Witajcie.
Mam problem prawdopodobnie z odbiornikiem GPS w Mio P560. W Automapie wskaźnik na mapie (np. do zapisu śladu pieszej wycieczki) porusza się dopiero OD 5 km/h. Kiedy idę wolniej, wskaźnik (strzałka) nie porusza się i stoi w miejscu. Automapa również wskazuje prędkość 0 km/h. Kiedy odejdę np. 100 m wolnym krokiem, i nagle pójdę szybciej (5 km/h), to automapa zaczyna zapisywać ślad, a przebytą przeze mnie drogę oznacza linią całkowicie prostą. Jakbym się teleportował. Podczas chodzenia z prędkością poniżej 5 km/h automapa nic nie liczy mówiąc, iż cały czas stoję w miejscu. Z nawigacją w samochodzie nie ma problemów przy normalnych prędkościach, jedynie z poruszaniem sie poniżej prędkości 5 km/h. Automapa 5.0.7 jest ustawiona poprawnie. Problem dotyczył też wersji 4.5. Zainstalowałem dodatkowy program GPS, który zachowywał się tak samo jak automapa, czyli nie wskazywał nic poniżej 5 km/h. Mój znajomy ma Mio P550m (ten sam odbiornik GPS) i nie ma tych problemów. Liczy nawet najwolniejsze ruchy. Zatem w czym jest problem? Twarde resety nic nie pomagają.
Proszę o pomoc