Oj w ustawieniach to ja grzebalem wpisywalem usuwalem...aktualnie mam wszystko na przypisywanie automatyczne... Nie wiem czy hard rest moze pomoc...
Na pewno pomoże doprowadzić urządzenie do stanu wyjściowego

Przy OS marki MS zalecana procedura.
Wpisalem tak jak kazales w Remote NDIS Host w PDA ale nic nie dalo... Wykrywa dostepna siec ale po probach polaczenia sie dalej wyskakuje ze jest dostepna...
Wpis nie dawał dostępu do WiFi, tylko 'uspokajał' sieć przez USB - kiedy jesteś połączony przez ActiveSync.
A tak jak w Win jest protokol TCP/IP ktory wystarczy skonfigurowac aby dzialala siec i net, to jak sie nazywa ten protokol w PDA? Czy to jest wlasnie ten Remote NDIS Host? Interesuje mnie od sieci Wifi jesli to ma znaczenie...
Też TCP. Tylko konfiguracja jest poprzez inne okienka.
1. Wchodzisz w WiFi (na TODAY) lub Ustawienia/Połaczenia/Manager bezprzewodowy.
2. Włączasz WiFi i w prawym dolnym rogu masz Menu/WiFi ustawień.
3. Wchodzisz i masz widoczne sieci.
4. Jak jak podwójnie zaznaczysz dana sieć to zostaniesz poprowadzony przez szereg ustawień.
Trzeba tylko wpisywać właściwe dane. I tyle. Siec działa od kopa.
Podlaczenie sie do sieci przy podlaczonym kablu nic nie daje:((
Czytnik kupie:)
I prawidłowo, bo AS zwyczajowo blokuje WiFi chyba, że zaznaczy się ptaszek zezwalający na coś takiego - ustawienia
ActiveSync na twoim XP
Co jeszcze moglbym pomieszac w routerze czy w PDA zeby dzial Wifi?
Aha i wolal bym aby adresy IP byly "sztywno" przypisane, a zeby kazde uzadzenie mialo swoj niepowtarzalny:D nr IP
To załatwiasz statycznymi wpisami w DHCP na routerze WiFi (o ile masz taką możliwość).