P550 i problem z uruchomieniem

• 11 Odpowiedzi
  • 2902 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline matmic

• 583
    • Mateusz Miciński
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S21 Ultra
« dnia: Wrzesień 29, 2006, 15:04:24 »
Witam.
Mam od tygodnia nowego P550.
Wszystko było ok do wczoraj.
Problem jest następujący:
gdy normalnie wyłączam pocketa i włączam za kilka minut wszystko jest ok.
Jednak gdy go zostawię na dłużej wyłączonego, to później nie chce się włączyć. Jedyne co to miękki reset pomaga.
Bateria jest naładowana, więc to nie jej wina.

Wie ktoś co może być nie tak?

POZDRAWIAM
Samsung Galaxy S21 Ultra
Microsoft Surface Pro 6

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 29, 2006, 15:55:33 »
Wiemy ale nie powiemy ...
Katowane conajmniej kilka razy w tym dziale. Napis "Szukaj" nie gryzie  :wkurzony:  :kill:  :]
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 30, 2007, 12:36:17 »
Niby temat znany i wałkowany na forum, przeszukałem forum z góry na dół ale... mam trochę chyba inny problem:

1) palm się nie wlącza po uśpieniu go na conajmniej parę godzin, pomimo, że ma zainstalowanego patcha "P550_Stb_Patch" z polskiej strony
2) zainstalowanie innego patcha ze strony mio-tech (P550_DVT_R05_P11_PATCH) jest nie mozliwe, bo wykrywa, ze autualizacja jest już zainstalowana.
3) w czasie uśpienia ma wyłączone wszystkie procesy w tle

Prosze podajcie jakieś wskazówki! Na przyklad czy mozna zdeinstalować jakos tą aktualizację i zainstalować ponownie?

*

Offline micra

• **
  • 180
  • Sprzęt: MIO P550
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 30, 2007, 14:37:41 »
I jesteś pewny, że ActiveSync gdzieś w tle się nie czai? On bardzo przebiegły jest i może być przyczyną problemu, który opisujesz...

Mówiąc:
3) w czasie uśpienia ma wyłączone wszystkie procesy w tle

masz na myśli brak procesów działających w tle, tak?

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 30, 2007, 15:44:30 »
Tak, juz przy wyłączonym ActiveSync działającym w tle i po uśpieniu nie wstaje po około 2 godzinach. Tylko soft reset...

Tak w ogle to moze uwalona była ta aktualizacja, bo wszyscy piszą ze nagle klawisze zaczeły świecić, a u mnie nie.

Co ciekawe problemy z "wstawaniem" pojawiły sie gdy palm poleżał parę dni oraz z tego powodu bateryjka osłabła. Podładowałem i potem zauważyłem, że nie wstaje :-(.

Patch typu "power" jest na bank zainstalowany. ActiveSync wyłączam gdy go usypiam - no chyba, że sam się znow odpala, gdy palm śpi, bez mojej wiedzy ...cholera jedna :-)

*

Offline micra

• **
  • 180
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 31, 2007, 08:32:03 »
Mam Mio P550 od momentu mojej rejestracji na forum, czyli od Bożego Narodzenia 2006. Do momentu zainstalowania patch'a zastanawiałem się, po co ja sobie wybrałem ten model - wieszał się, nie chciał wstawać itd. Po instalacji patch'a nie ma problemów z obudzeniem, nie używam soft-reset, wszystko działa rewelacyjnie. Oprócz patch'a wykonałem również procedurkę przekonania Active Sync'a, by się sam nie pojawiał kiedy chce.

Może spróbuj ponownie tego patch'a dot. zasilania wrzucić?

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 31, 2007, 12:09:52 »
Micra> czyli rozumiem oprócz zainstalowania patcha dodatkowo wyłączyłeś ActiveSynca za pomocą znanej juz tu procedury?

Server address: dowolny
- dajesz Next
- wpisujesz:
User name: dowolny
Password: dowolny
Domain: dowolny
- dajesz Next
- odznaczasz wszystko
- dajesz Finish

3. Dalej w programie ActiveSync
Menu>Schedule
- ustawiasz:
Peak times: Manually (jest na samej górze boxa)
Off-peak times: Manually (jest na samej górze boxa)
- dajesz OK

4. Dalej w programie ActiveSync
Menu>Options
- mlaskasz na Exchange Server (I TYLKO NA TO!!!) i dajesz Delete
- potwierdzasz usunięcie na Warning Message przez Yes

Ja nie mam mozliwosci zainstalowania patcha poraz drugi, odszczekuje sie że już jest taka instalacja.

*

Offline micra

• **
  • 180
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 31, 2007, 12:55:09 »
Nie będę jej teraz szukał (procedury), ale to co podałeś wydaje się być tym, co zrobiłem u siebie (plus patch oczywiście).

I powtórzę: po wykonaniu tych dwóch kroków (patch i wyłączenie AS) jest to całkiem inne urządzenie - bateria "się nie wyczerpuje", urządzenie powstaje z uśpienia, nie używam dziurki od "soft reset".

A AS w trybie BlueTooth działa jeszcze lepiej niż po USB, ale to już inna historia.

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 31, 2007, 17:54:21 »
Chyba pomogło... jeszcze testuję, na razie po 4 godzinach wstaje, zobaczymy jak po całej nocce.
Czyli może patch nie jest uwalony.

Ale klawisze nie podświetlają się od samego początku, jak to niektórzy tu zgłaszali po patchu.
U Ciebie Micra są podświetlone? U mnie tylko przez sekundę przy soft resecie...

... Pomogło w 100%. Mio wstaje kiedy zechce.

... nie chce byc nudny ale ...
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 07, 2007, 12:36:19 »
Zeby sie nie rozdrabniec powiem ze wogole nie jestem biegly w te klocki  :S ale po poczytaniu tych wszystkich porad udalo mi sie bezblednie wgrac latke "Update rozwiązujący problem z wybudzaniem urządzenia ze Standby" ze strony www.mio.com.pl i przyznam sie ze nie mam pojecia co dalej zrobic z ta konfiguracja ActiveSync-a zeby sie samoczynnie nie aktywowal.

Napiszcie PROSZE na chopski rozum jak sie zajac ActiveSync-iem - gdzie sie wchodzi zeby te wpisy pousuwac itd
Ja w MIO w programach w ActiveSync-u nie mam rzadnych miejsc do jakiejkolwiek konfiguracji - Opcje mam nie aktywne a na stronie glownej - jest napisane: "Aby dokonac synchronizacji z komputerem.... ; Jeśli firma umozliwia bezposrednia.... ; Dowiedz sie wiecej ...." i nic wiecej nie ma!? Jestem zielony - bo piszecie ze latka + konf. AS = pelen sukces.

Wiem ze napisalem duzo literek ale to moj krzyk rozpaczy.

Z gory dziekuje za wyrozumialosc i podpowiedz

PS Jak sie dlugo laduja Wam P550-tki z ladowarki sieciowej??? (ja ponizej 6h nie schodze - to normalne ?????) :mysli:   :worried:

Maciej

« Odpowiedź #10 dnia: Luty 07, 2007, 13:35:22 »
1. odpalasz swój PDA :-)
2. wchodzisz przez START na PROGRAMY
3. odpalasz ikonke ACTIVE SYNC
4. na dole po prawo klikasz MENU
5. nastepnie DODAJ ŹRÓDŁO SREWERA
6. potem w wolne miejsce wpisujesz "COKOLWIEK"
7. potem uzupełniasz: w nazwie użytkownika wpisujesz "cokolwiek", np. xxx
8. potem w haśle wpisujesz "cokolwiek", np. 111
9. potem w domenie wpisujesz "cokolwiek", np. 222 i klikasz DALEJ
10. potem odznaczasz "ptaszki" w dodanym serwerze i kończysz to okno
11. potem klikasz jeszcze raz główne MENU i wchodzisz w HARMONOGRAM
12. ustawiasz oba pola na RECZNY
13. potem znów MENU i OPCJE
14. zaznaczasz "ptaszkiem" utworzone źródło serwera i USUWASZ go, potwierdzasz usunięcie

Mam nadzieje ze nie pominąłem nic, bo pisałem z pamięci.
Pozdro.

... dziekuje kolego !!!
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 12, 2007, 12:56:46 »
Bardzo Ci dziekuje kolego - wszystko OK  :banan: