MIOP550 powoduje restart koputera stacjon. (poł by USB) help

• 3 Odpowiedzi
  • 686 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 19, 2006, 17:37:44 »
Witam Szanownych Państwa

Kupiłem dwa dni temu MIO P550 i tak się zaczynam z pomocą niniejszego Forum z nim zapoznawać. Do dzisiaj wszystko było ok do momentu jak go chciałem podłączyć do komputera (Xp Home) za pośrednictwem kabla USB, za pomocą programu activesync 4.1 i potem 4.2.

Zgodnie z instrukcją podłączyłem P550 do kabla i go uruchomiłem co miało wg opisu aktywować activesync. I tak się stało, przynajmniej po części. Po tym jak zagrała muzyczka (chyba powitalna) nagle następował szybko niebieski ekran i natychmiastowy reset komputera.  I tak wielokrotnie.

Próbowałem jeszcze drugiego kabla – to też nic nie zmieniło.
Wyłączałem firewalla i antywira – to też nic nie dało.
Ostatecznie świadom utraty języka polskiego zrobiłem nawet tzw hard reset – ale to też nic niestety nie pomogło.

Tak się zastanawiam czy to coś jest spierdzielone w hadrwearze P550? Może macie jakieś sugestie. Z góry dziękuję.

Dodam że te wszystkie czynności były testowane jeszcze raz na drugim komputerze z systemem Xp Prof.

Piotr

*

Offline Ar2ro

• **
  • 121
  • Sprzęt: Mio 168, MioMap3.2, MapaMap3.x
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 19, 2006, 18:31:50 »
A jakie rezultaty testów na tym drugim komputerze? To samo, czy wszystko działa dobrze?

odpowiedż na pytanie
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 19, 2006, 19:08:35 »
Efekty takie same - identyczne. Blue screen i reset kompa.

A tak wogle to dzieki za szybkie zainteresowanie sie tematem.

pzdr

Piotr

problem rozwiązany
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 19, 2006, 22:06:51 »
Okazało się że nie wystarczyło wyłączyć "kasperski anty hacker". Pomogło dopiero jego odinstalowanie. Wszystko ruszyło wtedy. Pewnie można coś pogmerać w jego ustawieniach żeby przepuszczał tą aplikację - ale na razie sobie odpuszczam. Odsyłam też do tego linka: http://www.microsoft.com/windowsmobile/help/activesync/default.mspx

pozdrawiam  dziękuję

piotr