Od niedawna mam mio P560 i też jednym z pierwszych testów jaki zrobiłem, to połączenie z internetem poprzez GPRS przy pomocy telefonu połączonego przez bluetooth. Na wstępie już poinformuję, że mi się to udało

Już tłumaczę jak to zrobiłem (Windows Mobile 6):
1. Start->Ustawienia->Połączenia
2. W sekcji "Mój ISP" wybierz "Dodaj nowe połączenie modemowe"
3. W polu Wprowadź nazwę połączenia podaj jakąś swoją dowolną
4. Z listy "Wybierz modem:" zaznacz "Bluetooth", wybierz "Dalej"
5. Następne okno jakie się pojawi to lista urządzeń bluetooth. Jeśli wcześniej dodawałeś telefon i parowałeś go z palmtopem to wybierz go z listy. Jeżeli nie łączyłeś się wcześniej z telefonem poprzez bleutooth wybierz "Dodaj nowe urządzenie" i połącz się z telefonem używając PIN umożliwiający parowanie urządzeń.
6. Po dodaniu telefonu wybierz go z listy, w polu tekstowym na następnym ekranie wprowadź numer jaki musi być wybierany dla połączeń modemowych używających GPRS.
Ponieważ ja mam sieć ERA Tak Tak to mój numer jest taki:
*99***1#
Uwaga, dla innych sieci ten numer wygląda nieco inaczej - należy to sprawdzić na stronach operatorów GSM
7. W tym momencie "Mój ISP" został ustawiony jako połączenie modemowe używające GPRS. Aby aplikacje, które łączą się z internetem korzystały z tego połączenia należy wybrać:
Start->Ustawienia->Połączenia->Zaawansowane->Wybierz sieci
Na tym formularzu z listy oznaczonej etykietą "Programy automatycznie łączące z Internetem powinny używać:" wybierz "Mój ISP".
Powodzenia!

Pozdrawiam