Nowe zepsute MIO P550 ??? Prosze o pomoc.

• 6 Odpowiedzi
  • 1071 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nowe zepsute MIO P550 ??? Prosze o pomoc.
« dnia: Wrzesień 18, 2007, 14:52:34 »
Witam!

Kilka dni temu kupiłem w sklepie nowiutkie urządzenie MIO P550 orginalnie zapakowane itp. razem z kartą i AutoMapą 4.0 też orginalną. Po rozpakowaniu go w domu i włożeniu karty okazało się, że palmtop raz widzi karte raz nie. Musiałem kilkakrotnie wkładać kartę żeby zaskoczyła. Ale okazał się to tylko początek problemów. Po sformatowaniu bateri i początkowym urzytkowaniu zauważyłem że bateria rozładowuje się nawet w momencie gdy urządzenie jest wyłączone  :S i dzieje się to w dość szybkim czasie ( zaznaczam że wszystkie funkcje jak Wi-Fi i Bluetooth itp czerpiące energie powyłączałem) czarę mojego rozgoryczenia dopełniła AutoMapa gdyż na sam koniec instalacji pojawia się błąd z plikiem "dll" (nie wiem czy chodzi o mój komputer czy w palmtop) tak czy tak instalator sie zamyka i programu nie moge wgrać :(

Powiedzcie mi proszę czy te problemy z czytnikiem kart, baterią czy też instalacją są wynikiem trafienia na wadliwe urządzenie czy też palmtopy MIO P550 mają takie humory.

Bardzo proszę o rzetelną odpowiedź ponieważ według prawa handlowego mam 10 dni na zwrot urządzenia bądź wymianę na nowe (choć sprzedawca nie jest zbyt zainteresowany moim problemem i delikatnie mówiąc "zlewa mnie" i nie wiem czy wymieni na nowy).

Z góry bardzo dziękuje za odpowiedź. 

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 18, 2007, 15:05:49 wysłana przez krycha81 »

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: Nowe zepsute MIO P550 ??? Prosze o pomoc.
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 18, 2007, 15:01:19 »
i co dalej?

*

Offline lakosik

• **
  • 109
  • Sprzęt: HD2 / S III
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 18, 2007, 15:05:59 »
Szybkie rozładowywanie baterii jest powodem ActiveSync'a. Poszukaj na forum a znajdziesz sposób wyłączenia. Jakiej firmy masz kartę pamięci?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 18, 2007, 15:11:50 wysłana przez lakosik »

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
  • Sprzęt: ASUS MyPal A696
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 18, 2007, 15:12:32 »
Rozwiązanie na te wszystkie "problemy" znajdziesz tu na forum. Były wielokrotnie opisywane - wystarczy chcieć i poszukać...

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 18, 2007, 16:11:36 »
Rozwiązanie problemu z baterią już odnalazłem (pewnie przez AS). Ale nie mogę nic znaleźć na temat tego czytnika karty. Raz mi je czyta raz nie. Karty mam 2 jedną 256MB Kingstona a drugą 2GB jakiej frajerskej firmy niestety.

Czy problem z zainstalowaniem AutoMapy 4.0 może być spowodowany brakiem update'a ze strony mio?

To że wcześniej nie przeszukałem forum nie jest moim lenistwem ale po prostu brakiem czasu.

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
  • Sprzęt: ASUS MyPal A696
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 18, 2007, 16:49:44 »
W sprawie AM polecam przeszukanie działu o AM, o ile pamiętam ktoś miał już taki problem.
Jeśli chodzi o karty to czym były formatowane? Jak się zachowują w innych urządzeniach/czytnikach? Czasami jest tak, że po włożeniu karty trzeba poczekać  parę sekund zanim system ją "zobaczy". Kiedyś miałem podobny problem w P350, ale jak się pojawił tak szybko zniknął - jakieś chwilowe niedomaganie.

*

Offline Makubo

• 939
  • System: Android 8.0
  • Sprzęt: LG G7 ThinQ
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 18, 2007, 22:19:55 »
Czy problem z zainstalowaniem AutoMapy 4.0 może być spowodowany brakiem update'a ze strony mio?

Na stronie Mio jest kilka updatów, to zależy o jakie ci chodzi. W instrukcji pisze, że tej baterii nie trzeba formatować ale to tak poza tematem.
Napisane: 18-09-2007, 22:16:17
Witam!

Powiedzcie mi proszę czy te problemy z czytnikiem kart, baterią czy też instalacją są wynikiem trafienia na wadliwe urządzenie czy też palmtopy MIO P550 mają takie humory.

Z góry bardzo dziękuje za odpowiedź. 

Tak, Mio ma takie humory. Spróbuj odinstalować spolszczenie (taki legalny wirus w PPC) i jeszcze raz zainstalować AM 4.0
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 18, 2007, 22:23:27 wysłana przez Makubo »
"We are the Borg, resistance is futile!"