Witam!
Kilka dni temu kupiłem w sklepie nowiutkie urządzenie MIO P550 orginalnie zapakowane itp. razem z kartą i AutoMapą 4.0 też orginalną. Po rozpakowaniu go w domu i włożeniu karty okazało się, że palmtop raz widzi karte raz nie. Musiałem kilkakrotnie wkładać kartę żeby zaskoczyła. Ale okazał się to tylko początek problemów. Po sformatowaniu bateri i początkowym urzytkowaniu zauważyłem że bateria rozładowuje się nawet w momencie gdy urządzenie jest wyłączone

i dzieje się to w dość szybkim czasie ( zaznaczam że wszystkie funkcje jak Wi-Fi i Bluetooth itp czerpiące energie powyłączałem) czarę mojego rozgoryczenia dopełniła AutoMapa gdyż na sam koniec instalacji pojawia się błąd z plikiem "dll" (nie wiem czy chodzi o mój komputer czy w palmtop) tak czy tak instalator sie zamyka i programu nie moge wgrać
Powiedzcie mi proszę czy te problemy z czytnikiem kart, baterią czy też instalacją są wynikiem trafienia na wadliwe urządzenie czy też palmtopy MIO P550 mają takie humory.
Bardzo proszę o rzetelną odpowiedź ponieważ według prawa handlowego mam 10 dni na zwrot urządzenia bądź wymianę na nowe (choć sprzedawca nie jest zbyt zainteresowany moim problemem i delikatnie mówiąc "zlewa mnie" i nie wiem czy wymieni na nowy).
Z góry bardzo dziękuje za odpowiedź.