P550 iGo i bateria

• 2 Odpowiedzi
  • 726 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

P550 iGo i bateria
« dnia: Grudzień 01, 2007, 13:19:40 »
NIe jestem pewien, czy ten temat nie był już poruszany, ale wyszukiwarką nic nie znalazłem. Od pewnego czasu używam iGo w miejsce AM i zauważyłem, że kiedy bezpośrednio po zakończeniu pracy iGo wyłączę Mio, to wytrzymuje w stanie uśpienia dużo dłużej niż "normalnie". Zwykle po 3,4 dniach bateria była pusta, po użyciu iGo jako ostatniego programu przed uśpieniem P550, bateria wytrzymuje ponad tydzień i nadal ma powyżej 50% ! Jestem ciekaw, czy inni użytkownicy iGo na P550 mogą to potwierdzić i czy wiadomo, co jest tego przyczyną.

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: P550 iGo i bateria
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 01, 2007, 15:04:51 »
to pewnie dlatego, że AM po zakończeniu nadal jest otwarta, tzn zminimalizowana do traya, przez co ciągnie prąd z aku.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

Odp: P550 iGo i bateria
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 01, 2007, 18:18:38 »
to pewnie dlatego, że AM po zakończeniu nadal jest otwarta, tzn zminimalizowana do traya, przez co ciągnie prąd z aku.
Nie, ta sytuacja występuje niezależnie od tego, czy AM była odpalana, czy nie. AM zawsze zamykam w menu i dod. wyłączam wszystkie aktywne procesy, AS oczywiście wyłączony. To po prostu użycie iGo jako ostatniego aktywnego programu działa na baterię jak balsam....