P350 Problem z TOMTOMem

• 12 Odpowiedzi
  • 1484 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

P350 Problem z TOMTOMem
« dnia: Wrzesień 25, 2007, 23:10:37 »
Witam
Jestem posiadaczem tego mio od wczoraj i juz mam problem, mianowicie zainstalowalem tomtoma 6 ale i mam caly czas komunikat oczekiwanie na prawidlowy sygnal gps, wiec zdenerwowalem sie i zainstalowalem demo autopilota o dziwo ten odrazu znajduje satelity i jest gotowy do pracy zainstalowalem jeszcze program gpsvirtual i ten tez widzi satelity, tomtoma ustawilem tak jak podane jest na stronie mio czyli :
odbiornik : inne nmea gps
4800
gps_com
Prosze o pomoc bo potrzebna mi dokladna mapa calej europy.

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
  • Sprzęt: ASUS MyPal A696
Odp: P350 Problem z TOMTOMem
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 26, 2007, 12:09:05 »
A posiadany TomTom z licencją czy bez?

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 26, 2007, 12:47:09 »
Ustawienia masz prawidlowe a czy z licencja czy nie to niema nic wspulnego z sygnalem gps.A Jak trzycolory chce koledze pomuc to niech zadaje pytania dotyczace problemu a nie licencji.Jesli nie chce pomuc to niech nie zabiera glosu

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 26, 2007, 13:12:02 »
kazio1: pytam czy legalny, bo to akurat ma dużo wspulnego. Bo jeśli jest to pirat to nie ma sensu się ćwiczyć, bo na "rynku" lata kupę różnych złamanych wersji TT i w części źle złamanych, w których są właśnie problemy z sygnałem GPS. Więc to jest w tym przypadku wyjściowe pytanie, aby koledze pomuc.

A to, że nie popieram piractwa to jest inna sprawa.

*

Offline dantesik

• 7
  • Sprzęt: MIO P350 + 2X2GB EMTEC ( dawniej BASF )
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 10, 2007, 19:55:07 »
Witam

Ja miałem podobny problem z TOM TOM-em . Poradziłem sobie tak:

Odbiornik GPS (wybrałem) "inne NMEA GPS"
Szybkość transmisji GPS 4800
GPS jest połączony z : GPS_COM

Po tym zabiegu wszystko jest OK

Pozdrawiam
Edmund Dantes

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 10, 2007, 21:11:57 »
Ustawienia masz prawidlowe a czy z licencja czy nie to niema nic wspulnego z sygnalem gps.A Jak trzycolory chce koledze pomuc to niech zadaje pytania dotyczace problemu a nie licencji.Jesli nie chce pomuc to niech nie zabiera glosu

Jak kazio chce pomóc koledze, to proponuję sumienniej odrabiać zadania z języka polskiego. Trzymajmy jakiś poziom, to nie forum onetu  :S

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 11, 2007, 13:47:58 »
Problem sprzętowy posiadam tylko jedno "u" na klawiaturze i nie lubię rasistów o przepraszam nacjonalistów.Postaram sie uzywac opcji "sprawdź ortografie" ale nie wszystko da sie ta opcja poprawić sorry

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 11, 2007, 13:53:49 »
Jeśli nie używa się polskich znaków, to "ó" zastępuje litera "o" a nie "u".
A co to ma wspólnego z nacjonalizmem?

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 11, 2007, 14:09:11 »
Dzięki za rade z tym "o" skorzystam :ok:

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 12, 2007, 02:32:33 »
    Witam
Jestem początkującym użytkownikiem tego forum,jak również PDA (MIO P550).
Czytam i pewne problemy staram się rozwiązywać zgodnie z postami kolegów chętnych do pomagania innym.
Chwała im za to !.
 W wielu tematach (topicach-lecz to akurat nie po polsku) początkowe posty są na temat,natomiast im "dalej w las" ,tym główny temat coraz bardziej zanika.
 Koledzy : nie jesteśmy na lekcji języka polskiego.
Trochę tolerancji jeszcze nikomu nie zaszkodziło a jest bardzo pomocne we wzajemnym komunikowaniu się.
 Czy na zagranicznych forach też tak odbiegają od głównego wątku i wzajemnie się krytykują ??.
Wybaczcie,lecz nowego usera nie interesuje,czy ktoś wyciągając "pomocną dłoń" napisze "ó", czy "u".
 Czy niektórzy koledzy pomyśleli,jak napisali by np. na niemieckim forum,nie mając niemieckiej klawiatury,typowo niemieckih liter,czy nie użyli niemieckich sformułowań ??.
 I co (moim skromnym zdaniem) najważniejsze, to koledzy robicie z forum technicznego,forum polonistyczne,językowe i poniekąd śmietnik,w którym trudno szukać konkretów.
     Pozdrawiam

*

Offline Dolek

• 2023
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 12, 2007, 08:50:36 »
    Witam
Jestem początkującym użytkownikiem tego forum,jak również PDA (MIO P550).
Czytam i pewne problemy staram się rozwiązywać zgodnie z postami kolegów chętnych do pomagania innym.
Chwała im za to !.
 W wielu tematach (topicach-lecz to akurat nie po polsku) początkowe posty są na temat,natomiast im "dalej w las" ,tym główny temat coraz bardziej zanika.
 Koledzy : nie jesteśmy na lekcji języka polskiego.
Trochę tolerancji jeszcze nikomu nie zaszkodziło a jest bardzo pomocne we wzajemnym komunikowaniu się.
 Czy na zagranicznych forach też tak odbiegają od głównego wątku i wzajemnie się krytykują ??.
Wybaczcie,lecz nowego usera nie interesuje,czy ktoś wyciągając "pomocną dłoń" napisze "ó", czy "u".
 Czy niektórzy koledzy pomyśleli,jak napisali by np. na niemieckim forum,nie mając niemieckiej klawiatury,typowo niemieckih liter,czy nie użyli niemieckich sformułowań ??.
 I co (moim skromnym zdaniem) najważniejsze, to koledzy robicie z forum technicznego,forum polonistyczne,językowe i poniekąd śmietnik,w którym trudno szukać konkretów.
     Pozdrawiam

No widzisz, kwestia co kogo razi.
Mnie bardzo nieznajomość i brak PODSTAW ortografii. Zwłaszcza w dzisiejszych czasach gdzie chyba do każdej przeglądarki dostępne są słowniki sprawdzające poprawność pisowni.
Cytując Ciebie - Wybacz, lecz każdego usera powinno interesować czy ktoś wyciągając "pomocną dłoń" napisze "ó", czy "u".
Nie siedzę na wielu forach, ale znam jeszcze dwa gdzie takie posty są usuwane. Takie, tzn. z błędami.

« Odpowiedź #11 dnia: Październik 12, 2007, 12:53:10 »
Dobrze ze te forum do nich jeszcze nie należy.Jestem aktywny na paru zagranicznych forach ale z takim nacjonalizmem spotkalem sie tylko jak do tej pory na polskim forum cale szczescie nie na wszystkich.Nieliczni chca swój rang klubowicza osiagnac bez pomocy innym po prostu zasmiecajac tematy
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2007, 13:07:57 wysłana przez kazio1 »

*

Offline Dolek

• 2023
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 12, 2007, 13:57:40 »
Dobrze ze te forum do nich jeszcze nie należy.Jestem aktywny na paru zagranicznych forach ale z takim nacjonalizmem spotkalem sie tylko jak do tej pory na polskim forum cale szczescie nie na wszystkich.Nieliczni chca swój rang klubowicza osiagnac bez pomocy innym po prostu zasmiecajac tematy

Kolego, istnieje na tym forum od roku czasu. Mam 94 posty. Więc jest to jeden post co 4-5 dni, więc chyba widać że nie piszę po to żeby cyferka była duża. Mam głeboko w 4 literach jakieś rankingi i ilości postów. Albo ktoś pisze sensownie i jest mi w stanie pomóc a przy okazji szanuje innych do których piszę używając poprawnie języka ojczystego albo jego posty mnie nie interesują.

Widziałeś któregoś ze 'starych' użytkowników albo moderatorów ktury pizalby byle jak, rzeby tylko coz napisac ????
To jest również kwestia szacunku, dla osób którym zadajesz pytania. Piszesz niechlujnie w necie, dla mnie to to samo co przyjście niechlujnie ubranym, nie przygotowanym na realne spotkanie.

Szkoda że tego nie rozumiesz. Całe szczęście że większość tak i się stosuje do tak zwanej netykiety  :ok: