Po kablu właśnie zaczęło mi działać! W Connections/Settings/Select Networks zostawiłem My Work Network. Wczoraj przeczytałem wątek osoby, która miała problemy z ActivSync (jedno połączenie, mulenie i po rozłączeniu brak ponownego połączenia, u mnie dochodziło do tego jeszcze brak możliwości zamknięcia systemu. Pokazywał sie komunikat o zamykaniu RAPI.mgr i sytem cały czas był otwarty, pomagał dopiero restart) i zastosowałe to co kolega zaproponował: Connections/Settings/USB to PC i odptaszkowanie Enable advenced network functionality. Poza tym wziąłem pod uwagę opinię, że firewall może coś blokować, a mając dodatkowo router wi-fi z firewallem odłączyłem Kerio i zrestarotwałem kompa. Potem tylko zatwierdziłem w Kerio dwa wykryte przez niego połączenia lokalne i net po kablu działa!
Co do wi-fi... No, tu na razie problem jest nadal... Co prawda udało mi się przez chwilę otworzyć stronę o2.pl, ale zauważyłem, że wi-fi w Mio zrywa połączenie! Tak jakby nie trzymało sieci i po chwili znowu przeszukuje znajduje i czasami łącz, a czasami muszę ręcznie go "popychać" Coś tu nie tak... Gdzieś widziałem wątek na podobny temat, ale tam z tego co pamiętam nie było odpowiedzi co robić z tym problemem. Może z tym macie jakiś pomysł?