Mio A201 / czas pracy :(

• 2 Odpowiedzi
  • 1074 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline JuBE

• 26
« dnia: Luty 21, 2006, 19:39:01 »
Mam Mio A201 i jestem lekko zdziwiony czasem pracy (miało być ponad 4h z włączonym GPS i dużo więcej z wyłączonym, a jest koło 2-3h z wyłączonym). Czy ktoś ma podobny problem?
Widziałem na forum podobne tematy z baterią, tylko że ja mojej baterii jeszcze nic złego nie zrobiłem, mam urządzenie od tygodnia chyba.

« Odpowiedź #1 dnia: Luty 22, 2006, 01:05:39 »
Poczytaj tutaj, na koncu masz test czasu pracy na bateri:
http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=11221 .

Mi sie te czasy mniej-wiecej zgadzaja. Moze zle uformowales baterie?

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 02, 2006, 23:11:22 »
Moja bateria po pełnym naładowaniu (jest dopiero po pierwszym rozładowaniu - czyli w tzw. trakcie formatowania) trzyma około max. 5 -5,5 godzin w stanie "nicnierobienia" i około 2,5-3,0 godzin max. przy pracy z GPS i AutomapąXL.

Nawigacja GPS:
- wyłączony moduł Bluetooth
- bateria w pełni naładowana, bez automatycznego wyłączania palmtopa
- głośność ustawiona trochę powyżej połowy skali (w teście z linku na połowę skali)
- procesor pracujący na standardowej częstotliwości
- włączony moduł GPS oraz Automapa
- wszystkie inne aplikacje wyłączone
- ekran ustawiony blisko minimum (w teście z linku na maksymalnym podświetleniu wytrzymywał około 4,5 godziny)

W porównaniu z danymi z tabeli (z wypowiedzi przytoczonej wyżej) dane moje zupełnienie nie mogą być odczytane jako prawidłowe lub będące w granicach błędu.

Czy mogę liczyć na lepsze wyniki po następnym rozładowaniu do końca i następnym naładowaniu (lub jeszcze po następnych takich parach) - czyli po dokończonym formatowaniu baterii ??
Proszę o Wasze opinie na temat tych baterii i ich wytrzymałości (i chętbnie o wskazówki co zrobić aby bateria "trzymała" dłużej)