Mio p560 Wi-Fi

• 4 Odpowiedzi
  • 1292 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mio p560 Wi-Fi
« dnia: Grudzień 05, 2007, 09:34:55 »
Ostatnio kupiłem PDA Mio p560 i mam problem z łączeniem się do internetu za pomocą wifi. W sklepie mieli ustawiony hotspot i działało super. Przyjechałem do domu internetu brak. Mam blackap z oprogramowaniem aprouter, super działają na nim 2 laptopy przez wifi. Nie mam ustawionego klucza wep, szyfrowania i filtrów. Mio łączy się z siecią pobiera adresy ale internet nie działa. Co mogę zrobić aby na p560 działał internet? Czy komuś udało się rozwiązać ten problem?

Odp: Mio p560 Wi-Fi
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 05, 2007, 21:04:22 »
mialem dokladnie ten sam problem choc to dosc specyficzne... oprocz kluczy, filtrow na maca u mnie byl jeszcze dodatkowy filtr na dostep do internetu (tez sie podawalo maca) tak wiec moje mio bylo w sieci ale internetu niet
przeszukaj dokladnie ustawienia ruterka u mnie to bylo cos w stylu wireless filter i access restriction ale to na oprogramowaniu tomato u ciebie nie wiem :)

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 05, 2007, 22:17:52 »
sprawdziłem kilka razy i nic takiego nie znalazłem Blackap pracuje jedynie jako AP. Router główny to pentagram Cerberus podłączony do neo (nic nie jest poblokowane).  Raz udało mi się że strony zaczęły się otwierać ale transfer był tak tragiczny że żadna praktycznie nie mogła się otworzyć do końca (na innych komputerach było ok, sygnał wifi 100%) Ręce mi już opadają...

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 06, 2007, 19:05:01 »
cos chyba jest nie tak z oprogramowaniem aprouter (tylko co? może jakieś specyficzne ustawienia?) ponieważ dzisiaj sprawdzałem  w hot spocie w "Jasiu wędrowniczku" i działało...

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 07, 2007, 19:50:43 »
Problem tkwi w oprogramowaniu aprouter. Zainstalowałem innego blackap z oryginalnym oprogramowaniem i wszystko gra, ale niestety problem nie został rozwiązany...