P550 nowa dostawa 08.2006r. problem z komunikacja Active syn

• 28 Odpowiedzi
  • 3692 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline psg

• *
  • 85
« dnia: Sierpień 25, 2006, 17:13:50 »
witam
mam P550. nowa dostawa
ROM R05.3.0101.0331

czytałem ze jest problem z active sync z CD v4.1.
zessalem z microsoftu ver 4.2PL.

na 40polaczen kabelm usb (3kompy 4 rozne kable) kilka razy polaczym mi sie jako karta sieciowa w managerze urzedzen.
ale ciegle laczy sie jako nieznane urzadzenie USB i active sync nie widzi P550.

zrobilem tez tak jak w opisie aby BAT trzymala dluzej:
opis wyłączania AS:

1. Odpalasz ActiveSync (wg opisu:
Start>Programs>ActiveSync, jeśli go tam nie ma, to:
Start>Settings>Menus zaznaczyć ActiveSync zamknąć i teraz
Start>ActiveSync)

2. W programie ActiveSync wchodzisz do
Menu>Add Server Source
- wpisujesz na pierwszym ekranie:
Server address: dowolny
- dajesz Next
- wpisujesz:
User name: dowolny
Password: dowolny
Domain: dowolny
- dajesz Next
- odznaczasz wszystko
- dajesz Finish

3. Dalej w programie ActiveSync
Menu>Schedule
- ustawiasz:
Peak times: Manually (jest na samej górze boxa)
Off-peak times: Manually (jest na samej górze boxa)
- dajesz OK

4. Dalej w programie ActiveSync
Menu>Options
- mlaskasz na Exchange Server (I TYLKO NA TO!!!) i dajesz Delete
- potwierdzasz usunięcie na Warning Message przez Yes

ale tez to nie pomoglo!
co robić dalej ?

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 25, 2006, 18:59:39 »
A sprawdzałeś wogóle wersje AS 4.1 z płyty czy czytałeś iodrazu zainstalowałeś nowszy soft ??? Bo ja czytałem że innym ten nowszy nie chodzi.....
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

*

Offline psg

• *
  • 85
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 25, 2006, 20:12:31 »
odwrotnie ten z CD v41 nie dziala niektorym
ale sprawdzilem od ver 3,7 do 4.2
i ciagle mam "nieznale urzadzenie"

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 25, 2006, 23:01:12 »
Cytat: "psg"
odwrotnie ten z CD v41 nie dziala niektorym

zaprawde powiadam Ci 4.2 niektórym nie działa, poszukaj na forum.
Wracając do tematu:  Wyłącz firewalla jak masz i sprawdź czy ruszy. Jak ruszy zrób sobie odpowiednią regółke.
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

*

Offline psg

• *
  • 85
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 25, 2006, 23:58:46 »
a co powiedziec na blad FIX'a dla pozycji GPS. okolo 3,03sek to jak byc o 200 dalej.
jaki ja szmelc kupilem. dobrze ze chociaz poprzez internet czyli poza siedziba firmy i moge zwrocic w ciagu 10dni bez podania przyczyny.

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
Re: P550 nowa dostawa 08.2006r. problem z komunikacja Active
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 26, 2006, 11:34:18 »
witam
mam P550. nowa dostawa z Agito.pl
ROM R05.3.0101.0331

hm.............. to może jest 'nowa' dostawa ale stary ROM .... w nim 'Polska lokalizacja ' nie jest w ROMie tylko wgrywana .... i po 'twardym resecie' p550 jest w ver. Angielskiej i trzeba wgrywać lokalizację :(

W nowszej wersji ROMu lokalizacja jest w ROM'ie i po twardym resecie masz do wyboru bodajże 4-ry języki w tym PL
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline psg

• *
  • 85
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 26, 2006, 11:40:11 »
teraz mam przed soba dwa PDA
MIO 180 (zamknieta antena) Automapa SAT 3 / GSM 2 kreski FIX jest po 15sek
Mio P550 SAT 0 / GPS 6 kresek brak FIX'a

VisualGPSce rowniez na Mio180 lapie Fix po 15sek max a P550 NIC.

SZMELC !!!

*

Offline dziadek7

• 745
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 26, 2006, 11:46:29 »
teraz mam przed soba dwa PDA
MIO 180 (zamknieta antena) Automapa SAT 3 / GSM 2 kreski FIX jest po 15sek
Mio P550 SAT 0 / GPS 6 kresek brak FIX'a

VisualGPSce rowniez na Mio180 lapie Fix po 15sek max a P550 NIC.

SZMELC !!!

A czytałeś to :
cyt:

na stronie MIO Technology http://www.mio-tech.be/support/faqs/index.php?
 w dziale Frequently asked questions pojawił się ostatnio news
 dla posiadaczy PDA MIO P550, którzy kupili to urządzenie przed
sierpniem 2006. Jeżeli macie problemy w Waszym PDA z wyszukiwaniem
sygnału GPS (tzn. nie może ono złapać sygnału w czasie do 3 minut)
to możecie je śmiało oddać do serwisu. Producent przyznaje się że jest
 to wada produkcyjna dotycząca w przybliżeniu 9% wyprodukowanych
 egzemplarzy w okresie do sierpnia 2006.
Alzheimer dziadku ;-)  "

Mam taki sam MIO P550
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 26, 2006, 12:47:46 »
Mam MIO P550 z tym samym ROM-em (odebrałem w czwartek 24.08.2006)

Po wgraniu 4.2 PL poszedł i lata bez problemu.
Główny problem był z zaporą ogniową
A właśnie - sprawdź czy dobrze podajesz hasło na dwóch urządzeniach.

*

Offline psg

• *
  • 85
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 26, 2006, 13:08:54 »
moj PDA mial zle przylutowane zlacze miniusb. po docisnieciu na chama teraz lapie za kazdym razem.
ale FIX pozycji to szmelc !

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 26, 2006, 22:02:37 »
Typowe "zachowanie" się urządzenia przy włączonym na PC firewall. Wyłączenie go pomaga. Z tymi FIX-ami to chyba fiksujecie. Zachowajcie standardy odbioru a nie będziecie mieć problemów. Pozdrawiam ;)

*

Offline psg

• *
  • 85
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 26, 2006, 22:51:57 »
@ croton
1) po co mi piszesz o firewall ? przeciez napisalem ze p550 mial problem z wejsciem miniusb - jakiemus chinolowi sie spieszylo z lutowaniem...

2) "Zachowajcie standardy odbioru a nie będziecie mieć problemów" stary czy rozumiesz przez to ze powinniśmy łapać FIX'a na dworzu? bo wtedy w zasadzie działa.
a moze kazdy od razu powinien kupic antene zewn do P550? mam tez MIO180 i ten jest o wiele szybszy.

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 27, 2006, 08:49:12 »
Na to wyglada ze Mio P550 to jakas niedorobka totalna. Zakupilem ten sprzet w MediaMarkt 21 sierpnia za 1149 zl, wczesniej sprzedalem swoja nawigacje Bluemedia (to chyba odpowiednik Mio 168 czy jakos tak)
Po wgraniu automapy tego samego dnia P550 stosunkowo szybko znalazl mi polozenie, na drugi dzien rano tak samo i nawigacja poprowadzila mnnie do pracy, ale juz z pracy nie, automapa caly czas krzyczala ze SZUKAM SYGANLU GPS, przez 10 min jechania samochodem tak sie dzialo az przyjechalem pod dom i nic, kolejny dzien to samo, na kilkanascie wlaczen sprzetu zalapywal ale za to bardzo czesto gubil sygnal.
Meczylem sie tak do 25 sierpnia kiedy to postanowilem go wymienic, pojechalem do MM ale tam niemieli juz P550, bylem bardzo zawiedziony bo bardzo mi byla potrzebna na sobote, swoja stara sprzedalem po to zeby kupic nowa nawigacje.
Przy okazji dziwie sie troche postawie MM bo zaproponowalem im aby w takiej sytuacji kiedy nie moga mi go wymienic to niech zejda lekko z ceny z Asusa 636N to doplace i go wezme ale oczywiscie nie bylo takiej mozliwosci bo niby maja na niego marze minusowa (na wszystko tak mowia), przy okazji byl on przeceniony z 1699 na 1599 gdzie w innych sklepach cena jest nawet ponizej 1500 zl.
Skonczylo sie oddaniem kasy, przy oficjalnej rozmowie to niby bylem pierwszy ktory mial z P550 problemy a nieoficjalnie dowiedzialem sie ze polowe sprzedanych wraca spowrotem wiec trzeba sie chyba grubo zastanowic co  do kupna tej niedorobki, cale szczescie ze w MM mialem mozliwosc zwrotu lub wymiany w ciagu 7 dni.

*

Offline dziadek7

• 745
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 27, 2006, 11:02:35 »
Cytat: "ALFSAT"
Na to wyglada ze Mio P550 to jakas niedorobka totalna. Zakupilem ten sprzet w MediaMarkt 21 sierpnia za 1149 zl, wczesniej sprzedalem swoja nawigacje Bluemedia (to chyba odpowiednik Mio 168 czy jakos tak)
Po wgraniu automapy tego samego dnia P550 stosunkowo szybko znalazl mi polozenie, na drugi dzien rano tak samo i nawigacja poprowadzila mnnie do pracy, ale juz z pracy nie, automapa caly czas krzyczala ze SZUKAM SYGANLU GPS, przez 10 min jechania samochodem tak sie  cale szczescie ze w MM mialem mozliwosc zwrotu lub wymiany w ciagu 7 dni.

A zapisaleś gdzieś może numer ROM'u ... pojawia się u góry podczas uruchamiania ??
Alzheimer dziadku ;-)  "

« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 27, 2006, 11:41:29 »
Cytat: "dziadek7"

A zapisaleś gdzieś może numer ROM'u ... pojawia się u góry podczas uruchamiania ??

Nie pomyslalem o tym :(
To co pamietam, jak odpalilem pierwszy raz palmtopa to byla mozliwosc wyboru kilku jezykow w tym polskiej ale jak zrobilem twardy reset to juz takiej mozliwosci nie bylo, tylko pozostala wersja angielska. Do plyt niezagladalem bo juz wiedzialem ze bede wymienial i nie chcialem otwierac plyt zeby nie zarzucono mi ze nie wymienia bo jest za bardzo widoczny stopien zurzycia.

« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 27, 2006, 12:20:43 »
Jak widać nastąpiło sporo błędów przy produkcji P550... gdyż są użytkownicy (w tym ja) którym P550 działa bezbłędnie, nie mam problemów ani z gpsem ani z zawieszaniem się ani z niczym innym, i taki sam egzemplarz trafił chyba też do pdaclubu, bo w recenzji również nie było problemów... a są też użytkownicy którzy trafili na bubel...

« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 27, 2006, 12:53:24 »
Z wypowiedi forumowiczów wynika, że kłopoty mają te osoby, które nie czytają instrukcji i nie aktualizują programów poprzez załączone "updaty". Dostałem dodatkową płytkę CD wersje PL. Sprawdzałem na stronie producenta to pod aktualną wersją niby PL jest włoska czy holenderska nie pamiętam która. Ja zrobiłem update z załączonej płytki od razu i naprawdę nie mam żadnych problemów z GPS. Może miałem więcej szczęścia niż wy.
MIO P550 kupiłem 2 tygodnie temu z AGITO.

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 27, 2006, 12:58:39 »
Znowu się zaczyna. Niektórzy ludzie mają problemy emocjonalne i w napływie emocji piszą o kilka słów za dużo. Od końca maja do połowy sierpnia na Polski rynek trafiło ponad 10.000 palmtopów MIO (z czego na pewno więcej niż 50% to P550, reszta to P350, A701 i A201). Powiedzmy na 6.000 ludzi znajdzie się 4-5 panów "X", którzy potrafią wyzwać sprzęt od szmelcu, bubla, itp. zamiast go reklamować lub wymienić na nowy (Procedura D.O.A.) i robią antyreklamę na PDACLUB. Szkoda tylko że większa część ludzi, która ma P550 i jest z nich zadowolona nie potrafi napisać paru słów że sprzęt jest jednak godny polecenia i cały temat wygląda tak jakby wszystkie P550 były do d*** a wcale tak nie jest.

« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 27, 2006, 16:28:26 »
radoskurze, otoz Ci ktorzy sa zadowoleni nie czuja potrzeby rozpisywania sie o tym, bo i po co? ja, jak i pewnie wiekszosc innych zadowolonych, mam gdzies czy ktos inny jest zadowolony z p550, wazne ze mi odpowiada :]

No ale ludzie niezadowoleni sa rozczarowani i wyzywaja sie na forum :-)

« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 27, 2006, 17:06:00 »
Cytat: "croton"
Z wypowiedi forumowiczów wynika, że kłopoty mają te osoby, które nie czytają instrukcji

Amen  :P

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 27, 2006, 21:21:33 »
Cytat: "radoskur"
Szkoda tylko że większa część ludzi, która ma P550 i jest z nich zadowolona nie potrafi napisać paru słów że sprzęt jest jednak godny polecenia i cały temat wygląda tak jakby wszystkie P550 były do d*** a wcale tak nie jest.

No to ja napisze:D
Sprzęt jest godny polecenia, dokonałem najlepszego zakupu za te pieniądze.
Nic sie nie wiesza, nie głupieje, bateria ok, żadnych problemów z AS, fix'a łapie w maks 30 sec. Ma wszystko co potrzeba, pudełko wypchane po brzegi akcesoriami, wystarcz dokupic folie i etui i mamy wypas PDA za relatywnie niewielkie pieniądze.
Do tych co odrazu z mordą na forum jaki to szmelc bo jakiś problem mają: Poczytaj instukcje obsługi, zrób soft reset, poczytaj forum, zrób hard reset, zwróć sie o pomoc na forum, jeśli dalej problem występuje- reklamuj sprzęt. Kolejność obowiazkowa !
Dopiero po przejściu tych wszystkich kroków, możesz przyjś i wydrzeć sie na forum jaki ten świat jest niesprawiedliwy.

Zadowolony
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 28, 2006, 15:33:48 »
To i ja dopisze: MIO p550 to bardzo fajny sprzecik. Owszem przez pierwsze dni troche mnie denerwowal (zawieszal sie) ale tak jak juz tu kilku uzytkownikow napisalo: wystarczy poczytac troche, a problemy da sie rozwiazac.
Taka ogolna uwaga, jak kupiliscie jakis nowy sprzet to przez pierwsze 3 tydodnie niech nikt nie pisze, ze cos jest szmelcem, bo moze sie okazac, ze to przez wlasna ignorancje, nie potrafimy przeczytac instrukcji, forum, czy tez wlaczyc jakies opcji, rozwiazujacej dany problem...

*

Offline fakir1974

• 4
  • Sprzęt: HTC Topaz win6.5
mio550
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 31, 2006, 00:01:46 »
jestem bardzo zadowolony jedynie przez wlasna ignorancje "low level format" musialem wyslac sprzet do serwisu, poza tym nie widze powodu zeby narzekac na mio p550

*

Offline dziadek7

• 745
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 31, 2006, 04:58:02 »
a co powiedziec na blad FIX'a dla pozycji GPS. okolo 3,03sek to jak byc o 200 dalej.
jaki ja szmelc kupilem. dobrze ze chociaz poprzez internet czyli poza siedziba firmy i moge zwrocic w ciagu 10dni bez podania przyczyny.

A gdzie to napisane i jaka jest podstawa prawna na te 10 dni na zwrot ??
i czy to firmy-sklepy internetowe respektują ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro

« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 31, 2006, 22:04:02 »
Ja jestem zadowolony z p550 kupiłem go ponad 2tyg temu bateria jest super, GPS prowadził mojego ojca przez całą polske bez zgubienia fixa lub innego kłopotu. Ma bardzo dobry procek (mam odpalone mobilegg, opere i odtwarzacz mp3 i wszystko chodzi płynnie) Wifi też działa bardzo dobrze (miałem małe problemy z połaczeniem z liveboxem ale wystarczy poczytać i pokombinować)
Myśle właśnie nad zakupem karty sd 2GB bo czego jak czego ale pamieci to on potrzebuje  :D

Do przyszłych nabywców: Polecam za tą cene niema nic leprzego !

« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 31, 2006, 23:41:54 »
Podobnie jak kiler_89 jest zadowolony
Na początku tez wieszalem na nim psy, poczytalem pokombinowalem i wszystko jest OK.

« Odpowiedź #27 dnia: Wrzesień 04, 2006, 09:36:51 »
psg napisał:

Dz.U. z 2000 r. Nr 22, poz. 271

http://isip.sejm.gov.pl/servlet/Search?todo=file&id=WDU20000220271&type=1&name=D20000271L.pdf

Jesli chodzi o tę ustawę to dotyczy ona tylko i wyłącznie zakupów na odległość czyli przez internet badź u przedstawiciela firmy w terenie z tak zwanej sprzedaży z ręki nie w siedzibie Firmy bądź sklepie .  natomiast w stałych punktach sprzedaży tj. sklepach, marketach - to tylko dobra wola sprzedającego czy pojdzie na zwrot czy wymianę sprzętu .

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
« Odpowiedź #28 dnia: Wrzesień 04, 2006, 17:49:02 »
Cytat: "maxpoll"
psg napisał:

Dz.U. z 2000 r. Nr 22, poz. 271

http://isip.sejm.gov.pl/servlet/Search?todo=file&id=WDU20000220271&type=1&name=D20000271L.pdf

Jesli chodzi o tę ustawę to dotyczy ona tylko i wyłącznie zakupów na odległość czyli przez internet badź u przedstawiciela firmy w terenie z tak zwanej sprzedaży z ręki nie w siedzibie Firmy bądź sklepie .  natomiast w stałych punktach sprzedaży tj. sklepach, marketach - to tylko dobra wola sprzedającego czy pojdzie na zwrot czy wymianę sprzętu .

Czytaj dokładnie posty.Kolega wyraźnie napisał że kupił przez net, drugi zapytał jaka jest podstawa prawna na zwrot w ciągu 10 dni, więc podałem. Nikt nie twierdzi że to obowiązuje przy "normalnych" zakupach.