MIO168 - Pomoc bardzo potrzebna

• 6 Odpowiedzi
  • 905 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 13, 2006, 10:06:01 »
Witam
Mój szwagier jest obecnie za granicą z takim urządzeniem, które odmówiło współpracy. Bateria była słaba więc wyłączył, ale naładować mógł dopiero po 14 h. Gdy uruchomił MIO wyświetlił mu się następujący komunikat :

ALGIN SCREEN

Tap the target firmly and accurately at each location on the screen. The target will continue to move until the screen is aligned.

Jedyna ikona to "X" po którym rządzenie nie działa. Proszę o pomoc bo ja się na tym absolutnie nie znam. Aha , reset  nie pomaga.

Z góry dzięki.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 13, 2006, 13:50:10 »
Chyba nie trudno się domyslić że trzeba rysikiem ponaciskać ekran w miejscu w którym ustawi się krzyżyk (pierwsza pozycja jest na srodku) aby skalibrować ekran? :D:D:D Gdy już to zrobi to dalej chyba sobie poradzi. Jeśli ma neta to poleć mu przeczytanie faq i działu dla początkujących (link na samej górze strony)
Are you shpongled?

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 13, 2006, 16:46:48 »
Dzięki za pomoc - już przekazuje, mam nadzieję, że sobie poradzi - na codzień nie ma doczynienia z komputerem.

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 13, 2006, 23:06:55 »
Ponownie witam
Po skalibrowaniu ekranu pojawia się kalendarz, który podobno nie reaguje na rysik  :cry: . Nie znalazłem niczego z czego mógłbym skorzystać, moze ma ktoś tyle cierpliwości żeby pomóc.

Pozdrawiam

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 13, 2006, 23:08:54 »
reaguje - należy przytrzymać rysik wybrać - "cut", potem znów przytrzymać (na tym kawałku kalendzarza) i wybrać copy, następnie next i wybrać strefę czasową i tapnąć w ekran i gotowe :wink:

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 13, 2006, 23:45:28 »
:shock: chyba trzeba dodać do faq obrazkową instrukcję przejścia kalibracji pda  :wink:
Are you shpongled?

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 14, 2006, 09:27:30 »
Z tym FAQ nie jest to takie głupie - może to być nieoceniona pomoc dla tych użytkowników PDA, którzy nie mając na codzień albo w ogóle doczynienia z komputerem nie robią takich rzeczy intuicyjnie.

Dzięki