Problem. MIO P350 i połączenie z internetem poprzez kompa

• 2 Odpowiedzi
  • 1045 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem. MIO P350 i połączenie z internetem poprzez kompa
« dnia: Październik 23, 2007, 10:40:40 »
Witam serdecznie.

Jestem nowym forumowiczem, ale często czytam posty.

Mam problem. Przeszukałem naprawdę całe forum więc proszę nie pisać Użyj opcji szukaj, po prostu na forum ten wątek nie był poruszany.

PDA mam już od dłuższego czasu, ale nigdy nie potrzebowałem połączyć go z internetem.

Chcąc ściągnąć punkty POI z Miplo potrzebuję połączenia z internetem.

PDA do komputera łączę poprzez miniUSB - USB. Używam programu ActiveSync 4.5 i za chiny ludowe nie potrafię skonfigurować swojego Mio P350 tak by odbierał internet.

Dodam jeszcze iż używam połączenia DialNet.

Proszę o POMOC !!!

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Odp: Problem. MIO P350 i połączenie z internetem poprzez kompa
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 24, 2007, 18:40:20 »
Źle szukałeś - takie pytania już padały. Odpowiedzi też (sam zadawałem pytanie odnośnie Quick Position i dostałem odpowiedź, więc wiem na pewno). Nic nie trzeba konfigurować - po uruchomieniu activesynca i zsynchronizowaniu po prostu masz internet i już. Jak Miplosync nie chce się łączyć, to najpierw odpal internet explorera i jemu każ znaleźć jakąś stronkę, a potem odpal Miplosynca. Zadziała na 100%.

*

Offline elviskc

• *
  • 57
  • Sprzęt: Mio A701 WM6.1
Odp: Problem. MIO P350 i połączenie z internetem poprzez kompa
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 24, 2007, 21:58:57 »
Możesz też w ostateczności sprawdzić ActiveSynca w wersji 4.1. Miałem już 4.2 i 4.5 i praktycznie zawsze miałem dziwne fazy z netem na P550 jak i na A701. Wersja 4.1 (wersja angielska) jak narazie u mnie jest najbardziej stabilna. Jeśli używasz program do synchronizacji to sprawdź czy tam masz wszystko dobrze ustawione.

Pozdro