Mitac A201 - nie widzi odbiornika GPS - POMOCY proszę !!!

• 4 Odpowiedzi
  • 1037 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 23, 2006, 10:43:13 »
Witam !

Posiadam model A201 . Ustawienia GPS tak jak na Forum (Ustawienia GPS : Programs - port com 4 , Hardware port com 2 , zakładka Acces - zaznaczona ). Probowałem już różnych ustawień z zaznaczeniem fiszki w zakładce Acces - zaznaczone i nie zaznaczone ) . AutoMapa nie może połączyć się z odbiornikiem GPS na żadnym z portów . Testowałem programami VisualGPS oraz BeeLineGPS ( autodetekcja która pokazuje komunikat o braku odbiornika GPS "GPS receiver not faund") .

Po hardresecie wszytsko chodzi przez jakiś czas ( chodz nie po każdym ) - po kilku uruchomieniach wraca do stany poprzedniego czyli znowu brak połaczenia w AutoMapie z odbiornikiem GPS oraz brak widoczności i połączenia w w/w programach .

Bardzo prosze o fachową pomoc

« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 23, 2006, 16:34:19 »
1. Zamknij wszystkie aplikacje,
2. Otwórz Start/Settings/System/GPS i w zakładce Programs ustaw port COM4 a w zakładce Hardware ustaw port COM2 i prędkość 4800 w zakładce Access zaznacz pole wyboru,
3. W AutoMapie w ustawieniach GPS odznacz opcje Rozpoznaj GPS port ustaw na COM4 i prędkość na 4800.

We wszystkich aplikacjach korzystających z GPS-a ustawiaj COM4 i prędkość 4800!

Pozdrawiam

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 23, 2006, 16:46:15 »
Sluchaj, nie ma problemu z wykrywaniem GPS w tym urządzeniu, u mnie chodzi bardzo ladnie i mialem do czynienia z wieloma takimi palmtopami. Proponuje Ci abyś oddal go na serwis bo prawdopodobnie port GPS jest popsuty i trzeba wymienić plyte glówną.

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 26, 2006, 15:02:19 »
Nie wiem czy Ci to pomoze ale u mnie wiesza sie GPS tzn porty widzi ale nie moze znalezc sygnalu GPS wtedy jak skonczy sie wersja demo Intwerwrite 9.
Byc moze jakis inny program ktorego uzywasz robi podobne problemy.
Sprobuj potestowac tego mio instalujac tylko AM lub cos co korzysta z GPS.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 27, 2006, 13:00:52 »
ustawienia tak jak pisał Rafcio juz probowalem ..... i nic

Intwerwrite 9 nie instalowałem ....

testowalem Mio tylko z AM , tylko z VisualGPS ..... i tez nic

oddalem do serwisu ...... mam nadzieje ze bedzie chodzil - poprzednio mialem Yakumo Delta 300GPS i nie bylo problemow

pozdrawiam all i dzieki za pomoc