czy mio p550 ma hosta usb?

• 38 Odpowiedzi
  • 5106 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« Odpowiedź #30 dnia: Październik 24, 2006, 10:29:01 »
A swoja droga host usb w naszym mio jest dzialajacy, jest do niego podlaczony... bluetooth :D
Tzn procesor ma 2 hosty usb, do jednego z nich jest bluetooth (i dlatego ten patch wylaczal nam bt;-) ).
Tanich chipow BT wspolpracujacych z usb jest multum (co widac po aukcjach allegro;-) ) wiec mitac zapewne wybral wlasnie takie rozwiazanie i podlaczyl bt poprzez host usb :-)

« Odpowiedź #31 dnia: Październik 24, 2006, 21:27:32 »
radekgers
Czyli wiemy ze jest i działa tylko teraz jak zrobić zeby działał dla nas  :huh:
Mam nadzeje że żadne modifikacje w sprzęt nie będą konieczne.

Jeszcze proźba do ciebie radekgers mozesz mi powiedzieć wszystko co wiesz o cprzecie w mio ? albo przynajmniej to co zwiazane z hostem

« Odpowiedź #32 dnia: Październik 31, 2006, 14:52:54 »
mam dobry pomysł skoro p550 ma bluetooth podłaczony do hosta usb to moze w pliku sterownika (bthusb.dll) będą jakeiś pomocne informacje ? tylko jest jeden problem nie potrafie wyciagnać tego pliku z pamieci mio :/

« Odpowiedź #33 dnia: Listopad 03, 2006, 15:10:31 »
co jest wszyscy pożucili nadzeje ? :(
własnie dostałem do łapek całkiem nowy egzemplaz p550 ma taki żułty znaczek z uchem ale jak go podpinam do pc to zadna ikonka nowa sie nie pojawia ... (rom ten sam co u mnie)

*

Offline macius1984

• *
  • 61
« Odpowiedź #34 dnia: Listopad 03, 2006, 23:56:53 »
Killer89 w Tobie cala nadzieja Codziennie przegladam ten temat w nadzieji ze ktos jednak wyczaji ze da sie wlaczyc tego hosta usb Temu kto wpadnie jak to zrobic stawiam 4-paka browarow :P

« Odpowiedź #35 dnia: Listopad 04, 2006, 13:39:09 »
dołączam się do macius1984, stawiam drugiego 4-paka :)

« Odpowiedź #36 dnia: Listopad 04, 2006, 14:50:21 »
zrobie co moge. W pocketach jestem poczatkujący ... bardzo przydała by mi się wiedza jak wyciagać pliki z romu pda bez tego nic nie zrobie ...

« Odpowiedź #37 dnia: Grudzień 30, 2006, 18:25:01 »
Panowie!

Złącze usb w p550 jest podpięte pod port nazwany "USB device controller". Straszna lipa, ale niestety tak jest. Skąd to wiem? - po prostu trzeba przeczytać notkę katalogową od uC s3c2440a, który siedzi w naszych mio. Zobaczycie tam, że wyprowadzenia tego portu są "podciągnięte" rezystorami 470kOhm i 15kOhm, a w hoście USB są 1,5kOhm! Wystarczy wziąć do ręki omomierz i przejście miniUSB->USB, żeby się przekonać, że tak jest.
Jeśli chodzi o TMC_COM, to nie wiem do końca jak to jest zrobione, bo jeszcze nie miałem tego w łapach. Albo TMC "udaje" hosta USB i w ten sposób dostarcza dane, albo jest jeszcze jakiś inny myk. Dlatego proszę kogoś, kto ma TMC, zby w miarę dokładnie opisał mi działanie tego device'u (może być na priv)

Pozdrowionka od żółtodzioba :) - to mój 1-szy post u Was.

« Odpowiedź #38 dnia: Grudzień 30, 2006, 19:23:59 »
Cytat: "kiler_89"
co jest wszyscy pożucili nadzeje ? :(
własnie dostałem do łapek całkiem nowy egzemplaz p550 ma taki żułty znaczek z uchem ale jak go podpinam do pc to zadna ikonka nowa sie nie pojawia ... (rom ten sam co u mnie)

Widocznie to nie przypadek bo ja też tak mam. Znaczek z uchem jest natomiast ikonki brak. Sprzęt kupiony 2 miesiące temu.