GPS bez mapy?+programy+włączanie

• 5 Odpowiedzi
  • 1404 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 27, 2006, 11:06:09 »
Witam;

Mam MIO 201, AMXL na karcie 256 i dodatkową kartą 1GB.
Pytanie jest następujące: Czy w sytuacji kiedy w MIO mam kartę 1 GB z mp3-ami, filmami itp, jest możliwość wykorzystania urządzenia tak jak stare GPS-y tzn aby podawał pozycję, podstawowe parametry (wysokość, prędkość...) i np funkcję GO-TO (start point)?
Czy jest może jakiś program który umożliwia korzystanie z takich funkcji GPS w MIO 201?

Drugie pytanie:

Na stronie:
http://www.spbsoftwarehouse.com/products/pocketplus/?en
wybierając program do ściągnięcia pojawia się okienko z ceną (oraz danymi programu). Czy za te programy rzeczywiście pobierana jest opłata?

Trzecie pytanie:

Chodzi o samoistne właczanie MIO w futerale (idealnie pasuje LOWE PRO 105), często pocket rozładowuje się na skutek włączenia klawiszami funkcyjnymi. Zastosowałem się do zaleceń kolegów i ustawiłem (TURN OFF DEVICE-2 MIN), ale czy jest coś co umożliwai ustawienie aby PDA był blokowany i odblokowywany tak jak komórki czyli naciśnięcie dwóch klawiszy lub kombinacji?

Czwarte:

Zadaję je ponieważ w wątku poruszanym na forum nie padła odpowiedż:
Czy wiecie gdzie można kupić baterię zapasową (w teren) do MIO 201.
Czy ktoś testował ładowarki słoneczne wspomniane na forum?

Pozdrawiam wszystkich.

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 27, 2006, 23:58:22 »
ad1 oczywiscie ze mozna, mozesz programik wgrac na sd1gb lub do ramu
w sumie to ja bym pewnie i AM przezucil na duza karte i mial spokoj
ad2 tak, to sa aplikacje platne
ad3 sa takie programy przeszukaj forum i dzial download na tronie glownej
ad4 allegro oraz wpisz w google jest troche roznych sklepow i hurtowni

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 28, 2006, 07:58:29 »
Dzięki Pimpuś;

AD1 Czy wiesz jaki to program? Bo nic takiego nie znalazłem.
AD2 A jak oni pobierają płatność? Bo jak wgrywałem program to wystarczało tylko podanie maila.
AD3 Próbowałem wgrać Screen Lock ze strony PDAclub, ale po rozpakowaniu go na kompie, przeniesieniu pliku cab na PPC i tapnięciu na ten plik pojawia się komunikat "There is no application associated with "00CAB7B8".  Run the application first then open this file from within the application". Ale nie mogę namierzyć tego programu na moim PPC. Masz jakiś pomysł na to?
AD4 Firma od której kup[iłem PDA nie ma baterii, na allegro takiej nie znalazłem. Masz jakiś konkretny namiar?

pozdrawiam-sintra

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 28, 2006, 13:44:57 »
ad1 poszukaj albo zapytaj w dziale gps ja nie uzywam wiec nie pomoge
ad2 placisz karta za programy
ad3 poszukaj tutaj czegos, jest kilka pozycji http://www.freewareppc.com/utilities/utilities_enhancement.shtml
ad4 fakt baterii tez niemoge namierzyc, znalazlem tylko extender jesli moze byc w razie czego

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 28, 2006, 23:43:41 »
Cytat: "sintra"
AD1 Czy wiesz jaki to program? Bo nic takiego nie znalazłem.

Na PDA Club jest bodaj ODGPS (outdoor gps).

Osobiście postawiłbym jednak na niezarejestrowaną GIS Russę - to taki Garmin na pocketa. Co prawda to program "mapowy" ale działa również bez wczytywania map - wówczas działa tak jak etrex "żółtek" Garmina.

Polecam lekturę: http://gps.astronet.pl/MAPY-PDA-Teren.htm

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 03, 2006, 20:34:05 »
Witam;

Bardzo dziękuję za świetne linki-o to mi chodziło. Przeczytałem wszystko o mapach rastrowych i teraz faktycznie albo RUSS albo MEMORYMAP i będzie normalny GPS. Dzięki.Pozdrawiam.