mio P560 problem z włączeniem

• 8 Odpowiedzi
  • 2836 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mio P560 problem z włączeniem
« dnia: Marzec 02, 2008, 11:48:18 »
Hej, od jakiegoś czasu jestem posiadaczką mio p560. Na początku po kupieniu go naladowałam baterię i mio nie chciał się włączyć wogóle. Po kilku próbach (2 dni) w końcu przez przypadek się uruchomił. Teraz znowu mam problem. Nie używałam go przez jakiś tydzień. Podłączyłam więc do ładowarki w celu doładowania baterii. Gdy diodka zaświeciła się na zielono, odłączyłam od ładowania i włączyłam. Niestety zero akcji. Czarny ekran. Po kilku próbach włączył się czerwony ekran startowy z jakimś oznaczeniem zielonym na górze R.0. coś tam, i dalej nie wiem co z tym zrobić. Nic oprócz tego ekranu nie ma. W czym jest problem? Z baterią? Czy z systemem?

*

Offline pasza_sadyka

• 366
  • Sprzęt: Xperia Neo
Odp: mio P560 problem z włączeniem
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 02, 2008, 12:32:10 »
proponuję się nie zastanawiać i przespacerować się do serwisu

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 02, 2008, 12:36:40 »
Tak też dziś chyba zrobię :( a szkoda bo bardzo fajnie działał

*

Offline pasza_sadyka

• 366
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 02, 2008, 12:40:17 »
Założyłem że próbowałaś HardResetu ale nie widzę takiej informacji, może jednak zanim się przespacerujesz do serwisu spróbuj go zresetować ale na twardo :)

*

Offline p360

• 310
  • Sprzęt: Mio p360 / 8gb / automapa 6.2
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 02, 2008, 21:52:39 »
chętnie sam dowiem się jak wygląda hard reset w p560 i p360  :E bo chyba nie jest to przełączenie suwaka z on na off ?  :worried:
zawodowy kierowca...

*

Offline pasza_sadyka

• 366
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 03, 2008, 01:00:42 »
suwak on/off z pozycji on przesuwasz na off i po sekundzie z powrotem trzymając joystick w górę przez cały czas trwania opecracji

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 03, 2008, 18:04:04 »
suwak on/off z pozycji on przesuwasz na off i po sekundzie z powrotem trzymając joystick w górę przez cały czas trwania opecracji

Po pierwsze poleciłbym czytanie instrukcji.
Po drugie HR tak jak w cytacie tylko nie po sekundzie tylko poczekaj ze 30 sek (instrukcja).
Po trzecie - jako posiadacz p560 z własnego doświadczenia miałem na początku takze kłopoty z właczaniem pda w przeciagu pierwszych dwóch tygodni.
Stawało własnie na pomaraczowym ekranie. Pomagało niezawodnie właczanie urzadzenia na ładowarce albo podczas podłaczenia do USB komputera.
Po OK miesiacu problem z właczaniem znikł. Nie ustaliłem dlaczego. Może sie coś unormowało lub uformowało.
Z forum wiem takze,ze podobnie mieli inni.....czary jakieś ?

Dlatego polecam wstrzymanie się z tym serwisem, zrobienie HR. Potem poeksperymentowanie z instalowaniem aplikacji a następnie znowu po HR (aby nie zostały smieci) zainstalowanie na czysto i poważnie programy niezbędne do uzytkowania.

Pozdrawiam zakłopotaną Dominikę and all,
Piotr

*

Offline pasza_sadyka

• 366
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 03, 2008, 23:33:24 »
czytać instrukcję to fakt!

ps. nigdy nie udało mi się doczekać tych 30sek, zawsze cała operacja nie zajmowała mi więcej jak 3-5sek :)

*

Offline gooffy

• 36
  • Mio P560
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 18, 2008, 10:50:17 »
Potwierdzam, u mnie na poczatku tez po resecie wieszal sie na czerwonym ekranie. Wtedy robilem drugi odczekujac 2 min i bylo ok. Po miesiacu przeszlo (chyba po wgraniu spb pocket plus)...
---
Gooffy