P550 i WM5 MSFP ???

• 0 Odpowiedzi
  • 639 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

machina

P550 i WM5 MSFP ???
« dnia: Lipiec 03, 2007, 11:57:26 »
Witam,

Mam P550, ktorego uzywam glownie jako nawigacja i klient poczty przez POP3. To dziala ok. Ostatnio pojawil sie u mnie w firmie temat uruchomienia dostepu do poczty na Exchange'u. Poniewaz pracuje w korporacji i duzo rozwiazan jest z gory narzuconych, rowniez i tutaj narzucili nam konkretne modele smartphonow z WM5. Czytajac dokumentacje doszedlem do wniosku, ze powinien wystarczyc zwykly PDA z WM5 + np. polaczenie do neta przez BT z komorka. BT z komorka dziala ok. Skonfigurowalem wiec wszystko jak napisali w dokumentacji i nic... nie dziala. ActiveSync probuje laczyc sie z serwerem ale wywala blad, ktory mi nic nie mowi, a Google nic sensownego na ten temat nie powiedzialo.
Doczytalem sie jeszcze w dokumentacji, ze potrzebny jest WM5 z Messaging and Security Future Pack, tzw. MSFP. Teraz pytanie?

1. Czy to jest jakis programik, ktory trzeba doinstalowac do WM5 na moim MIO P550? Szukalem ale nie znalazlem czegos takiego.

2. Czy to jest gotowy obraz WM5 z wbudowanym MSFP, ktory mozna zaladowac tylko na dedykowane urzadzenia?

Pozdrawiam
Mariusz
« Ostatnia zmiana: Lipiec 03, 2007, 13:40:31 wysłana przez machina »