Witam,
Piosze nowy watek bo nie znalazlem nieczego na forum z tej tematyki.
Moze od poczatku. Kupilem MIO 180 i dokupilem do niego karte pamieci Kignstone MMC 512 (jak dojade do domu to podam model). Wszystko dzialalo ok (w sensie karta i palm), niesteyt sam palm mial jakas wade fabryczna odnosnie baterii (po 1,5 miesiue lub nawet dwoch w koncu odzyskalem pienidze od sklepu HOOPLA.pl - odradzam go stanowczo). Od razu poszeldem i kupilem P550 i zainstalowalem do niego ta karte MMC. I tu zaczely sie problemy. W zasadzie caly s/w tyrzymalem na karcie i z niej uruchamialem. Automapa co drugie wlaczenie wieszala sie , a i w trakcie dluzszego uzytkowania potrafila sie powiesic (tylko reset pomagal), ogoleni caly palm chodzil niestabilnie. Po kilku probach resetu, odinstalowywania ActiveSync'a , innych ustawieniach, hardresetach itd, w koncu wpadlem na pomysl wyciagniecia karty i zaistalowania AM na pamieci podrecznej palma (inny s/w to TotalCommander, PDF reader Putty). O to byl strzalw dziesiatke, palm dziala po prostu super tak jak powinien (z dodatkowych informacji : nie wlaczylem :Manage GPS automatic", oraz nie pozolilem na zainstalowanie wakeUpPPC z AM - ale zaraz i to ustawie i wykonam testy).
I teraz moje pytania:
1. Czy mial ktos podobne problemy?
2. Jaka karte najlepiej kupic (chodzi mi 1 GB) ?
3. Czy moze mi ktos wytlumaczyc ewentulna przyczyne tego? Czy moze sama karta jest uszkodzona ? Czy moze jest ona za wolna ?
Dzieki za pomoc