresy czasu gdzie dostęp do netu jest zerowy... A z navigacji chciałbym bezstresowo mieć pożytek...
Jest jakiś sposób coby nie trzeba było tego bzdetu aktualizować??? Przecież w innych "czysto" navigacjach nie ma takiego ustrojstwa??? Na jaki zwis męski prasowany wsadzili fo tutaj?

*

Offline arrowek

• 11
  • Sprzęt: Mio P560
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 22, 2008, 11:25:04 »
Nie musisz używać tej aplikacji, jak już wcześniej było napisane, służy ona do szybkiego pozycjonowania czyli ma tylko przyspieszyć wyszukiwanie fixa przez gps. Na początku nie używałem tego i nic się nie działo za pierwszym razem długo wyszukiwał mi fixa a potem jak się często używa to już nie ma takiego problemu.
 Polecam http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=30868.0

*

Offline plexi

• 27
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 22, 2008, 11:58:43 »
A mnie to całe SeaSGEE straszecznie wnerwia...  :mad: Po jaki plaster mi coś takiego? Przecież satelity GPS są właśnie geostacjonarne i ich ponowne "pozycjonowanie" co max. 72 h mija się z celem!!!
A konkretnie - zdaża mi się wyjeżdżać z moją 560-ką w dzikie ostępy nawet na dłuższe okresy czasu gdzie dostęp do netu jest zerowy... A z navigacji chciałbym bezstresowo mieć pożytek...
Jest jakiś sposób coby nie trzeba było tego bzdetu aktualizować??? Przecież w innych "czysto" navigacjach nie ma takiego ustrojstwa??? Na jaki zwis męski prasowany wsadzili fo tutaj?

Wlasnie dlatego ze nie sa geostacjonarne czekanie na fix moze trwac dlugo. W moim pierwszym Garminie kupionym kilka lat temu trwalo nawet 2-3 minuty jak bylo malo satelitow nad glowa.  Posiadanie aktaulnych ephemeris przyspiesza znacznie proces lecz nie jest konieczne.