Mio P560 i Auto Mapa 5.0.5 europa, Big problem

• 8 Odpowiedzi
  • 2618 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mio P560 i Auto Mapa 5.0.5 europa, Big problem
« dnia: Wrzesień 19, 2008, 23:35:32 »
Witam. Koledzy pomóżcie. Zainstalowałem na swoim Mio P560 auto mapę 5.0.5 z całą europą, czechami, słowacją itp. Co może być nie tak że podczas jazdy na otwartej powierzchni często gubi mi sygnał GPS, lub jest on bardzo słaby. Kiedy zrobię soft reset i włączę Auto Mapę to sygnał GPS łapie mi po ok 20 minutach, niekiedy troszkę krócej to trwa. Wcześniej miałem AM 4.1.2 i z GPS było wszystko ok. Znajomy elektronik podpowiedział mi że mogło się popsuć urzdzenie Mio i trzeba je dać do serwisu żeby wgrali nowsze oprogramowanie ROM. Czy to może pomóc?Dzięki za pomoc!Pozdrawiam

P.S. Też po wyznaczeniu trasy kasuje mi pomijaj drogi o klasie i gorsze. Wnerwiające to jest. W wersji 4.1.2 nie było z tym problemu
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2008, 00:52:25 wysłana przez Luki17 »

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: Mio P560 i Auto Mapa 5.0.5 europa, Big problem
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 20, 2008, 06:00:32 »
pomóc może wgranie najnowszej wersji Automapy, ta 5.0.5 to jakieś nieszczęście jest

*

Offline darolek

• 7
  • Warto zaprzyjaźnić się ze swoim mózgiem.
  • Sprzęt: Mio P560
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 21, 2008, 16:11:20 »
Jeśli masz poprawnie ustawione parametry GPS (w urządzeniu i w AM muszą być takie same), czyli port COM2 oraz baudrate 57600 to niestety może byc prawda - jednak na twoim miejscu sprawdziłbym jeszcze inny soft do nawigacji - jeśli zachowuje sie tak samo, to sprawa jasna - serwis, jeśli inny soft śmiga, to odinstaluj AM, możesz jeszcze wyczyścić ręcznie pozostałości, śmieci albo użyć triala "pocket mechanic" i zainstalować jeszcze raz.
Zauważyłem w moim p560, że sprawniej działa i dłużej wytrzymuje akumulator, kiedy wyłączę port software'owy COM4 i pozostawie jedyni COM2 - da się to zrobić w taki sposób: Start - Ustawienia - System - Zewnętrzny gps: i tu na zakładce "programy" dajemy "brak" a na zakładce "sprzętowe" dajemy COM2 i 57600 - i tak samo w AM

*

Offline robertG7

• 26
  • Sprzęt: iP4, mio550m
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 23, 2008, 22:48:34 »
Pomóc też może zainstalowanie oryginalnej wersji Automapy, te scrackowane (czyt. pirackie wersje) są po prostu kiepskie:)
Podpis bez buraczanych tekstów i życiowych prawd

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 24, 2008, 11:56:20 »
Pomóc też może zainstalowanie oryginalnej wersji Automapy, te scrackowane (czyt. pirackie wersje) są po prostu kiepskie:)

eee tam powiadasz...  :E

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 25, 2008, 08:40:01 »
Panowie, koniec OT, do rzeczy
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

mareckik

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 26, 2008, 23:41:08 »
Moge tylko potwierdzic, że to raczej nie kwestia samej AM 5.0.5, tylko tego jaka to jej wersja i skad ściagnieta :-). Np moja 5.0.5 chodzi jak złoto, może poza jednym małym wyjatkiem, że resetuje się w niej ustawienie "pomijaj drogi o klasie (i gorsze)" zawsze po wyznaczeniu trasy do stanu "nie pomijaj". No chyba, że w lagalnych Am również takie rzeczy sie dzieją. Takie małe denerwujace błedy scracowanych softów maja ten pozytyw, że zachęcają nas do wybrania sie do sklepu po oryginał, ja tez tam może kiedys trafię.
 Chwalenie się piratem.

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 27, 2008, 10:36:05 »
Moge tylko potwierdzic, że to raczej nie kwestia samej AM 5.0.5, tylko tego jaka to jej wersja i skad ściagnieta :-). Np moja 5.0.5 chodzi jak złoto, może poza jednym małym wyjatkiem, że resetuje się w niej ustawienie "pomijaj drogi o klasie (i gorsze)" zawsze po wyznaczeniu trasy do stanu "nie pomijaj". No chyba, że w lagalnych Am również takie rzeczy sie dzieją. Takie małe denerwujace błedy scracowanych softów maja ten pozytyw, że zachęcają nas do wybrania sie do sklepu po oryginał, ja tez tam może kiedys trafię.
Za moich czasów przyznać się że się coś ukradło to był wstyd jak beret  .
 No ale czasy,jak widać, się zmieniają.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2008, 21:16:44 wysłana przez RUKAT »
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 27, 2008, 13:47:29 »
mareckik

Zapoznaj się z regulaminem forum.