Mam 560tkę już jakiś drugi miesiąc.
Na początku również naczytałem się o samoczynnym 'witaniu' się Mio o różnych godzinach, szybko rozładowującej się baterii.
Mnie na szczęście problem nie dotyczy...
Przez pierwsze 2 tygodnie testowałem na sucho, bez instalowania programów.
Spadków baterii nie zauważyłem.
Po dwóch tygodniach zainstalowałem kilka przydatnych programów: np. do odtwarzania filmów, kodeki etc oraz ...
Auto Mapę, która to była przez wszystkich odradzana bodajże 4.12 również problemów zero ( była to wersja skrakowana ).
Teraz cieszę się zakupem AM5.
Co do samoczynnego włączania się Mio
- miałem podłączonego Mio przez kabel do komputera stacjonarnego, lecz był wyłączony przyciskiem o góry.
Wybiła punkt 00:00 Mio mrugnął co spowodowało wykrycie przez komputer stacjonarny.
Jak na razie jest to jedyny przypadek, kiedy zauważyłem, że Mio włączył się samoczynnie...
Wg mnie opisywane przez niektórych schorzenia nie wynikają z błędów urządzenia, lecz użytkownika.
Zanim kupiłem Mio zrobiłem tzw wywiad środowiskowy wśród użytkowników, którzy już cieszyli się nim jakiś czas.
Stosuję się do ich rad i jest ok.
- po każdym instalowaniu programów: soft reset,
(staram się nie ładować ich od razu na siłę, lecz po kilka oraz robię 1 dzień testów sprawdzając czy jakiś nie zaszkodził ),
- przed wyłączeniem AM wyłączam GPS po czym AM,
- po odłączeniu od PC w zakładce System/Pamięć/Uruchomione programy zatrzymuje wszystkie (głównie AS, który mimo odłączenia od PC dalej działa),
- blokuję Mio klikając w ikonę 'kłódki' oraz wyłączam przyciskiem u góry.
Polecam ten sprzęt użytkownikom, którzy zaczynają swoją przygodę z pocket PC - będziecie zadowoleni