wylacznik glowny w mio P560

• 7 Odpowiedzi
  • 1344 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline plexi

• 27
wylacznik glowny w mio P560
« dnia: Styczeń 19, 2008, 23:45:17 »
Czesc,
Mam b. dziwny problem z wylacznikiem glownym. Mimo jego wylacznia po chwili sie wlacza i bootuje system. Czy ktos mial cos podobnego? Z tego co wiem wylacznik ten powinien odciac baterie. Pewnie skonczy sie serwisem.

Pozdr,

*

Offline FalconTech

• *
  • 99
  • Sokole Oko
    • FalconTech.PeeL
  • Sprzęt: Mio P360 + 8GB SDHC
Odp: wylacznik glowny w mio P560
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 20, 2008, 14:41:05 »
Pytanie pierwsze: chodzi Ci o wyłącznik na górze urządzenia czy ten na dole?

*

Offline plexi

• 27
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 20, 2008, 14:54:09 »
Chodzi mi o ten wylacznik na dole

*

Offline FalconTech

• *
  • 99
  • Sokole Oko
    • FalconTech.PeeL
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 20, 2008, 15:26:02 »
Opisz dokładnie co się dzieje jak przesuniesz przełącznik w pozycję OFF. Po jakim czasie się włącza?

*

Offline plexi

• 27
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 20, 2008, 19:15:23 »
Niestety jest bardzo roznie. Czasami mio nie daje sie wylaczyc, caly czas swieci sie today. Dopiero po kilkukrotnym przesunieciu on-off za ktoryms razem daje sie wylaczyc.
Czasami wylacza sie od razu i mino ze wylacznik jest w pozycji off w ciagu kilku sekund rozpoczyna bootowanie.
Innym razem wydawalo mi sie ze wylaczyl sie, lecz nastepnego dnia rano zmow byl today (wylacznik byl w pozycji off).
Mysle sie ze uszkodzony jest wylacznik bo z tego co wiem w pozycji off bateria powinna byc odlaczona a bez niej nie ruszy.
Przy okazji manipulowania tym wylacznikiem odkrylem wejscie do menu serwisowego. Jezeli podaczas wlaczania off->on przytrzyma sie na okolo 5 sek wylacznik gorny to mio wejdzie w ten tryb.

*

Offline FalconTech

• *
  • 99
  • Sokole Oko
    • FalconTech.PeeL
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 20, 2008, 19:55:02 »
Z tego co piszesz to faktycznie wynika że wyłącznik jest niesprawny.
Więc jedynym sposobem jest odesłanie go do serwisu. Można by samemu sprawdzić co jest nie tak ale szczerze to szkoda gwarancji.

*

Offline plexi

• 27
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 25, 2008, 19:00:30 »
Ostatecznie zrobilem HR ale nic nie pomoglo. Potem jeszcze HR ze dwa razy i formatownie karty pamieci. Teraz jest OK. Oznacza to ze dolny wylacznik nie odcina totalnie baterii tylko podtrzymuje cos wiecej niz tylko zegar. Mam nadzieje ze problem nie wroci.

*

Offline FalconTech

• *
  • 99
  • Sokole Oko
    • FalconTech.PeeL
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 25, 2008, 23:48:21 »
Do końca nie odcina zasilania baterii. Po wyłączeniu PDA tym przełącznikiem gaśnie podświetlenie i jeszcze przez chwilę trwa 'zamykanie systemu'. Nawet w instrukcji jest napisane by nie przesuwać przełącznika szybko kilkakrotnie bo można utracić dane.