Mio P560 i sieć po WiFi

• 3 Odpowiedzi
  • 1146 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mio P560 i sieć po WiFi
« dnia: Marzec 22, 2008, 21:42:14 »
Czy możliwe jest wpięcie Mio P560 do sieci komputerowej po WiFi tak by można było explorować zasoby innych komputerów w tejże sieci. Dodam że Mio loguje się do routera bez problemu i internet chodzi aż miło. Pozdro dla wszystkich

*

Offline mieciu76

• 15
  • Sprzęt: MIO P560
Odp: Mio P560 i sieć po WiFi
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 22, 2008, 22:07:28 »
Ozywiście, że tak. Polecam Resco Explorera.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 22, 2008, 23:50:07 »
Rzeczywiście zadziałało. Tylko czemu przesyłanie plików jest z tak małą prędkością : ok 35 kB/s. Sieć WiFi pracuje w trybie "g" i laptop po WiFi śmiga aż miło.

*

Offline dokch

• 20
  • Sprzęt: Mio P560 | Omnia I8000
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 23, 2008, 15:03:54 »
Też miałem ten kłopot z wolnym wifi. Firma Mio myślała, że żaden użytkownik nie potrzebuje szybkiego wifi i zmniejszyła programowo moc (przez to ciągnie mniej bateri). Po kupnie p560 zastanawiałem się dlaczego tak się dzieje i przez przypadek, gdy podłączyłem pda do ładowarki ping na komputery w sieci wifi zmalał do ok 5-6ms (wcześniej: 300-500ms) Problem udało mi się zaleczyć instalując trialowy programik "Wifi Companion", w którym możemy zwiększyć moc wifi, a przez to prędkość. Program wygasa po 3 dniach, a ustawienia pozostają. (po odinstalowaniu znowu zwalnia).

Jak pytałem serwis odpowiedzieli, że u nich wszystko jest ok i należy pda wysłać na przegląd.
Pytałem także, czy nie można dograć jakichś ustawień do zarządzania mocą (w wielu innych palmtopach jest coś typu 'batery safe mode' (lub jakoś podobnie). Oczywiście serwis mówi, że nie wolno i trzeba wysłać.

Pozdrawiam, q