Dzis kolega przyniósł mi swojego p550 żebym zobaczył co z nim nie tak - jego nie sprawność objawiała się tym że nie można było ustawić dziwięku - każda próba manualnego przestaienia głośności na pasku ,konczyłą się opcją "mute" - do tego sprze praktycznie pracuje tylko na ładowarce gdyż bateria trzyma jakies 5-6 minut - znajmowy przyznał się żę przez pomyłke podłączył ładowarke od motoroli V3 ...przypuszczam że to może być przyczyną usterki -ale na wszelki wypadek chciałbym zrobić format żeby sprawdzić czy pomoże w odzyskaniu dzięku - czy mozna formatować z podłączoną łądowarką? gdzieś słyszałem że tylko z naładowaną batrerią na full.
a ,czy można przełożyć baterie z a201 ? [/url]
Co do dźwięku to zastanawiam się czy przyczyną nie jest nieprawidłowe ustawienie właściwości bluetootha , sprawdź w ustawieniach bluetooth -zakładka dźwięk - powinno być odznaczone automatyczne wyciszenie i przesyłanie dźwięku do sluchawek - to częsta przyczyna problemów z dźwiękiem.
Co do baterii to wydaje mi się, ze bardziej prawdopodobne od uszkodzenia baterii wydaje się uszkodzenie kontrolera ładowania akumulatora. Możesz to sprawdzić wyjmując akumulator (śrubka z tyłu obudowy, pod gumową zatyczką) i ładując akumulator podłączając go na kilkanaście minut bezpośrednio do łądowarki lub zasilacza napięcia stałego stabilizowanego 5 V - oczywiście pamiętając o zachowaniu prawidłowej biegunowości tj. podłaczenia plusa zasilacza z plusem akumulatora.
Jeżeli mio nie jest uszkodzone to hard reset na pewno rozwiąże problem dźwieku - lecz wcześniej sprawdziłbym ustawienia bluetootha