Net po kablu i vi-fi w Mio P560-problem

• 2 Odpowiedzi
  • 876 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline palbertino

• 13
  • Sprzęt: Ipaq rx 1950, Mio P560
Net po kablu i vi-fi w Mio P560-problem
« dnia: Styczeń 06, 2008, 00:59:43 »
Witam...
Niestety, jestem laikiem i nie potrafię sobie poradzić w kwestii internetu przez kabel synchronizująco-ładujący jak i przez router vi-fi w Mio P560. Po prostu, nie ma połączenia z internetem mimo, że jest synchronizacja z PC po kablu, a w momencie korzystania z domowej sieci wi-fi PDA wykrywa ją, łączy się i netu nie ma! PDA odsyła mnie do ustawień. W Connections/Advenced/Select Networks mam ustawione w obydwu rozwijalnych menu My Work Network. Co mogę zrobić więcej? Używam Ipaqa rx 1950 z tymi samymi ustawieniami i tu tego problemu nie ma! Net jest i po kablu i przez wi-fi. Co jest grane  :mad:? Może mieliście już taki problem i podpowiecie rozwiązanie? Z góry wielkie dzięki za wszelkie podpowiedzi...

Odp: Net po kablu i vi-fi w Mio P560-problem
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 06, 2008, 12:22:55 »
Sprubój ustawić w obydwu MY ISP

*

Offline palbertino

• 13
  • Sprzęt: Ipaq rx 1950, Mio P560
Odp: Net po kablu i vi-fi w Mio P560-problem
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 06, 2008, 18:14:46 »
Po kablu właśnie zaczęło mi działać! W Connections/Settings/Select Networks zostawiłem My Work Network. Wczoraj przeczytałem wątek osoby, która miała problemy z ActivSync (jedno połączenie, mulenie i po rozłączeniu brak ponownego połączenia, u mnie dochodziło do tego jeszcze brak możliwości zamknięcia systemu. Pokazywał sie komunikat o zamykaniu RAPI.mgr i sytem cały czas był otwarty, pomagał dopiero restart) i zastosowałe to co kolega zaproponował: Connections/Settings/USB to PC i odptaszkowanie Enable advenced network functionality. Poza tym wziąłem pod uwagę opinię, że firewall może coś blokować, a mając dodatkowo router wi-fi z firewallem odłączyłem Kerio i zrestarotwałem kompa. Potem tylko zatwierdziłem w Kerio dwa wykryte przez niego połączenia lokalne i net po kablu działa!
Co do wi-fi... No, tu na razie problem jest nadal... Co prawda udało mi się przez chwilę otworzyć stronę o2.pl, ale zauważyłem, że wi-fi w Mio zrywa połączenie! Tak jakby nie trzymało sieci i po chwili znowu przeszukuje znajduje i czasami łącz, a czasami muszę ręcznie go "popychać" Coś tu nie tak... Gdzieś widziałem wątek na podobny temat, ale tam z tego co pamiętam nie było odpowiedzi co robić z tym problemem.  Może z tym macie jakiś pomysł?