MIO P560 po HR align screen w nieskończoność

• 5 Odpowiedzi
  • 3333 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MIO P560 po HR align screen w nieskończoność
« dnia: Luty 19, 2011, 18:05:30 »
Witam.
Mam taki problem. Zrobiłem HR aby wyczyścić windowsa i jak zwykle po uruchomieniu pojawił się monit o kalibrację ekranu. Wykalibrowałem ekran, lecz zamiast ekranu z tekstem do skopiowania i wklejenia który zawsze się pojawiał, pokazuje się znowu krzyżyk na środku ekranu. Mogę tak kalibrować w nieskończoność. Użyłem Remote Screen Alignment do wyłączenia tego ekranu i włączył się normalnie windows, jednak nie da się pracować na tak rozkalibrowanym ekranie. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Dodam że robiłem HR kilka razy i ciągle to samo.

*

Offline 123marecki

• **
  • 161
  • Sprzęt: motorola c200, DELL Axim x5, Acer n35,Toshiba g900
Odp: MIO P560 po HR align screen w nieskończoność
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 19, 2011, 19:24:36 »
Kiedy warstwa dotykowa zostanie uszkodzona to tak sie dzieje

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 19, 2011, 19:35:51 »
A czy uszkodzona warstwa dotykowa będzie reagować normalnie na dotyk? Ponieważ podczas kalibracji po naciśnięciu krzyżyk normalnie przeskakuje wokół ekranu. Czyli mam rozumieć że wymiana ekranu pomoże?

*

Offline 123marecki

• **
  • 161
  • Sprzęt: motorola c200, DELL Axim x5, Acer n35,Toshiba g900
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 19, 2011, 19:42:52 »
Warstwa dotykowa będzie reagować ale nie da się skalibrować, sam tak kiedyś miałem. Najlepiej się upewnić i wsadzić ekran z podobnego modelu, jeśli masz dostęp.
Przy uszkodzonej warstwie dotykowej, wymienia się albo cały ekran albo samą warstwę dotykową, z tym ze wymienić dotyk to nie taka prosta sprawa, ale da się , robiłem już to np w Dellu Axim x5 i nawet to był dotyk z innego całkiem modelu i to chyba z HP.
Czasem się nie opłaca wymieniać samego dotyku bo cały LCD tyle może kosztować. Musisz się zorientować w cenach jeśli już będziesz pewien że to na pewno dotyk, choć wszystko na to wskazuje.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 19, 2011, 19:48:09 »
zanim zrobiłeś HR nie miałeś problemu z dotykiem?

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 19, 2011, 20:02:21 »
Zrobiłem HR ponieważ ekran się trochę rozjechał, ale zrzuciłem winę na software. Ostatnio trochę instalowałem. Próbowałem kalibrować i była taka sama sytuacja więc pomyślałem że HR mnie uratuję.
Sprawdziłem już ofertę magików od napraw i znalazłem ofertę wymiany (usługa + nowy oryginalny ekran) za 95 PLN + transport. Myślę że warto.