MIOP550 - konflikt z internetem

• 1 Odpowiedzi
  • 945 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 14, 2006, 22:44:55 »
Witam serdecznie wszystkich klubowiczów. Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem p550. Po zainstalowaniu Active sync. okazało się że nie ma połączenia z komputerem i synchronizacja nie może zostać dokonana. Zgodnie z instrukcją nie konfigurowałem firewaal'a ,ale go nawet odinstalowałem. Efekt jest taki że połączenie jest aktywne. Do momentu, kiedy zaczynam wchodzić do internetu. Jak wejde active mnie wywala i nie ma połączenia z moim P550. Po ponownym podłączeniu kab la USB mam komunikat "USB nie rozpoznaje urządzenia" Po czym resetuję p550 i oczywiście przy wyłączonym internecie udaje mi się w końcu połączyć.

Proszę o diagnozę. Zależy mi aby wyleczyć pacjenta.

« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 22, 2006, 16:10:24 »
Ja mam podobny objaw. Jak podłączam kabel USB do P550, to mój laptop wykrywa nową "kartę sieciową" wbydowaną WI-FI. Muszę ją wyłączyć żeby AS wykonał synchronizację. Oczywiście jak ją wyłączę to jest wszystko ok. Myślę że ten konflikt jest na pziomie IRQ albo dostępu do pamięci ale nie miałem czasu tego sprawdzić. Po prostu na czas synchronizacji albo instalacji  aplikacji pamiętam żeby wyłączyć kartę WI-FI.