Mio P560 - problem z odbiornikiem GPS

• 1 Odpowiedzi
  • 1329 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mio P560 - problem z odbiornikiem GPS
« dnia: Maj 04, 2008, 20:37:49 »
Witajcie.

Mam problem prawdopodobnie z odbiornikiem GPS w Mio P560. W Automapie wskaźnik na mapie (np. do zapisu śladu pieszej wycieczki) porusza się dopiero OD 5 km/h. Kiedy idę wolniej, wskaźnik (strzałka) nie porusza się i stoi w miejscu. Automapa również wskazuje prędkość 0 km/h. Kiedy odejdę np. 100 m wolnym krokiem, i nagle pójdę szybciej (5 km/h), to automapa zaczyna zapisywać ślad, a przebytą przeze mnie drogę oznacza linią całkowicie prostą. Jakbym się teleportował. Podczas chodzenia z prędkością poniżej 5 km/h automapa nic nie liczy mówiąc, iż cały czas stoję w miejscu. Z nawigacją w samochodzie nie ma problemów przy normalnych prędkościach, jedynie z poruszaniem sie poniżej prędkości 5 km/h. Automapa 5.0.7 jest ustawiona poprawnie. Problem dotyczył też wersji 4.5. Zainstalowałem dodatkowy program GPS, który zachowywał się tak samo jak automapa, czyli nie wskazywał nic poniżej 5 km/h. Mój znajomy ma Mio P550m (ten sam odbiornik GPS) i nie ma tych problemów. Liczy nawet najwolniejsze ruchy. Zatem w czym jest problem? Twarde resety nic nie pomagają.

Proszę o pomoc :(

*

Offline Forcio

• 10
  • Sprzęt: Mio p550
Odp: Mio P560 - problem z odbiornikiem GPS
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 08, 2008, 17:49:29 »
to jest normalne ,bo generalnie to jest nawigacja samochodowa, polecam szukać pod hasłem "static navigation", którą masz domyślnie włączoną. Można to wyłączyć przy użyciu specjalnego programy, ale wiesz mi nie chcesz tego wyłączać, po będzie Ci pozycja z kolei pływała a to strasznie denerwujące jest.

P.S. to wycieczek pieszych polecam Garmin'a :)

Pozdrawiam