Mio P560 a połączenie z komputerem stacjonarnym

• 9 Odpowiedzi
  • 6757 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline arrowek

• 11
  • Sprzęt: Mio P560
Mio P560 a połączenie z komputerem stacjonarnym
« dnia: Maj 29, 2008, 12:57:53 »
Zakupiłem niedawno Mio P560 i mam problem z podłączeniem go do komputera stacjonarnego. Przeszukałem już to forum, przeczytałem helpy i nic nie pomaga, najpierw system XP nie wykrywał urządzenia, zgłaszał jakieś awarie, teraz wykrywa go jako MIO, łaczy się ale nie można wykonać synchronizacji ani zainstalować żadnych programów, nie można też ekplorować to co jest na MIO, robi takie jakieś dziwne połączenie, raz przez przypadek połączył się prawidłowo z ekploracją MIO, ale tylko na chwile, potem połączenie jako "gość". Nie wie ktoś gdzie może tkwić problem ? Wyłączałem już całkowicie firewalla i ochronę antywirusową  ale to nie pomaga. Nie można zmienić ustawień "połączenia lokalnego" na PC stacjonarnym bo pojawia się tylko w chwili prawidłowego połączenia przez Activesync, nie zapisuje się na stałe, nie wiem dlaczego.
Wydaje mi się, że to jakaś kwestia ustawień tylko nie wiem gdzie czy na Pocket PC  czy na stacjonarnym, może na obu.

Czy można jakoś wykasować ustawienia "moje połączenia" na MIO bo mam ich już pięć, pierwsze wykasowałem, bo były poprzedniego właściciela ale one tylko zostały ukryte a wiszą gdzieś cały czas, chce skonfigurować nowe połączenie to wyskakuje mi kolejny numer 6 ? W Activesyncu MIO loguje się z nazwą poprzedniego właściciela i tego też nie mogę zmienić.

Odp: Mio P560 a połączenie z komputerem stacjonarnym
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 28, 2008, 20:16:27 »
Ja mam taki banalny problem, że wtyczka dostarczanego kalba USB, którą sie wkłada do mio ma jakiś jeden felerny pin i czasem trzeba nią trochę pomanewrować. Pierwszego dnia komputer mi go w ogóle nie wykrywał i przez przypadek ruszułem wtyczką i już wiem  o co chodzi.

Pozdrawiam,
M.

*

Offline marek.pl3

• 2
  • Sprzęt: MIO P550m i MIO P560
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 29, 2008, 08:51:29 »
Odinstaluj ActiveSynca i pousuwaj wszystkie pozostałości po nim, wyłącz kompa, włącz i zainstaluj ponownie ActiveSynca, możesz jeszcze zmienić nazwę w urządzeniu czyli WM_....... na inną

*

Offline Tharkan

• *
  • 70
  • Sprzęt: MIO P560, Omnia II
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 24, 2008, 22:31:09 »
Odinstaluj ActiveSynca i pousuwaj wszystkie pozostałości po nim, wyłącz kompa, włącz i zainstaluj ponownie ActiveSynca, możesz jeszcze zmienić nazwę w urządzeniu czyli WM_....... na inną
U mnie pojawia się jeszcze inny problem. po podłączeniu Mio komputer wykrywa urządzenie i usilnie stara się znaleźć sterowniki do niego. Na obu płytach ich nie ma więc gdzie ich szukać??

*

Offline Tharkan

• *
  • 70
  • Sprzęt: MIO P560, Omnia II
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 25, 2008, 12:10:05 »
Po piątym razie  - nieudanym zaczynam dochodzić do wniosku, że mój czas jest cenniejszy niż ten model i poszukam odpowiednio naostrzonej siekiery.

Dobrze, że jej nie znalazłem.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 25, 2008, 21:57:22 wysłana przez Tharkan »

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 18, 2008, 10:37:31 »
Witam
od niedawna jestem posiadaczem Mio P560 i zaczynam zabawę w pda, u mnie instalacja przebiegła pomyślnie bez żadnych problemów, Mio znalazł domową sieć bezprzewodową i od razu się podłaczył, internet mam zarówno w laptopie jak i Mio, problem zaczał się po zainstalowaniu Activesynca, po podłączeniu USB wywala sieci bezprzewodowe, czy jest na to jakaś rada?

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 18, 2008, 10:41:28 »
Mio znalazł domową sieć bezprzewodową i od razu się podłaczył, internet mam zarówno w laptopie jak i Mio, problem zaczał się po zainstalowaniu Activesynca, po podłączeniu USB wywala sieci bezprzewodowe, czy jest na to jakaś rada?

a dokładniej to o co chodzi, rozłącza się Internet bezprzewodowy na Mio czy na laptopie?

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 18, 2008, 12:19:21 »
po zainstalowaniu activsynca nie działa w ogóle internet w Mio, w laptku działa bez problemowo, dopóki nie włożę kabla usb z Mio, wtedy pada wszystko, po odłączeniu znów w lapie znajduje sieć, choc czasami pyta się o podanie hasła

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 18, 2008, 12:26:56 »
masz zapewne w laptopie kartę wlan Intela i szyfrowanie WPA. Poszukaj nowszych sterowników do karty, ewentualnie zmień na WEP

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 18, 2008, 18:51:50 »
W połowie muszę podziękować, po zaistalowaniu nowych sterowników, sieć działa juz w laptopie, przy połączonym USB z MIO ( w MIO także), natomiast cały czas sam mio nie może znaleźć sieci bezprzewodowej (już po odłączeniu kabla), dzięki za pomoc