czy jest taki soft na PDA?

• 13 Odpowiedzi
  • 1605 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

czy jest taki soft na PDA?
« dnia: Lipiec 04, 2007, 16:44:12 »
Jest tak - do P550 mam wetknieta karte SD. P550 mam podlaczony do PC via USB. Czy istnieje soft na P550, dzieki ktoremu na duzym PC poprzez USB zobacze karte SD wetknieta w PDA?

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
Odp: czy jest taki soft na PDA?
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 04, 2007, 17:03:23 »
Tzn. zdjęcie karty??? jaki to ma być format ;D :). Był ale już go kupili.....nazywa się wyszukiwarka...lub dział dla początkujących. ;D litości....

*

olmeca

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 04, 2007, 17:07:28 »
Soft ktorego szukasz chyba nie wystepuje na PDA za to jest dostepny na PC. Jego nazwa to ActiveSync

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 04, 2007, 17:17:39 »
Dzieki, ale nie chce sie Wam czytac ze zrozumieniem;) Soft ma byc na P550 a wiec ActiveSync z definicji oczywiscie odpada. Chodzi po prostu o to zeby bez ActiveSynca widziec karte SD jak jakis np. PenDrive czy inny Flash. Pytanie poczatkowe caly czas pozostaje aktualne.

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 04, 2007, 17:20:55 »
Nie wiem jaki masz system (nie chce mi się szukać, tak samo jak tobie nie chce sie poszukać na forum) ale dla WM5 jest WM5Storage, ogólnie jest CardExport

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 04, 2007, 19:11:36 »
No i wystarczyłoby posłuchać kolegów: WYSZUKIWARKA I DZIAł DLA POCZąTKUJąCYCH. Nic Ci więcej nie potrzeba.

*

Offline kero8

• **
  • 194
  • Sprzęt: XDA mini + 4GB
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 04, 2007, 19:18:59 »
Card Export pozwala zrobić z PDA czytnik kart. Wystarczy wrzucic do PDA program. W Win XP nie trzeba żadnych sterowników dla tego systemu. Jest też wersja dla WM2003

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 05, 2007, 13:22:55 »
Kitor - piekne dzieki. Zaraz sprawdze czy dziala. P550 ma WM5. Dzieki za odpowiedz.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 05, 2007, 13:26:36 »
na P550 WM5torage nie chce działać, chyba że zainstalujesz Card Export, wtedy rusza :]

*

Offline Bilu.

• **
  • 147
    • zakladpogrzebowy24.pl
  • Sprzęt: HTC TyTn II Kaiser, Mio A701
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 05, 2007, 14:02:08 »
a nie ma w opcjach przelaczania jak w A701?? ja mam card reader lub activesync

*

Offline tolo666

• 12
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 05, 2007, 21:06:19 »
Tzn. zdjęcie karty??? jaki to ma być format ;D :). Był ale już go kupili.....nazywa się wyszukiwarka...lub dział dla początkujących. ;D litości....

januszjur - a czy bylbys tak uprzejmy i podpowiedzial mi gdzie znajduje sie ten dzial dla poczatkujacych? Przeszukalem po kolei podfora i nie moge takowego znalezc.
A moze wogole cale pdaclub jest tylko dla profesjonalistow - a niedoswiadczeni won? Takie odnosze wrazenie czytajac posty ludzi proszacych o pomoc.Wszedzie zamiast wystukac kilka slow podpowiedzi,kazdy woli wladowac swoje przemadre zwroty typu wyszukiwarka lub dzial dla poczatkujacych - a czy Ty np. to od razu byles takim expertem ? Fajnie wymadrzac sie z pozycji silniejszego ale postaw sie czasem w sytuacji tych slabszych zawodnikow.Jesli chodzi o podfora sa tak malo przejrzyste,ze az sie plakac chce a wyszukiwarka po wpisaniu np. mojego problemu o nazwie MIO C520 wywala tematy tak nie zwiazane - ze az leb puchnie.Czasem wiec warto wiedzac cos w danym temacie podpowiedziec (korona z glowki nie spadnie) niz wstawiac glupawe komentarze lub odsylac od linku do linku.Wiem,ze to nie tylko moje zdanie bo na TYM forum wiele razy spotkalem sie z podobnymi do moich uwagami.Ogolnie mozna powiedziec,ze tutaj raczej pomocy szukac nie ma co bo cie zaraz zahukaja.Lepiej wez czlowieku srubokret,mlotek i radz sobie sam.
AVE

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 05, 2007, 21:11:19 »
januszjur - a czy bylbys tak uprzejmy i podpowiedzial mi gdzie znajduje sie ten dzial dla poczatkujacych? Przeszukalem po kolei podfora i nie moge takowego znalezc.
Może nie jestem januszjur, ale odpowiem ci: Dział dla początkujących znajduje się na stronie głównej portalu w menu Pomoc

A moze wogole cale pdaclub jest tylko dla profesjonalistow - a niedoswiadczeni won? Takie odnosze wrazenie czytajac posty ludzi proszacych o pomoc.Wszedzie zamiast wystukac kilka slow podpowiedzi,kazdy woli wladowac swoje przemadre zwroty typu wyszukiwarka lub dzial dla poczatkujacych - a czy Ty np. to od razu byles takim expertem ?
Też byłem newbie i też byłem odsyłany do wyszukiwarki/faq. Pozatym pamiętaj, najpierw zapytaj wyszukiwarkę, tam bana ci nie dadzą.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 05, 2007, 22:42:39 »
Chłopaki - chodzi o to, żeby już nie pisać po 10 razy o tym samym, bo kolejni nowi (też takim nie tak dawno byłem) nie połapią się w tym i nie znajdą tego, co potrzeba. Pomoc jest na tym forum i wszyscy jej chętnie udzielają. Musicie jednak wziąć pod uwagę też i to, że powtarzanie tego samego po kilka razy może być dla każdego męczące. I nie chodzi tu o "wywyższanie się" nad nowicjuszami, ale o rzetelną, uporządkowaną pomoc dla każdego - każdy może najpierw skorzystać z wyszukiwarki, potem jak nie znajdzie czego szukał, zadać pytanie na Forum. A dział dla początkujących zawiera odpowiedzi na pytania, na które po miesiącu użytkowania swojego PDA już odpowiedzi będziesz znał obudzony o 3:00 w nocy.

Nie oburzajcie się więc, że ktoś Was odsyła do szukania - pomyślcie, że to dla dobra tych, którzy chcą szukać i znaleźć odpowiedzi na pytania, a nie setki wątków o podobnej treści. Tak naprawdę więc dla wszystkich z nas - w tym dla Was.

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 05, 2007, 22:51:11 »
UWAGA!!!!!!!PODAJĘ GDZIE TO JEST!!!!!!!!LITOŚCI
Górna belka stront głównej zakładka POMOC>FAQ>DZIAŁ DLA POCZĄTKUJĄCYCH.......................... A DOKŁADNIE............TU!!!!
http://mobile.pdaclub.pl/info.php?id=7289   

Nie jestem alfą i omegą bo często sam szukam info ale szanuję innych i nie zawracam im d*** własnym leństwem i brakiem ochoty szukania.....czasami tacę cztery albo więcej godzin na  to by coś odszukać. Ale szlag mnie trafia jak widzę post przed chwilą w którym ktoś pisze "komurka" jak ją podłączyć ....
Nie jest problemem pytać czy pomagać ..... tylko wiedzieć o co się pytać by nie zrobić z siebie idiotę.
Owszem mam dwa metry... ale aż taki silny to nie jestem żeby komuś nie odpowiedzieć....co często robię. Zresztą 6nt wie ile razy zwracałem się do niego o pomoc ...za co serdeczne dzięki..
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2007, 23:04:18 wysłana przez januszjur »