mio360 jak skonfigurować połączenie przez wifi z laptopem?- NIKT NIE WIE?

• 7 Odpowiedzi
  • 2568 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

witam serdecznie i prosze o pomoc tak ja kw temacie mam akarte wifi specteca co i jak poustawaic abym nie musial laczyc sie z laptopem przez usb dzięki z góry za pomoc!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2009, 07:18:51 wysłana przez fantomek24 »

nie połączysz się bo p360 nie ma wifi!!!!!

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Nie uzyskasz połączenia typu Activesync. Jedyne rozwiązanie to zrobienie z laptopa lokalnego FTP lub odwrotnie - synchronizacji nie zrobisz - jedynie udostępnianie plików
potrzebna zgoda

Witam i ponawiam temat bo mój układ połączenia to mio p550 z laptopem, powiem tylko że mam skonfigurowane połączenie z laptopem przez wifi, czyli jak załącze wifi w mio to po chwili w laptopie ikonka z katy bezprzewodowej wykazuje połączenie. Pytam czy jest możliwość zarządzania z poziomu laptopa plikami na palmie i odwrotnie, rozumie że te dwa urządzenia połączone przez wifi tworzą sieć dwóch komputerów.
Jeżeli taka możliwość jest to proszę mi poradzić jak to można zrobić, albo powiedzcie mi jakie są korzyści lub też inne możliwosci wynikające z tego wspólnego połączenia.
Pozdrawiam.

*

Offline andrep

• 432
  • Sprzęt: MioP550,VivoS6,Samsung M51 AM PL Android i AA
Witam zainstaluj na laptopie program ActiveSync i nie powinno być problemów,ja łączę się za jego pomocą przez Bluetooth
z mio i jest ok.Myślę że o to ci chodziło?
Pozdrawiam

Active syna mam i łącze się przez kabel usb, ale przez wifi próbowałem i mi nie wychodzi.
Głownie chodziło mi o to czy można np: z poziomu laptopa kopiować pliki z palma na laptop i odwrotnie, oczywiście przy połączeniu wifi.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
M$ zablokowało mozliwość korzystania z usługi AS przez WiFi
Jedyne rozwiązanie to udostępnienie plików albo w PC albo w PDA
potrzebna zgoda

Jak udostępnić pliki w pda, bo w pc to nic nie daje.
Z gory dzięki.