P550 i kilka spraw

• 7 Odpowiedzi
  • 1805 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wszim

• 277
  • Sprzęt: Fujitsu Siemens n560, MIO P550M
P550 i kilka spraw
« dnia: Kwiecień 05, 2007, 08:54:29 »
Zakupiłem nowe MIO P550.
1. Czy uchwyt mocowania do szyby mozna jakoś profilować? Jest w formie pręta aluminiowego ale taki prosty i dość sztywny i nie wiem czy można go modelować. Boję się czegoś nie złamać.
2. MIO świeży ze sklepu i nie wiem czy wymaga jakiś upgradów / patchy systemu? Jak się zorientować?
3. Jak zarządzać kalwiaturką, w jaki sposób można przypisywać do klawiszy funkcje czy programy? W ustawieniach WM5 w FS n560 mam coś takiego jak opcję Buttons a tu w MIO jej nie ma.
pozdrówka

*

Offline wyrm

• *
  • 82
  • Sprzęt: iPaq 3630 -> Mio 169 -> Xda Exec -> HTC Kaiser
Odp: P550 i kilka spraw
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 05, 2007, 09:08:42 »
1. tak, spokojnie. Jest twardy, ale to nawet lepiej  :D
2. załóż, że tak. Jeżeli tylko Mio oferuje łatki, to je nałóż.
3. ja osobiście użyłbym SPB Pocket Plus, bo bez tego maszynka wydaje mi się niekompletna  :)
Did you realize that it takes *FIVE* babies to make just *ONE* bottle of baby oil?!

*

Offline wszim

• 277
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 05, 2007, 13:33:49 »
3. ja osobiście użyłbym SPB Pocket Plus, bo bez tego maszynka wydaje mi się niekompletna  :)

To jest maszynka dla ojca praktycznie tylko do navi i internetu i nie chcę jej za bardzo rozbudowywać bo się chłop zagubi. Zainstalowałem mu devstate http://www.freewareppc.com/utilities/devstate.shtml żeby mógł zamykać sobie uruchomione aplikacje i to mu wystarczy. Przydałoby się tylko coś free prostego do przypisania klawiszy żeby za duzo nie klikał w szybkę bo coś jeszcze pokiełbasi.
pozdrówka

*

Offline wszim

• 277
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 05, 2007, 16:36:07 »
To mam jeszcze jedno pytanko . Czy ten patch który jest na stronie http://www.mio.com.pl/download.php wymaga HR czy można go swobodnie instalować. Bo juz poinstalowałem parę programów i nie chce mi się tego od nowa robić?
pozdrówka

*

Offline wszim

• 277
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 05, 2007, 22:47:01 »
Juz wiem jak przypisywać funkcje do klawiaturki. To sie po polsku nazywa PRZYCISKI  ;D A ja myślałem że przyciski to tylko do papieru są.
pozdrówka

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 07, 2007, 12:25:46 »
1. Czy uchwyt mocowania do szyby mozna jakoś profilować? Jest w formie pręta aluminiowego ale taki prosty i dość sztywny i nie wiem czy można go modelować. Boję się czegoś nie złamać.

Modelować można ale z umiarem. Mój który po zmianie samej końcówki służy teraz do Loox-a  po ostatnim przemodelowaniu zaczął wrednie piszczeć gdy buja samochodem (np na progu zwalniającym).
Próba montowania go tak, aby na dole opierał się o deskę rozdzielczą kokpitu skończyło się tylko nieładnymi odgnieceniami na skórze.

*

Offline wszim

• 277
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 13, 2007, 21:35:44 »
To mam jeszcze jedno pytanko . Czy ten patch który jest na stronie http://www.mio.com.pl/download.php wymaga HR czy można go swobodnie instalować. Bo juz poinstalowałem parę programów i nie chce mi się tego od nowa robić?

nikt nie instalował tego patcha ?
pozdrówka

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 14, 2007, 09:42:05 »
Jeżeli chodzi Ci o ten update dotyczący wybudzania ze Standby to nie potrzeba robić Hard Resetu .
Właśnie to wgrałem żeby sprawdzić .