P560 a internet przez komorke

• 6 Odpowiedzi
  • 1657 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline yannick

• 5
  • Sprzęt: Mio P560
P560 a internet przez komorke
« dnia: Kwiecień 23, 2009, 20:28:43 »
Witam,

jak (o ile w ogole sie da) uzyskac dostep do internetu na P560 poprzez telefon komorkowy? Laptopa udalo mi sie skonfigurowac, ale PDA cos nie umiem.

*

Offline Gienions

• 348
  • Mio A 701 WM6.5 by elMinStER
  • Sprzęt: Mio A701 , HTC WildFire
Odp: P560 a internet przez komorke
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 23, 2009, 20:55:08 »
Daj jaśniej ,telefon komórkowy czy PDA?? :O
Najważniejsze zostać sobą....

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 23, 2009, 21:18:53 »
Powinno się dać bezproblemowo przez BT. To jest w końcu WM przecież.

*

Offline yannick

• 5
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 23, 2009, 22:56:48 »
sorry, w zlym dziale to dalem...(p560 nie ma modulu GSM)

to moze po kolei, jak mam to zrobic

*

Offline ArKo74

• 42
  • Sprzęt: MODECOM FREEWAY MX2HD
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 24, 2009, 14:13:41 »
No to po kolei: Start->Ustawienia->Połączenia->Dodaj nowe połączenie modemowe; Podajesz jakąś nazwę dla połączenia i wybierasz modem "Bluetooth"
Dalej dodajesz nowe urządzenie (swój telefon), wprowadzasz numer jaki ma być wybierany, i tu uwaga jest to numer określający pozycję jaką zajmuje
wybrane przez Ciebie połączenie z internetem w telefonie. W moim przypadku dla SE K800i korzystam z połączenia INTERNET_GPRS który zajmuje
trzecią pozycję w menu "Ustawienia->Łączność->Transmisja danych->Konta danych" w telefonie, dlatego mój numer wpisany do PDA to *99***3#
Potem podajesz użytkownika i hasło twojego operatora (jeżeli wymagane) i powinno działać.

Powodzenia i pozdrawiam

*

Offline yannick

• 5
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 27, 2009, 17:03:56 »
dziala. dziekuje bardzo za pomoc

*

Offline Krupin14

• 18
  • Sprzęt: Mio P560, HTC Touch 2, Samsung i5700
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 05, 2009, 23:22:00 »
Proszę o pomoc z w tym temacie.
Miałem ustawioną współpracę SE K800i z P560 jw., działało elegancko, przez bluetooth.
Niestety, zachciało mi się udziwnień.
Po instalacji Pointui Home 2 oraz wgraniu w katalog Windowds plików phone.dll i sms.dll, jak było podane w poradach do Pointui, ta funkcjonalność nie jest już możliwa.
Co ciekawe, SE K800i udostępnia swój modem przez bluetooth do notebooka bez problemu. Transfer plików między SE K800i i P560 jest też bezproblemowy w obie strony.
Natomiast przy próbie łączenia modemowego, wygląda to tak jakby coś zabraniało się łączyć - komórka nawet nie piśnie, a ja na P560 dostaję natychmiast okienko "Nie można nawiązać połączenia / Wybrano numer: *99***3# / Z nieznanego powodu nie można nawiązać połączenia. Aby sprawdzić opcje połączenia i w razie potrzeby je zmienić, wybierz opcję Ustawienia. etc"
Oczywiście, odinstalowanie Pointui i wywalenie z windowsa tych 2 plikow nic nie daje, cała sytuacja jw.
Jeszcze jedna ciekawostka. Po resecie automatycznie włącza się bluetooth. Wcześniej tego nie miałem.
Proszę o pomoc. Chciałbym uniknąć hard resetu, jeśli to możliwe.